nuffnang advert

Tuesday, August 13, 2013

Nyaris tak kebulur

Assalamualaikum semua...



Dari semalam sampai hari ni, segala mak nenek cafe kat ofis aku ni tutup lagi...nasib baik hubby telah dtg menyelamatkan aku...ekekek...hubby dtg bwk nasi lemak n teh tarik...itu pun ada satu kedai je kat ofis dia yg bukak...yg lain nan hado...huhu...aku ada standby jugak bwk roti, tapi kalau aku ni dah dasar kuat mkn, roti tu tak kenyang pun...celah gigi je...hihi...mesti nak mkn berat jugak kot...

Semlm pulak dgr dorang bercerita megi kat koperasi kedai bwh ofis aku ni laku noks...tak tinggal sepeket pun...licin...perisa yg tak sedap pun boleh habis...haha...begitulah penangan bila ramai peniaga masih bercuti raya..

aku rasa kalau aku bwk jual nasi goreng bodo2 tu pun laku kot time2 mcm ni...haha...
posted from Bloggeroid

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ye la kan
naya2

CaDLyNN said...

tula..nak p makan payah bile start keje org still cuti ni..nak p klcc malas..ekeke

AnneRaini said...

samela dgn aku skrg..kebulur ni..dok round2 takde org jual tepi jln pun..huhu

Rapunzeel Cikilolo said...

emm...

azab di awal perayaan

:)

:: Mrs.Eady :: said...

Sedap plakkk aku tgk nasi grg tu nok!

wahida said...

mrs. eady: tu bukan nasi goreng la, tu nasik lemak...hahaha...

Aisy Nasiha said...

Beraya sakan pemilik kedai dan restoren nampaknya.. Mujur juga ada darling bawakan nasi lemak... Kalau lapar lg, order pizza pulak tghari nanti..

najihah sahami said...

haha. tau xpe. tak pasal2 hari ni kena bangun awal siapkan breakfast. kalau tak main beli je. senanggg. kah3. kena jadi isteri mithali la nampak gaya lepas ni

Fieda Zan said...

SAYA PUN MAKAN NASIK LEMAK JUGAK...

mamawana said...

Sodap tu teh tarik nasi lemak. Bila dah lapar balunn jer semua sodapp

attyfir said...

ramai yg masih sakan beraya tu ..

whitecappuccino said...

peniaga masih beraya

:: Cik Viva :: said...

sedap la pulak tengok telur mata tu..

4feet8 said...

pg td, amik 2 sudu nasik goreng campur 4 ketul kambing kecil2 je potongannya pun dah rm9 kat mamak. esok taknak masuk dah.. sobs,

Ann Ishak said...

memang laku sangat2 babe...janji dapat makan perut kenyang hiksss

Nieda ramly said...

nasib baik abang shidi ingatkan isterinya. kalau tak naya

Fieza79 said...

Aduii smpi mcm tu ye gara2 pniaga msh bercuti rya...haha

Slmt hr rya...maaf zahir batin

Lma x blogwalking...dh sthun kena wabak m huhu...

mak encik | SZ said...

samalah krisis makanan kat area rumah ni ... hehee ... nak tak nak kena asapkan dapur gak... huuhuhu

Fiza Rahman said...

Sedap plak tgk naasi lemat dgn teh tarik tu.

NM03 said...

ari ni tapau lg kah?

Cik Nor said...

sapa lagi nak sayang bini kalau bukan suami sendiri

Amanda Suria said...

Seksa weh if kedai bukak...

shida said...

sama la... seksa nak cari kedai mkn kat perlis ni. nasib ada org ajak p mkn kenduri...

akubiomed said...

Teringat mak saudara pernah berkata kalau dijual 'Nasi Lemak Bodoh' pun orang beli. :-)

Ema Johari said...

kira okey lagi ada nasi lemak...ema biskut kering breakfast dan lunch kat opis ni