nuffnang advert

Monday, August 5, 2013

Iftar @ Casa Putra, Kelab Saujana Utama, Sg. Buloh

Assalamualaikum semua..
huhui...dalam pada mood raya dah sampai ni, gigih jugak aku update...tak tau la ada org baca ke tak n3 aku ni...hahaha....

 Sabtu lepas kami anak beranak berbuka kat sini...sebenarnya dah dua tahun berturut2 kami iftar kat sini...cuma tahun lepas tak sempat nak buat n3...huhu...

 antara sebab kami suka berbuka kat sini sbb antara buffet ramadhan yg murah pada kami...aku kalau cari buffet ramadhan mmg cari yg bwh rm40...tak kuasa cari yg mahal2...bukan nak mkn sgt pun...nak2 anak2 aku tu, bukan kaki pemakan...huhu...ni yg rm33 ni pun bukan main sendat kekenyangan kami makan...hahaha...
harga dewasa tahun ni adalah rm33..kanak2 dari umur 7-12 tahun cuma rm16...bawah 7 tahun free...yeayyyy!!!
tahun lepas lagi murah tau, dewasa cuma rm29 je...siap ada kambing golek lagi...tapi tahun ni dah takde kambing dah...sian kat anak aku si abang dan hubby...dorang tu penggemar tegar kambing...huhu...

 see, simple je kan menu...ok lah tu dgn harga rm33...

 nak berbuffet kat sini, wajib booking dulu, kalau tak, memanjang penuh...

 lauk pauk kampung....sumpah sedap lauk pauk kampung dia noks....terbaekkkkk...thumbs up!! macam2 lauk ada...sampai rambang mata nak mkn mana satu...ekekek....

 kerabu, salad buah, telur masin, ikan masin 

 roti john, mertabak, mee goreng

 station makanan pakistan...ada roti nan dan ayam tandoori...ayam tandoori ni berebut org serbu...huhu...
sebenarnya ada lagi station makanan lain, tapi aku tak sempat amek gambar...kami sampai pun dah time nak berbuka...so, gambar mana yg ada je lah...
ada jugak ABC, mee kari, char kuew tiow dan mcm2 lagi lah...tak tertulis pulak...

 antara makanan yg sempat aku amek gambar....sup daging...
gambar makanan lain, tak kuasa nak snap, dah lapar sgt dah......

 yong tau fu...sedap!!
aku kalau mkn yong tau fu, suka letak kacang byk2...baru feel...

sambil mkn ada nyanyi2...ada live band...

keseluruhan mkn kat sini, sedap...tempat duduk luas, tempat amek makanan luas, live band pun ada...sempoi lah...cuma yg tak luas adalah surau...tahun lepas kami pergi, surau mcm tu, sempit, ingatkan tahun ni pergi mkn kat sini ada perubahan kat surau dia, tapi hampeh...

surau dia sgt kecik, boleh menempatkan hanya 4 org dlm satu2 masa, sempit, panas dan kurang teratur...tempat amek wudhuk utk perempuan terdedah..boleh menampakkan aurat...kalau pihak management ada terbaca komen aku ni, tolong la improve musolla tempat awak tu...dhaif sgt rasanya... :(


so, kalau korang  nak berbuka kat sini, ni details Casa Putra:

CASA PUTRA BISTRO,
Kelab Saujana Utama, 
Jalan Seroja 1/1,
Bandar Saujana Utama
47000 Sg. Buloh,
Selangor

kena booking dulu tau dan call nombor ni:
03-60381422
019-298 2125 - Fazil
017-787 3701 - Bella

31 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hihihihihihi... last year teman ngan family ada juga iftar disini... tahun nie, belum lagi nampaknya... anyway, awk stay kat SU berapa errrkk...

wahida said...

izni: saya bukan duk area situ...saya duk kat rawang...bandar tasik puteri...heheh...

Kakzakie said...

Apalah agaknya yg adik dan abang dia makan bila dah banyak macam tu wahida...

Fazleyatul Aini said...

tahun ni takde p buffet ramadhan mana2 pon. mak tak nak. huhu

Qhaifa Nur said...

adik kak nur duduk sini wahida saujana utama...
murah dan sedap juga...
tak rugi datang nih...

AnneRaini said...

eh murah ler.. mknn pun okay. berbaloi ni.

JunAina said...

Sesekali berbuka buffet macam tu best jugak. Pilihan makan banyak pun bukan boleh makan semua ye doks?

wahida said...

junaina: betul tu kak, buffet mahal2 ni bukan larat nak mkn semua pun...yg rm33 ni pun kami tak sempat jamah semua...sebab dah kenyang sgt...huhu...

Ratu Hatiku said...

Bestnya.. Saya thn nie paling kurang Iftar dekat luar. Byk dkt rumah jerk.. uhuhuhu

sudipVSsenduk said...

boleh tahan murah harganya & nampak sedap

Rasp said...

i tahun ni tak gi buffet langsung....
penyebab utama rasa tak berbaloi bayar tapi makan cam RM10 jer hehehehehehehe...
so avoid jer lah iftar kat luar...

tapi food kat sini semuanya nampak yummy...
nak nak yong tau fu tu...
aduhhhh cam nak kena cari gak ler yong tau fu utk berbuka nanti hehehehehehe...

shark said...

mmg terbaek menu2 di buffet..
shark x berpeluang lg nk singgah mn2..
stakat ni di umah jer dulu.

.:fyzz:. said...

pergh terangkat tgk yong taufoo tuh peberet aku gak tuh..pepun..tgk gambaq dh tau betapa feel nya makn kat situ...:)

Daddy Ziyyad said...

Murah tu nok...Macam berbaloi, sebab kalau sefamily shopping kat PARAM, pun dah sama harga macam gi sini...hahaha...Yup, hope management ada terbaca entry kau ni nok...

Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin...

Khai♥Rin : anies said...

murah jg tu..suppose dah hujung2 ramadan ni kena la krg sket kn hehehe

akubiomed said...

Wah best makan dekat sana.

norhidana miswan said...

syoknyer tempat tuh kak, tp mcm jauh je... tgk mcm2 lauk pauk yg ada

Amanda Suria said...

Uish...sgt2 murah tu....berbaloi...

fazilzura said...

wahh best2

pena rozie said...

Selamat hari raya.....

che mid said...

Memang murah le.. dengan umah che mid pun tak jauh mana kut.. dr Meru..

Selamat hari raya, maaf zahir batin..

eMMe said...

Kak Ida, ramai nye org komen kak Ida.. sonok tgk.. tgk tu.. dowang ni tak nak cuti dari berblog ke..? hehehe..

last2 berbaki 3 hari berpuasa ni, mesti mood memasak ke laut kan.. mood raya berkobar2 ni..hehehe...
tgk lauk n makanan tu pun tau , mesti sedap.. murah lak tu kan...

Cho Zila said...

seronoknyer beriftar diluarni adalah rasa lebih relax lagi .. tapi tuler kena lah cari tempat yang bersesuaian... kalau dah tempattu sendat ngan manusia jadi tak selesakan..
memang tak leh ler kalau mahal ngat kita makan kannyer larat banyak manapun kalau bulan puasani...

amirah said...

bestnya..takde makan luar pun kali ni. tak koser nak berlawan2 dengan dak kecik sorang tu..

Ema Johari said...

dekat hujung-hujung ni nak masak pun dah malas...lebih banyak berbuka kat luar jer...

Munnafendy said...

sy suka kalau mkn buffet ni sbb paling suka tgk desert yg bermacam..tp kat entri akak xde gmbo desert... :p

wahida said...

Dessert dia kuih muih je nok..haha..itupun x semua food aku amek gambar..

Hazmin Hamudin said...

Buffet kalau kat hotel-hotel jangan harap la nak dapat bwah rm100 kan kak. ni kira murah dah ni.

Zawiah said...

saya nih jenis perut kecil . klu buffet tu ... blh tapau tak ? ... heheheee

azieazah said...

Sup tu kompom sedap!
Yong Tau Fu pun my paberet!

Tiada kata secantik bahasa,
Tiada kad seindah Kad Raya,
Andai tersalah tingkah dan kata,
Marilah bermaafan sesama kita.

SELAMAT HARI RAYA,
Maaf Zahir Batin.
Ikhlas penuh kasih, Kak Azie