nuffnang advert

Friday, July 19, 2013

Cuti2 Cameron Highlands: Cactus Point, Brinchang

Assalamualaikum semua...
sikit je lagi nak habis jalan2 Cameron ni...kalau takde aral, InsyaAllah petang ni habis la kot n3 Cameron...kesian korang...hahaha...

asalnya kami nak ke Kea Farm dekat Equatorial tu, tapi sikit punya azab nak cari parking kat Kea Farm tu, sudahnya kami laki bini decided tak nak masuk Kea Farm..tapi adik2 ipar semua dah dpt parking...takpe, korang shopping dulu kat Kea Farm, kami pi Cactus Point sat...lagi pun, kami dah tak de apa nak shopping kat Kea Farm tu...dah byk memborong kat pasar mlm...
so, here we go...cuci2 mata jer...masuk sini adalah free ye...

ada mcm2 jenis kaktus...macam2 bentuk...
layankan je la gambar2 yer...








ntah apa2 je la adik tu...





mak aii, sikit punya tinggi...
scary pulak tgk tinggi sgt mcm tu...tetiba mcm geli..huhu...

pokok krismas pun ada...


last but not least...
ada jugak kaktus yg siap dijual dlm pasu cantik mcm ni...comel je kan...



so, kalau korang dtg sini, waktu dibuka adalah dari pukul 8 pagi - 6 ptg setiap hari...

28 comments:

Fazleyatul Aini said...

banyak betol kaktus. saya dah lama gila tak p cameron. ni yg rasa nak pergi jugak!

norhidana miswan said...

tak sah kalu pg ke CH tak lawat cactus garden nih

lieyalatif said...

yes nok..kaktus wajib gak beli kalo dah sampai sini....tak dpt beketul2, seketul pun jadi le letak kat meja opis heheheeh

hepy weekend dear!~

Nurzakiah Hanum said...

cantik kan

Mek Onie said...

bulan 2 ritu dah p,time tu hujannn,besttttt..sejuk je,hik

ArELeEz said...

gambar yg last tu buleh wat souvenir kan? nk hadiahkn kat org pun ok kot. wat kenang2-an..

diana said...

kalau kecik2 nampal comel la..yang besaw2 tu saya pun takut...geli sebenaq nya..hahah

Tina Othman said...

3kali g Cameron tapi tak penah singgah sini hihi

♥ Wina ♥ said...

dah berpuluh kali kot pegi sini..

kea farm tu mmg memanjang je xde parking beb..sebab tu aku suka pegi cameron weekdays & bukan cuti sekolah..rasa aman je, macam cameron tu aku yang punye!

eh beb, tak pegi sungai palas tea centre tu ke?? ke aku terlepas entry ko??

Emy Tak Kecik said...

aah kesian aku yang dah lama x ke cameron....
dah hampir 5 thn...org lain pergi mcm balik kg je...aku nak pergi bercinta...

kalo dpt slot pas raya ni, mau aku jejak cameron...tak tahannnnnnnnnnnnnnnn tgk

ezlinda hisam said...

pernah beli cactus..bawa balik, mati pulak..huhu..agaknya sbb tak pandai jaga or cactus cameron ni tak tahan cuaca kat bawah gunung..hehe..

wahida said...

wina: aku tak pi pun tea centre sg. palas nok, aku pi tea centre yg lain...huhu...

amirah said...

ko tak beli ke nok? tapi depa kata tak tahan lama ye kaktus cenggini

JaSSNaNi said...

wahida.. best kan CH.. recomended place to go... macam2 ada.. yg penting sejuk, jalan tak peloh.. kan kan.. so tak de tension2.. :D

NM03 said...

aku penah beli, tapi bawak blk kl terus rosak koooo

wahida said...

amirah: aku tak beli nok, tak kuasa la heh, kang jap lagi sampai rawang dia mati, siapa nak bertanggungjawab? hahaha...

Rapunzeel Cikilolo said...

huhu.

makin pelik2 gambar kaktus...

Kakzakie said...

Geramnya kakak tengok. Kaktus tu lebih besar dari kepala adik.

Yg macam cempedak pun ada ye:)

Nafira usof said...

setakat nih aku lom masuk lagi kat kaktus point nih.. risau kan askar kecik aku tuh.. dia bukan makan sama kalo mama dia nih cakap jgn.. hehehehe

weh~ aku dah upload gambar terkini..:P

kesoma rai said...

bebudak kena hati2 ni..lari2 jatuh atas kaktus nanti niaya..adehh..ngeri

Ema Johari said...

pelik pelik tgk bentuk kaktus ni

Khai♥Rin : anies said...

cm ne la diorg leh wat cactus tu jd pelbagai pesen...

JunAina said...

Kektus tu beli tak?

~ yus ~ said...

geram tengok yang bulat dan besar tu kan.

Wahida nampak makin slim lah...:)

Amanda Suria said...

Kat sini aku dh pi nok....mmg sgt2 teruja ngan cactus tu semua... dari kecik sampai la sebesar2 cactus. ..

Cik Eka said...

kalau eka tgok kaktus ni, mesti rasa nak usap je. Sebab duri dia tu nampak cam bulu halus.

Usap try. Bernanah !! hahahaha

akubiomed said...

Tak sangka pokok orkid boleh hidup dikawasan tanah tinggi.

cik_sue said...

bestnyee...rasa mcm nk g sana honeymoon je nanti hehe