nuffnang advert

Monday, June 24, 2013

Alahai...


Assalamualaikum semua...

Hari ni EL...kesian kt adik..semlm badan dia dah start panas...mula2 tak perasan badan dia panas..dia pun aktif jer...so, kami attend la beday party anak mek jah si qausar tu..
Alih2 masa tgh suap dia makan, tersentuh badan dia, eh panasnya badan adik!!
Pastu masa balik dari beday party, adik muntah byk giler dlm keta..abis keluar balik apa yg dia mkn...
Pastu bwk gi klinik, dia muntah lg depan klinik...alahai sian sgt adik ni..
Pastu hari ni batuk2 pulak..alahai jerebu cepat la ko pergi...anak aku si adik ni fragile sikit...cuaca jerebu mcm ni takut lelah pulak attack...adik pernah masuk wad sbb lelah dia..huhu...

Sama2 kita doa agar cuaca di malaysia kembali pulih..
Tak sanggup setiap tahun nak hadap jerebu ni..I think kerajaan kita patut do something mengatasi masalah ni..jgn diam je negara jiran duk bakar sewenang2..yg jadi mangsa kita jugakkkk...grrrrrr...

Tolong doakan adik sekali yer..
posted from Bloggeroid

37 comments:

.:fyzz:. said...

kesian kt hampa belah2 kL ..Selangor dn belah Johor semua la kan..aku belah2 Kedah nih harap la tak smpai sini..doa aku moga cept la HUJAN..amin..dpt reda skit kan ...btw..kata berita semalam..yg dok bakaq2 kat sana tokey dari Malaysia gak...hmm tuh la..yg jdi mangsa Msia Negara kecik nih..

Fazleyatul Aini said...

saya pon batuk tak sudah2 kak. teruk ah "jiran" ni membako kita yg kene akibat dia. hampeh

mama3heroo said...

hope cpt sembuh..ank m3h yg kecik tu pun demam gak..

Amanda Suria said...

Moga adik cepat sembuh..dania pun dh mula sakit tekak dan batuk...risau ni...

Nurzakiah Hanum said...

kesian kan
harap cepat sembuh

D_08 said...

moga2 cepat sembuh...... dengan cuaca yang macma ni...kurang2kan aktiviti kat luo.....

D_08 said...

moga2 cepat sembuh...... dengan cuaca yang macma ni...kurang2kan aktiviti kat luo.....

Fiza Rahman said...

Siaanya adik. Semoga adik cepat sembuh. Aku pon tgh risaukan anak bujang tu. Dah start selsema. Dah lah si kimi tu ada sejarah bronchitis. Biar ibu yg sakit, tapi jgn anak.

Sue-Rya Qistina said...

semoga adik cepat sembuh ye kak. semoga Allah mendengar dan memakbulkan doa kita. amin..

norhidana miswan said...

sian adik, moga cpt sihat hendaknyer....
udah la lama tak ujan, jerebu tu makin lama makin tebal... aduh la

kerajaan malaysia mmg kene bt sesuatu, dh tiap2 thn jd gini... dh negara indon tak nk bt pe kan, pastu siap ckp syarikat malaysia yg bt pembakaran tuh... walah2...

lizz said...

kesian adik...mungkin cuaca sekarang tak menentu tu yang aak2 x sihat tukan..saya pun tak sihat hari ni mc...
moga adik cepat sembuh yek

Rinna said...

Moaga adik cepat sembuh yer.. Kat ofis nie pun.. dlm ekon terbau asapnyaa..

Khai♥Rin : anies said...

syafakallah adik...
bdn ni pon da bau asap je..lemas dibuat nyer

:: Mrs.Eady :: said...

kiter bakar indon tu biar hilang dlm peta bleh?ekekekek..

AnneRaini said...

alahai kesiannya adik..hope cepatlah jerebu ni berakhir.. Akupun susah hati takut anak aku batuk2. akupun dah nak batuk dah.

Tina Othman said...

Siannya adik, moga cepat sembuh ye

eMMe said...

moga kite diberikan kesihatan yg baik... Amin...

atty's said...

semoga adik cepat sembuh,

Masni Syafie said...

moga cepat sembuh...doakan semoga keadaan Malaysia kembali pulih dan bertemu dgn sinar matahari..huhu

Daddy Ziyyad said...

Moga Adik cepat sembuh nok...stay indoor....risau Adik dapat asthmatic attack

ieja amieja said...

auntie doakan adik cpt sembuh..ank2 akk dah start sakit tekak..suara pun dah lain mcm nak batuk je..dlm umah pun dah bau asap..cepat la berlalu jerebu ni..

Ema Johari said...

siannya..moga adik cepat sembuh...

Qhaifa Nur said...

risau kalau asyik muntah saja wahida...
kualiti udara tak elok, kasihan kat anak-anak...
cepat sembuh adik..

diana said...

kat belah utara ni dah sampai dah pun pagi tadi..walaupun baru sikit2 je tapi dah start berkurung dah..ayah depa pun balik2 kerja terus mandi takut orang dalam umah lak dapat penyakit

ieda immi said...

harap adik ok ..
skrg nie mana2 semua cuaca x elok dik
suruh dia minum air masak banyak2 tau

JunAina said...

Akak selsema dah 3 hari, package batuk dan asthma jugak.

Untie doakan adik cepat sembuh, makan ubat dan dok diam2 kat rumah.

faraherda.razalan said...

Tu yg sy risau tu. Moga adik cpt sembuh. Suh die minum byk air. Klu tak lalu minum air kosong, bancuhkan dia air oren. Janji minum. Isau betul-lah...Haih!

GreenJade said...

lehai teruk juga demam adik ni. jgn mals2 mkn obat ye dik. moga cpt sembuh.

tiap kali tukor monsun tukor musim sure kite dpt tempias kaw2 punye huhuhu. moga jerebu cpt2 pergi naaa

amirah said...

sian dak adik. kenala ko sentiasa tengok suhu badan dia. budak2 ni pun dah demam batuk2 dah. tp paling kritikal malam. jerebu kat sini pun rasanya malam yg lagi teruknya. guwe memang dah tombang dah dr last week. tak larat nak terkeluor dah anak tekak batuk ni

Kakzakie said...

Kesiannya adik...mesti kalau dah muntah melepek. Moga cepat sembuhlah..

Kerajaan S'pore hantar bantahan sampai macam nak gaduh dgn Indon. Tapi lepas tu dah salam-salam pulak.

Has said...

cpt2 sembuh dik..

Dee said...

moga adik cepat sembuh ye..sian adik..kau pun sama nok..jaga kesihatan..

NM03 said...

kesian adik... maklong minta maaf sebab tak dapatkan belon adik balik

nnt maklong kasik adik belon lain ye... tapi adik tiup sendiri..

cepat baik ye dik... maklong tak berkesempatan nak jenguk kamu

Rasp said...

kesian kat adik...
semoga cepat2 sembuh...
bila jerebu ni kesian kat budak2 ka sis...
kids kan sensitif nak nak kalo ada asthma kan.....
u pun take care ye sis....

eiela said...

moga takde apa2 adik tuh, klau lelah cepat2 bawa g hosp ye kak.

Melusuri Hidup said...

klu ada lelah dan jenis mudah sakit , mmg kena berjaga - jaga lah . anak buah pun dah ada yg batuk , sakit tekak dan gatal2 nih . wpun dah buka sekolah , tapi mrk masih dicutikan oleh mamanya ...

Kesuma Angsana said...

moga anak2 cepat sembuh yer & take care !