nuffnang advert

Tuesday, May 28, 2013

tempat menarik untuk dilawati Semarang dan Jogjakarta

Assalamualaikum semua...
ok ok, ni mmg n3 last punya...betul2 last...ekekek...nak buat rumusan utk rujukan diri aku dan kawan2 lain...harap2 n3 ni dpt membantu...



tempat menarik untuk dilawati di Semarang:
Lawang Sewu
Sam Poo Kong
Kota Lama Semarang
Masjid Agung Semarang

tempat makan best di Semarang:
Ayam Goreng Lombok Idjo
Kampung Laut Seafood

makanan wajib cuba di Semarang:
Lumpia

hotel best di Semarang:
Quest Hotel


tempat menarik utk dilawati di Jogjakarta:
Ketep Pass 
Candi Borobudur 
Telaga Warna, Dieng Plateau
Kawah Sikidang, Dieng Plateau 
Batik Beteng 
Istana Air Taman Sari 
Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat 
Jalan Malioboro 
Tugu Yogyakarta
Candi Prambanan

tempat makan best di Jogjakarta:
Waroeng Spesial Sambal 'SS' Pedas Abis! 
Waroeng Djoglo, Dieng Plateau 
Waroeng Bebek Goreng
Ayam Goreng Suharti 

makanan wajib cuba di Jogjakarta:
Bakpia

hotel best di Jogjakarta:
Pose In Hotel 

supir/driver di Semarang & Jogjakarta:
Mas Ashary



terima kasih kerana sudi membaca dan menemani travelogue aku ni...InsyaAllah ada GA bakal menyusul...ole ole untuk kamu...


21 comments:

Lya Colours said...

wah siap list down. bagus ni. buat info

akubiomed said...

Baca entri yang lepas memang ternyata ia pengembaraan yang berbaloi.

Kakzakie said...

Banyak tempat juga yg dah dilalui. Boleh jadi guide siapa yg nak pergi.

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

norhidana miswan said...

mekasih utk summary jln2 di jogja nih kak... wajib take note nih

Rasp said...

terbaekkk lah u sis....
memang bagus u buat camni...
kalo nak gi, senang nak refer...
thanx sis...

Khai♥Rin : anies said...

overall bajet lbh x RM2K?
ole2?
sukak sukak!

amirah said...

terbaekkkkk...memang ko kalo wat travelog memang terbaekkk...

JunAina said...

Kalau dah confirm nak gi sana akak pring benda nih.

Sue-Rya Qistina said...

ole2?? kena stay tuned ni. hehehehe
x jemu baca travelogue akak ni. best!

Dee said...

dah abis..aku leh masuk GA tak..kihkihkih..

Azian Elias said...

Wahhh.. dah wrap up ye.. akak asih terhegeh - hegeh ni.. banyak tempat gak akak tak pegi.. nanti sure nak kena ulang ni.. heee

:: Cik Viva :: said...

bagus la buat list camni..
emm..tak sabar nk tggu GA...heheh

faraherda.razalan said...

Cool gile. Suke betul ko coret travelog ni. Detail. Terima kasih.

diana said...

banyak rupanya tempat yang best...

Nafira usof said...

sonok dapat baca citer jalan2 ko nok~ terasa cam aku pon joint skali dan ko sebagai pemandu pelancong aku.. ahaks~

ieda immi said...

banyak tempat best ..
semua nak gi ..
TQ jugak sbb wa sudi bagi info yg lengkap macam nie ..
suke ;)

Emy Tak Kecik said...

tunggu next year nye trip aku nk masukkan jogja ni... :)

siti alfakhishah aman said...

good entry.. kena bookmark ni..

cepat2 buat GA..

Anonymous said...

sis nk tanye, u blk KL naik flight di Jogja atau Semarang airport?

Lestari Rent Car said...

Kalau agan2 mau wisata di jogja dan membutuhkan kendaraan baik mau di sopiri sendiri atau dengan driver kami rental mobil jogja Lestari siap menyediaknnya untuk agan2. Bisa cek banyaknya testimoni selama ini yang pernah memakai rental mobil kami. ^_^ Web: http://www.rentalmobilwisatajogja.com