nuffnang advert

Friday, May 10, 2013

Cuti2 Semarang: Kampung Laut

Assalamualaikum semua...
jom dinner!! yeayyyy!!
pak supir bwk kami mkn kat sini...kat Kampung Laut...ada blogger ckp mkn kat sini agak mahal...tapi view cantik katanya...soh, moh je la kita ke sana...

sampai2 je, cantiknyaaaaaaa tmpt ni....nyaman gitu...

mcm2 jenis tempat duduk ada, nak yg pondok, nak yg duduk bersila, nak yg ada ekon...pilih je...besar weh tmpt mkn ni...yang penting atas laut, best!!

dasar kamera murah...hahaha...
kalau siang2 mesti cantik kan nok...tapi kalau mlm pun cantik jugak, ada lampu warna warni...yg lampu ijo tu, dia akan tukar2 kaler kekdahnya...menarik la...
tapi kalau siang, kita akan lagi nampak laut terbentang luas...
ada banyak lagi gambar aku snap kat sini, tapi biasalah, gambar gegar, tak kuasa aku nak upload...kehkeh...

nak mancing kat sini pun boleh....


cantik kan tempat ni...nyaman dan sejuk kekdahnya...tapi kalau mkn kat sini waktu siang, mesti panas...


ada live band....suara penyanyi adalah best!! serius!!

yg ramai2 ni ada event rasanya kat sini...dorang celebrate beday rasanya...

aku ngan kak Dee order air ni, air soda gembira...
soda gembira ni campuran susu pekat dan sirup...pas tu kita akan tambah krim soda sendiri banyak mana nak...

so, dia akan jadi mcm ni, ala2 sirap bandung kekdahnya tapi ada krim soda la...
agak manis...huhu...
yg ni harga dia rp15,000 bersamaan rm4.60 segelas

air tebs...Ina order...tebs ni adalah teh buah bersoda...aku tak tau sama ada rasa dia sama mcm teh botol tu atau tak...tapi kata ina rasa dia mcm teh yg ada soda...heheh...
pak supir pelik kenapa air tebs ni pun aku nak amek gambar...kahkah...dah dasar blogger kan...kat Malaysia mana nak jumpa air tebs ni...
tebs ni rega dia rp5,500 bersamaan rm1.70

mmg dasar blogger...air kelapa pun nak amek gambar mcm kat Malaysia takde...huahuahua...
air kelapa ni harga dia rp9,900 bersamaa rm3...yg ni air pak supir kami...

nasi putih utk 4 org mkn...
rp16,000 bersamaan rm4.90

udang masak pedas..
rp55,000 bersamaan rm16.80...ada 8 ekor...besar2 udang nya...
sedap masakan dia...

pas tu kami pilih ikan gurame bakar
harga dia rp60,000 bersamaan rm18.30

pas tu order baby kailan masak bawang putih...
rp22,500 bersamaan rm6.70

sambal2 yg dihidang sekali...
overall mkn kat sini sedap la...lagipun kami dah lapar masa ni...huhu...

total mkn kat sini adalah rp200,550 bersamaan rm61.20...ok lah, tak la mahal sgt...dgn view yg cantik mcm ni, siap ada live band, berbaloi la kot..

operation hour dorang...

sebelum balik, posing lagi...kehkeh...

22 comments:

atty's said...

ikan gurame nie..buat org lapar je tau .

Kesuma Angsana said...

wah mmg cukup menariklah !

Rapunzeel Cikilolo said...

mcm makan kat malaysia juge le kirenye harga die

RYS AREESA NASIR said...

err.. nape nasinya tu cam sikit sangat? tu akak sorang je kot...(nampak sgt akak ni kuat makan hu hu)

:: Mrs.Eady :: said...

sempoiii!tempat pun cantik giler!

amirah said...

murah jee...ok la tu rege dia..serius okeh

Khai♥Rin : anies said...

sedap tp mahal x pe..sesekali layan tekak kt negara org... ;-)

wahida said...

rys areesa: mula2 saya nampak nasik tu pun mcm sikit kak...saya siap ckp mcm tak cukup je utk 4 org, tapi sebenarnya berlebih pun kak...hahaha...nampak sgt masa tu saya kebulur...kehkeh...

diana said...

dah la tempat cantik murah pulak tu..

Qhaifa Nur said...

sangat cantik tempatnya wahida...
dapat tengok permandangan pun dah kenyang he..he..

:: Cik Viva :: said...

ikan gurame tu ikan talapia la kan?

norhidana miswan said...

mmg cantik kak tempat tuh, kalah yg ktie ada kt malaysia nih hehehe... nampaknyer malaysia kene bt tmpt mkn tp laut2 yg beso gak cmatu...

menu ikan tu pun best2, harga ala2 mcm sini gk lah, tp kalu sdp n tempat cantik, byr lebih pun puas hati kn kak

wahida said...

cik viva: ikan gurame ni saya nak ckp pun tak reti, tapi bila saya google, kat malaysia kita panggil ikan kaloi...ekekek...

Cik Yatt said...

makan smbil dedating at sini best ni..hehe

Zura Zue said...

kalau mahal tp sedap n view cntik mmg berbaloi kak..

Nafira usof said...

adehhh... menyanyi perut aku baca n3 ko nih~*telan air liur~

Nieda ramly said...

menarik tempatnya...menu pun mengancam

Amanda Suria said...

tgok ikan tuh mengecurkan air liur aku nok...

mamyharraz said...

baekkk punya landing gurame tu haihh buat aku terliur..tambah tgk sambal ijo tu nyams.

ieda immi said...

tempat yg cantik bila malam2 tu ..
memang menarik dik...
ekeke kowang posing sape amik kan pic nie ;)
kemain layie ! ;)

NM03 said...

tgk soda gumbira, tambah ngan ikan gurame, teringat kejadian gegar kat wong solo... haish....








sambung mkn ikan gurame. hehehe

Che Rosliza Che Mat said...

cantiklah tempat makan di sana....suasana pun menarik..