nuffnang advert

Monday, May 20, 2013

Cuti2 Jogjakarta: Warung Bebek Goreng

Assalamualaikum semua...
teruskan jenjalan kami di Jogjakarta...turun dari Dieng, kami pi dinner...kami dinner di sini...

 di Warung DJadoel...
paling terkenal kat kedai ni adalah bebek goreng...korang tau bebek goreng tu apa? ha, nnt aku bagitau...

 kami masa ni mmg dah letih sgt...seharian dlm mobil...
supir kami mmg tak yah ckp la, dia lagi keletihan...sian jugak kat dia....sbb tu aku malas nak upload pic kami mkn kat sini, muka nan hado kekdahnya...korang layan kan food je la ye...


 kami semua amek float...dorang semua amek cola float...aku amek cappucino float...cappucino float tu sedap woooo..satu gelas float rm4.70...

 aku ngan kak Dee order nasi goreng seafood...sedap jugak...dah masing2 kelaparan kan...tapi banyak giler nasik goreng dia...sepinggan ni rm5.60

 ni pulak Ina punya...nasi putih + ayam mentega...ntah celah mana dia letak mentega ntah....haha...mcm ayam masak merah kekdahnya...yg ni rm5.30
masa ni Ina tak berapa sihat sgt...berteleku dia atas meja...sian...

 kami up dengan telur dadar...

 up lagi dgn tempe goreng...

ini bebek bakar...supir yg order...bebek ni adalah itik...nasi putih + bebek bakar ni harga dia rm5.30 jugak...
adoi la...aku ni kalau sebut itik, mmg tak tertelan dek tekak aku...kembang terus...huahuahua...
tapi supir aku ni mmg peminat bebek...
tak pe lah, nak buat mcm mana kan, selera masing2....sebenarnya tgk bebek ni pun dah potong selera aku...tapi kalau tak diberitahu yg ni adalah bebek, sure aku mkn je sbb ingat ni ayam...hahaha...
ingat bebek, ingat Michael Ang, eh??


total kami mkn kat sini adalah rm45...tengs to kak Dee sbb belanja kami mkn kat sini...muah muah

29 comments:

NM03 said...

murahnye float dorang noks

:: Mrs.Eady :: said...

arrgghh..aku kalo part mkn ni mmg meleleh air liur arrrr :D

Lya Colours said...

itik la sedap! masak kari hihihi

wahida said...

lya colours: oh tidakkkkkkk....

Eye_nee said...

sama ko ngan akk noksss..tak tertelan kalau bebek ni....

Nurzakiah Hanum said...

best2

lieyalatif said...

Aku kalo pi sane wajib oder tempe...sedap tempe dieorg kan beb.... Dan tanpa jemu jugak laa aku akan order nasi ayam penyet die heheheheheh

Rapunzeel Cikilolo said...

aku suka itik gak. tapi tak la suka mana. tapi aku makan la...

nampak sedap itik tu!

:)

Dee said...

aku makan itik rendang je..itupun yang MIL buat..kalau tak, kembang tekak..hehehe..

btw, sorry gambar kat blog aku tu.. gambar kau terpotong..itu XL nok tapi gambar tak lepas..side bar kanan aku besar kot..x reti nak kecikkan size..hehehe..

JunAina said...

Sebut itik terus teringat yang gantung2 kat kedai makan cina...opsss...

Aku Ibu Muda said...

kalau org tak bitau apa..boleh je telan biasanya...hehe..tp kalo dh tau, mula lah asek terbayangg jer

:: Cik Viva :: said...

bebek pun bebeklah...pejam mata makan sambil bayangkan itu adalah ayam...heheh

sudipVSsenduk said...

itik?

big NO.

Rai Ourkizuna said...

aku ok je...selagi rupa macam makanan.. hahaha..dasar tolak batu ngan kayu :P

Rasp said...

ooooo i is no suka bebek...
tapi rasanya kalo tak tau bebek tu apa...
mau ditelannya i gak fikirkan ayam.....

eima said...

aku tak penah mkn itik dulu slalu tok aku masak itik ...heeee

Kakzakie said...

Ohh... wahida tak makan itik ye. Kakak suka sebab daging itik tak banyak lemak. Texture pun taklah lembut sangat macam ayam.. sedap tau:)

Qhaifa Nur said...

akak itik makan...
kalau datang sini konpom order bebek bakar ni...sedapnya

Kesuma Angsana said...

mmg best.. tempe mesti ada yer !

kidsBRANDED by FleXedar said...

senang jalan2 ke Indon. makanan senang carii.. leh masuk tekak. I loikee!

akubiomed said...

Tidak pernah makan daging itik sebelum ini.

seharum kasturi said...

daging itik nih lebih kurang sama jer dgn ayam . sbb bkn mknn tradisi kita , susah sikit lah nak selera ...

Khai♥Rin : anies said...

shake + nasi goreng...sy plak yg terasa lapooooo

Syuhada Salleh said...

bru tau bebek tu itik rupanya..

amirah said...

bebek...huhu...dulu sama la nagn ko nok. dengar je pun dah tak selera..inikan pulak nak makan. sekali ngandung aritu teringin nak makan itik..haha...terus smp skrng ni mkan je

lizz said...

ingatkan bebek tu kambing...rupenyer itik...hehe
saya kalo tak tau belasah jer...kalo dah tau itik memang tak lalu nak makan...
tempe goreng tu sedapnyer..

siti alfakhishah aman said...

apekah rasanye bebek? cam menarik..

syafiqakarim said...

me so jelly

agungpriyatmoko.blogspot.com said...

Lain kali kalau ke jogja nak try tradisional resto cubalah makan di house of raminten...macam2 masakan jawa ada,murah, dan decoration tempat dia unik/menarik :)