nuffnang advert

Wednesday, May 22, 2013

Cuti2 Jogjakarta: Ayam Goreng Suharti

Assalamualaikum semua....
teruskan sikit lagi perjalanan kami di Jogja ni...sebelum kami gerak ke Candi Prambanan, kami lunch dulu...see, walau dlm gelabah nak kejar flight, sempat ke sana ke mari lagi...hahaha...itu lah bestnya dpt jln2 dgn geng sekepala...yg penting time arrangement...nasib baik aku dpt geng semuanya punctual...so, itenarary kami bergerak lancar...
saya adalah org yg sgt hormat dgn org yg menepati waktu

 kami lunch di sini...dari jauh dah nampak signboard besar Ayam Goreng Suharti ni tepi jalan...pak supir ckp, ayam goreng Suharti ni femes...tak silap aku, aku pernah nampak ayam goreng suharti ni kat negara Indon lain, tapi x ingat kat mana, tapi tak pernah try la...supir ckp sedap, so, moh la kita try...

 ada byk cawangan katanya...

 masa kami sampai ni mmg ramai umat manusia tgh lunch kat sini...restoran ni pun besar...

 sementara nak tunggu food sampai...layan kan kamera...haha...buat giler mcm Ina buat...
food sampai lambat gak...gelabah dah ni nak kejar flight...hahaha...


 haruslah aku order Ayam Goreng Suharti ni...menu special kedai ni kan...
ayam goreng suharti yg super sedap...serius sedap...crunchy weh ayam goreng dia...tapi isi dalam tetap lembut...terbaiklah...selera aku mkn kat sini...tak nyesal order weh...
sepinggan mcm ni harga dia rp35,200 bersamaan rm10.90...mahal gak kan...tak kisah la, janji sedap... 

 kak Dee ngan Ina order nasi goreng...
sepinggan rp22,000 bersamaan rm6.80

 aku order es cendol...harga dia rp11,000 bersamaan rm3.40
serius sedap lagi cendol Malaysia lah...tak leh lawan...
oh, Malaysia tetap di hati...

ada live band lagi restoran ni...heheh...




so, kalau korang ke Jogja, aku rekemen korang try Ayam Goreng Suharti ni...best!!

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)
best nanti aku nak pg lagi

Amanina Mads said...

bestnya.. mesti naik flight terus terlelap kekeyangan :)

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa kenapa sedap sgt nie!!!grrr...kan dah nak kene cari ayam penyet ptg ni..hahahaa...

Daddy Ziyyad said...

kaya raya ibuk suharti tu kan....hahaha ko suruh waiter tu posing eh( utk ambik gambar baju tu)..

Bagus! kau jenis punctual..
Bleh la ajak ko jalan jalan new zealand nok..:)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Nampak ayam tu memang menyelerakan..

wahida said...

daddy ziyyad: kahkah...aku tak suruh posing pun...kebetulan pulak waiter tu duk depang tangan dia, aku pun snap lah...hahaha...

apa?? new zealand?? pitam!! kalau bonus aku 12 bulan, mmg aku follow ko nok...kehkeh...

Sue-Rya Qistina said...

terliur!

siti alfakhishah aman said...

ayam ngn cendol.. nmpak sedap

Dee said...

beb..aku terpaksa order nasi goreng..korang kalau nak order ayam suharti ni harus genap order dia..kalau ganjil..bolayan katanya..hahaha..motif? aku citer kat blog aku jelah..kang tulis kat sini wahida charge..aku komen ke buat entry kata dia..kahkahkah..

wahida said...

dee: kahkah...aku tak ingat pulak pasal nak order ayam goreng ni kena order genap...haha...eh, apesal ina tak nak order ayam goreng ni ek? bukan ke dia hantu ayam?

Ratu Hatiku said...

wah...mmg nmpk menyelerakan aym tu...

Qhaifa Nur said...

dari jauh dah nampak signboard...
puas hati makan tapi mahal sikit...

atty's said...

samalah kita ida..kty pun jenis org yg punctual,tak suka org yg lambat2 nie

JunAina said...

Wahida ko bayao sekali dengan life band dia sebab tu mahal!

adarnadzmie said...

syokkknya tgk wahida cerita pasal jln2 pi Jogjakata ni...mcm nak terbang jer ke sana ja...hahaaa

:: Cik Viva :: said...

Ingatkan kedai ayam bakar ibu seri tadi(cite cucu menantu..hehe)
Ayam goreng tu nmpk menarik...

Teena Tna said...

Nasi goreng dia nampak sedap

Fiza Rahman said...

Ayam tu nampak sedap.

Emy Tak Kecik said...

sedap kat ayam goreng suharti....
seedap nye lain mcm...teringat2 ni wawawa

Tihara said...

ayam goreng suharti satu! heheh
cendol dia tak sedap eh..

diana said...

gelas kecik lak tu cendol dia..hehe..

seharum kasturi said...

apa yg x sedap cendol tuh ? krg lemak , krg manis ... mmg x de rasa ? heeee

*SiRibenMerah said...

live band dia lagu dangdut ke?

wahida said...

seharum kasturi: cendol dia yg tak best...

siribenmerah: lagu jawa...heheh...

ros_reeza said...

mengancam tengok ayam goreng tu.. rangup je..