nuffnang advert

Thursday, April 18, 2013

Chinta's Birthday @ Yukids Island, The Curve

Assalamualaikum semua...
oh, hari ni update lambat sikit...mak jemah bz kekdahnya...heheh...
baru hari ni berkesempatan nak update n3 beday anak buah aku yg comel lote tu...si Chinta tu...siapa yg follow blog aku ni, sure tau siapa Chinta ni...dia ni anak adik ipar aku...n3 kelahiran dia ada aku citer kat sini...
beday Chinta dirai pada 06/04/2013 baru2 ni...oh, sekejap je si Chinta ni dah setahun...

beday Chinta ni dibuat kat Yukids Island, The Curve.
jenuh mak jemah carik The Curve ni...maklumlah, tak pernah masuk uollsss...gigih mak jemah ngan laki mak jemah duk kol kawan2 yg biasa masuk The Curve ni...haha...

inilah pengantin yang dirai, Chinta Qalesya Imanee

sampai2 je dah meriah....


tema beday hari tu adalah pink hitam...

 harus aku amek gambar food dulu...kehkeh...
menu hari tu adalah nasi ayam dan meehun goreng...

ada roti jala, kuih muih, nugget, hotdog n fries jugak...

the candy buffet...
dah tema pun pink hitam kan, so, segalanya kat sini mengikut tema...
candy buffet ni menarik sangat...macam2 ada...

 kek pengantin yg comel dan ohsem!

 coklat

apam polkadot

 biskut

 cupcake

buah2an dan chocolate fountain
ada banyak lagi dlm candy buffet ni, seronok aku tgk...tapi aku x upload semua la...

mineral water pun ada nama Chinta...heheh...


 goodies bag utk anak2...

goodies utk parents

 ada clown...


 meriahnya...



 oh, badut ni sangat menghiburkan tau....bukan budak2 yg syok tgk...kami yg tua2 bangka ni pun best melayan si badut neh...hahaha...
ni dia tgh buat magic show...

 siap dia ajak budak2 menari ngan dia..

 dia buat magic show yg keluar kertas dlm mulut dia tu...dia suh budak tu tarik kertas panjang dlm mulut dia tu....
syok ah... :)

bapak pengantin, Ayie

 time utk potong kek, yeayyyy!!

 oh, masa ni bukan main azab nak amek pic tau...berebut2 org nak amek gambar.....kesian aku tgk laki aku gigih snap pic ni...hahaha...

 budak2 minum susu strawberry...sedappp!!

bergambar bersama clown...

 bersama adik2 ipar kesayangan...
sebelah kiri tu la mak pengantin, Nurul
sorang lagi tu adik ipar aku, Mimi nama dia...

kesemua family mertua ada...cuma takde, family adik ipar aku sorang lagi tu, Ain...
tak dpt attend sbb ada kerja...huhu...kalau x, mmg lengkap dah dlm gambar ni...

 pas tu dlm pakej party beday ni, Nurul amek sekali pakej utk anak2 tetamu main playground dlm ni...so, anak2 main playground adalah percuma...

 amboi ko abang, bukan main lagi ye....

 adik lepas geram


 bina bangunan katanya...

 kat sini ada locker jugak utk simpan barangan...

 alamak pengantin, awat masam je tu...

puas dia main, puas org gomol dia, sudahnya, dia tertidur kepenatan...hahaha...
maklong sayang Chinta sesgt tau...hepi beday buat Chinta tersayang, semoga Chinta jadi anak kebanggaan keluarga dan sihat selalu ye...

so, pada korang yg nak bawak anak2 main playground kat sini, 
ni details dia:

rm20 (weekday)
rm30 (weekend & holiday)
parents masuk adalah FREE ye...
tapi kalau nak masuk kat sini, kena pakai stokin tau...
bawak la stokin dari rumah atau beli je kat sini...
masa nya adalah dari pukul 10 pagi - 9.30 mlm...anak2 korang boleh main sampai puas satu hari tu...
ada macam2 permainan dalam tu...mmg anak2 akan enjoy habis...
kami tetamu jemputan dapat main free je la kat dlm ni sebab birthday party ni Nurul dah bayar sekali dgn playground ni...
tapi utk space buat beday party ni adalah RM200...utk makluman lanjut boleh terus dtg tempat ni kat Tingkat 2, The Curve.

utk candy buffet pulak kalau korang berminat, ni details dia:

HALMAHERA
Candy Buffet Event
B-6-1, Putra Walk, Jalan PP25,
Taman Pinggiran Putra,
Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan,
Selangor.
017-659 2334 / 017-410 8698
candybuffetparty@yahoo.com

utk clown pulak kalau korang berminat, ni details dia:

MrJaja The Clown
014-222 0985
xpac_albukhari@yahoo.com




p/s: hepi beday sekali lagi utk Chinta...wah...sudah setahun, banyak cepat maaaa...

38 comments:

NM03 said...

meriahnya

makin tak sabar nak wat beday utk qausar

♥ dak pink said...

Candy buffet tu mmg mengiurkan sungguh!

Happy birthday Chinta comel ;)

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Selamat hari lahir Chinta.

nurul huda said...

Selamat hari jadi,chinta..smoga jadi anak yg solehah ye.mama papa sayang awak dunia akhirat..��

Nafira usof said...

huih~ meriah sunggu nih~
mesti besar jugak bajet kalo nak wat party kat tempat2 cam nih kan~

Rapunzeel Cikilolo said...

memang meriah la...

:)

faraherda.razalan said...

Gamba budak2 yg minum susu stoberi tu...comel pulak. Hehehehehe.....

Nurulhuda Abdul Latip said...

Nama sedap Chinta lagi..Sian chinta dah penat siap tertido lagi..huhuh

JunAina said...

Meriah...meriah...suka kek birthday Chinta.

Candy buffet ini dah jd trend sekarangkan, comelnya lah...

lieyalatif said...

fuhhh grand gileeee...serba serbi sempurna...candy buffet cantik...kek cantik..tema pun cantik noks!

pandai mak die arrange.....aku suke tema kaler yg die pilih...naik seri majlis besdey nieh....budak2 lain pun enjoy lepas makan boleh main2 kan....

Daddy Ziyyad said...

ya ampun nok! kau tak pernah masuk The Curve selama ni? bahahahaha

wahida said...

daddy ziyyad: tak pernah nok...kesian kan...Ikea tu pernah la...hahaha...

lizz said...

kemain meriah lagik sambutan birthdaynyer tu...tema dia lawo pink hitam suka mokcik...

Qhaifa Nur said...

sangat meriah, serba serbi best...
anak-anak lagilah suka ni wahida...
hepi besday Chinta, sedap namanya...

Cho Zila said...

meriahnyer.. seronok tengok .. kanak2 pun happpy...
RM20tu masukjerkan atau ngan makanan... kalau ngan makanan murah tak mungkinkan... dia bagi spacejerkan...

::FAIZ:: said...

nice bday

Rai Ourkizuna said...

sebenonya aku pun tak perasan masa masuk the curve.. main sarbat je masuk masa nak pegi ikea..sampai sesattss.. hahaha..

mama3heroo said...

wow! menarik sungguh..bile la dpt wat parti cenggini..

Tina Othman said...

Happy belated besday chinta

Khai♥Rin : anies said...

meriahnyaaaaaaaaa...mmg kalah pengantin ni...
happy belated birthday chinta...

wahida said...

cho zila: saya rasa akak dah salah faham dgn statement saya tu, takpe, saya dah edit bagi ramai yg faham...huhu...rm20 tu adalah harga tiket utk anak2 yg nak main waktu weekdays..boleh main sepuasnya dlm satu hari tu, tapi harga space utk buat beday party harga lain kak...harga dia rm200..utk further details, boleh tanya Yukids Island...

sudipVSsenduk said...

wow!
pasti tetamu balik dgn perasaan puas kan...

Hazmin Hamudin said...

Rasanya candy buffet tu yang paling menarik perhatian sekalikan kak...

makchaq said...

Happy Birthday Chinta..

Meriahnya... cantik2 pulak tu semua, esp candy2 tu.. sangat menarik..

norhidana miswan said...

meriah nya kak, syok betuul lah... sumenyer ikut tema pink itam... kalu nk bt bday aiyan nih kene kumpul duit lebih la nk bt cmatu

Kesuma Angsana said...

mmg meriah sungguh ni wahida

Ati Masrif said...

wow...meriah sangat2

dah macam orang kahwin pula door giftnya :)

::NureeN:: said...

waahhhhh... perrghhhh..
meriah amat...
x pernah g party besday yg mcm ni..
mmg awesome!!!...
teruja tgk, mcm2 ada.. clr pink lak tue, sesuai ngan chinta :)

ma yusoff said...

comel...sukaaa...

shameel Iskandar said...

happy besday juga chinta. Cantik namanya Chinta Qalesya Imanee(maaf jika silap eja)

akubiomed said...

Memang happening. Selamat hari lahir kepada anak saudara. :-)

khairul hassan said...

wow meriahnya

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... candy buffet tuh kat tempat saya la ... wah , bolehlah cari ... thanks for sharing

:: Mrs.Eady :: said...

meriah beb!

mamyharraz said...

meriahhhnya.
bestnya kalau dpt buat birthday party ank sendiri mcmni..
mood:berangan :")

ros_reeza said...

geram tengok kek tu..

♥ Wina ♥ said...

wahhhh meriah!

tak pernah lagi masuk sini tp the curve selalu pegi :)

Ema Blog said...

meriahnya...cantik kaler tema dia