nuffnang advert

Tuesday, April 16, 2013

berkongsi itu nikmat

Assalamualaikum semua...
bulan Februari lepas, pak supir aku masa aku kat Medan/Danau Toba hari tu, ada whatsapp aku...wasap dia berbunyi gini:


 ni wasap masa bulan Feb lepas...

yg ni pulak dia wasap aku baru2 ni, Sabtu lepas...
nampaknya bisnes Pak Roy makin maju...Alhamdulillah...kami tumpang hepi...

percayalah, walaupun aku sgt penat buat n3 travelogue, tapi aku sgt puas bila ramai boleh berkongsi segala info yg aku beri...sambil berblog sambil kita beramal...mudah2an Allah terus permudahkan utk aku terus berblogging...

sharing is caring kan? :)



p/s: n3 supir di Bandung dah lama aku tarik balik sbb supir aku dulu tu dah makin demand...aku tak kuasa nak promote org mcm tu...

45 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bagus nie

Mama Vogue said...

Sharing is SEXY..!! Hihihi..
Alhamdulillah.. Murah rezeki Pak Roy dan Wahida sekeluarga jugak :)

babYpose said...

nice info

Qhaifa Nur said...

ingat pak supir tu pada wahida...
setuju sambil berblog kita beramal...

Tina Othman said...

Alhamdulilah, sama2 murah rezeki

Dee said...

kitorang email pak roy pun dia jawab dengan baik..alhamdulillah..moga bisnes dia makin maju..tp dh maju jgnlah over demand pulak kan..

Emy Tak Kecik said...

aah wahid...budi dah belagak skang...kene bayar deposit la apa la..berkira sungguh...

supir bandung n medan memang x rekemen la...supir bali rekemen sgt ekekeke

~aSHa~ said...

bagus2..membantu sesama muslim juga....

Rai Ourkizuna said...

makin murah rezeki ko nokk.. nanti lain kali mesti pak roy bagi diskon + servis istimewa kat ko.. hehehe..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bagus..mana tau aku ada rezeki nak ke sana boleh guna pak roy kannn

sudipVSsenduk said...

balasan kebaikan adalah kebaikan, semuanya dgn izin Allah

Sue-Rya Qistina said...

kalau layanan yg diberi bagus dan tip top, confirm org akan dtg cari semula. bagus jugak akak promote org camtu :)

NM03 said...

rindu pak isme







tetiber!

Ismaliana Sulaiman said...

alhamdulillah...byk cara utk kita b'ibadah kan... :)


p/s: baru baca n3 ko pi langkawi sbb ada rezeki nak buat family day kat sana.. tq 4 d info ya...

Aisy Nasiha said...

Bagusla macamni... Servis bagus wajar la kita tolong promote..semoga lagi ramai org dpt kebaikannya..

Khai♥Rin : anies said...

insya allah ada rezeki ke sn...sy mintak nombor pak roy ye ;-)

faraherda.razalan said...

Aku suke ko bt travelog. Complete. Tapi, aku hrp ape yg ko review psl tmpt mkn best tu, betul. Sbb aku pnh terkena. Dgn blogger otai. Sedap konon. Aku pegi, sgt2 indah khabar dr rupa. Menyesal tak sudah. Aku benci blogger yg promote kdi mkn. Entah2, dibyr. Mencik ai tauu!!!

JunAina said...

Reputasi as blogger kena jaga, kita suggestkan org pastu service entah hapa2 buat maulu jerk.

Ko buat le banyak2 e3 travelodge ahkak suke...:)

my all said...

Emy x kecik: beb, supir medan ko org lain kan?

Faraherda: kalau aku review tmpt mkn adalah mengikut citarasa dan tekak aku...kalau sedap, aku ckp sedap, kalau x, aku tulis tak...ko pun jgn la marah blogger tu nok..itu mungkin ikut citarasa tekak dia..mungkin x ikut piawaian tekak ko kot...chill okeh...

Hazmin Hamudin said...

Rezeki pak roy...

Saya start follow blog akak ni pun lepas baca entri medan tu. Best.. tak jemu baca. hehe

Hanis Azla said...

Salam wahida..

Wah.. bagusnya.. Alhamdulillah.. murah rezeki pak supir.. semoga rezeki wahida juga akan bertambah2 hendaknya, insyaAllah..

lizz said...

waa bagus pak supir tu siap wassap lagi...bagus saling membantu gitukan..

:: Mrs.Eady :: said...

lepas ni makin murah jugak rezeki ko nok..alhamdulillah!~

qemaishak said...

Bagus pak roy
bagus gak ko kak
moga dua2 murah rezeki :)

Rasp said...

semoga both you & pak roy bertambah muraaahhhh rezki....

eima said...

mudahan rezeki ko jugak bertambah wahida sbb membantu org lain dpt rezeki ...

Nafira usof said...

wahhh.. bagus nih.. tolong menolong gittu kan~ x rugi pon kita.. dapat pahala lagi..

blog ko nih memang sesuai kalo nak jadik tempat rujukan nak melancong.. byk sangat info yang berguna..:)

amirah said...

waaduh..bagus bangat gini ibuk. boleh di promotin lagi ya..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kita suka wahida buat n3 pasal perjalanan wahida..
memang tip top...
boleh jadi panduan

Daddy Ziyyad said...

lepas ni, kalau kau guna khidmat Pak Roy, dia patut bagi diskaun 80% nok...hahaha

Daddy Ziyyad said...

lepas ni, kalau kau guna khidmat Pak Roy, dia patut bagi diskaun 80% nok...hahaha

GreenJade said...

mudah-mudahan rejki ko pung makin bertambah2 bu Wahida..

mana tau teringin ke sana..boleh le gunapakai khidmat pak Roy ni..hehe

♥ dak pink said...

Kan main pak supir dlm entri yg ko tarik balik tu ea, siap demand2. Harap2 Pak Roy tak jadi gitu lah.

-Sara- said...

info yg bagus skali ni :)

norhidana miswan said...

bgs betul akak nyer supir tuh, ingat lg bertanya kabar kt akak sefamily, kalu dia bt kerja ikhlas n bgs tentu kite suke nk rekemenkan kt kwn2 lain kan kak...

Eye_nee said...

Berbuat baik..Ada jalan yg Allah berikan pula kebaikan pada pihak yg satu lagi...Semoga Ukhwah kamu dan pak roy terus kekal...kalau ada rezeki berkunjung lagi..sgt memudahkan kamu sis...

RYS AREESA NASIR said...

alhamdulillah, sharing is indeed caring. akak pun tgh plan2 dalam mimpi hu hu.. apapun kalau ada kesempatan dan rezeki ke sana, mesti rujuk blog wahida dulu... terutama tourist guide nya hu hu

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... klu kita permudahkan urusan org , allah akan permudahkan urusan kita ... klu kita bantu tambah rezeki org , insha Allah allah tambah rezeki kita ... mdhlah klu someday saya ada plan ke situ ... thanks ...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bila niat kita baik insyaalah dipermudahkan

MystoryPic said...

memang betul sharing is caring

Rezeki yang kita dapat pun untuk dikongsi bersama.... satu nikmat yang ramai orang terlepas pandang

ArELeEz said...

bagus! bile kita tlg org, allah pasti bg rezeki utk kita nnti. in shaa allah..

Amanina said...

in shaa allah.. rezeki pak roy jugak :)
boleh la nnti tnya akak klau nk g medan.

Tihara said...

alhamdulillah,akak suka baca travelogue wahida..memang setelus2nya wahida bercerita dengan gambar yang menariknya..moga rezeki wahida dan pak roy melimpah ruah..insha Allah, amin :)

Zura Zue said...

wow..akak dh byk tolong pak roy tue..sgt membantu blog nie..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Okey dh habis dah baca semua en3 trip ke medan akak..very nice story.. thanks 4 sharing akak...terus rasa tak sabar nk p medan.. hehehe.. =D