nuffnang advert

Wednesday, March 6, 2013

hi tea @ Ely's house, Rawang

Assalamualaikum semua...
nak citer pasal gathering Geng Pelangi pada hari Sabtu bersamaan 23/02/2013 kat rumah salah sorang Geng Pelangi, kak Ely...ramai2 pi serbu rumah kak Ely kat Rawang...aku je tak serbu rumah dia sbb berjiran kekdahnya...kehkeh...sampai awal pulak tu...berkumpul sepatutnya pukul 3 ptg, pukul 2 ptg aku dah terpacak depan pagar rumah kak Ely sampai kena halau dgn laki dia...hahaha...ada ke patut dia ckp pukul 3, pukul 3...ah, ada aku kisah? hahaha...ater, dah namanya jiran kan, takkan x dtg menolong di dapur?

kemeriahan di rumah kak Ely, kaum lelaki lepak2 kat luar....kaum ibu dan anak2 masuk dalam...

 kak Elly order bihun goreng...utk yg tak mkn laksa mcm laki aku tu ha...

 pelengkap rasa utk laksa...

laksa air tangan kak Elly...main course utk petang tu...

 pavlova yg dibawak oleh Nor...

 fruit tart ni pun oleh Nor...

 choco ball ni pun oleh Nor...

 aku cuma bawak dessert puding koktel custard...

 ada kek birthday lagi...meraikan sekaligus 3 org gegirl pelangi...

 tu dia org2 tu...dari kiri,  IyraAyu dan kak Tina...yang belakang tu bukan beday girl, dia cuma pelakon tambahan...ekekek...

9 of us...aku, kak DeeIyraAmyAyukak ElyNorIeda dan kak Tina...
kak Rasp tak dpt hadir, kalau x, mmg dah cukup ahli...takpe lah kak, next time kita jumpa yer...rindu akak la...

tengs to kak Ely kerana bersusah payah menyediakan hi tea dan menjemput kami...tengs jugak pada Nor yg bwk pelbagai desserts...
tapi aku x lama kat rumah kak Elly, sorry guys, x dpt lepak lama2 bergosip2an...mak jemah kena angkat kaki dulu...maklumlah mak jemah kan ahli politik, tu yg memanjang bz...wakaka....


42 comments:

My Little Diary said...

mak aiii sedapnya....
teringin nak jadik jiran korang...muahahahah

onie said...

laksa tu pasal apa menggiurkan sangattttttttttt,erghh

Nurzakiah Hanum said...

laksa sedap2

NM02 said...

ahli pilitik ke politik?

:p


Sue-Rya Qistina said...

terliur tgk laksa tu. nampak sgt marvellous!

♥ Wina ♥ said...

meriah! bestnye bergather²

*SiRibenMerah said...

hehehe.. akak jugak yg upload citer neh awal2.. hehehe~

*SiRibenMerah said...

hehehe.. akak jugak yg upload citer neh awal2.. hehehe~

adarnadzmie said...

meriahnya geng pelangi...sukeee...:)

:: Mrs.Eady :: said...

memang meriah!!!! :D

Rasp said...

huhuhuhu sedih plus gembira tgk pics nie...
sedih sbb tak dpt join...
gembira sbb tgk pics pun tau korang semua hepi2....
food terbaeeeeeeekkk lah...

Fiza Rahman said...

Meriahnya.

Qhaifa Nur said...

meriah sangat, sangat...
bab menu jangan cakap...terbaekkkk

[sutera kasih] said...

sedap2nya mknn....yummy2...telan ayek liyuq jak laaa huhu

wahida said...

NM02: ko kan jah, x boleh la aku typo sikit...hahaha...

Amanda Suria said...

mak oi..seronoknya kena serbu....bila la geng pelangi nak ajak aku dtg umah dorang plak...

Hanis Azla said...

bestnya dapat berkumpul2 dengan geng.. makan tu lagilah best he..he..

atty's said...

mak aii..seedap2 belaka semua menu pun..lagi lah laksa..my feveret

Kakzakie said...

Kalau dah saling memahami mesti meriah jadinya. Seronok kakak tengok:)

Tina Othman said...

bestnya

meriah betul menu2 nya tu, tergiur tgk laksa tu

amirah said...

eh, pesal gambar ko satuuu je nok? tak pueh ati guwe.

eh, pesal ko dah kurussss nok? lagi buat guwe x pueh ati ni..

muhahaha...

wahida said...

amirah: kan? aku pun tak puas hati kenapa gambar aku ada satu je tu...hahaha...

kurus? ye ke nok? tengkiu tengkiu...heheh...

emy pokden said...

hari ni asyik tgk gambar laksa jer..musim ke ni??bt aku terliur jer..eh sonok betul tgk korang gathering...

eLLy said...

nasib baik ko tak cerita masa ko sampai aku belum mandi muhahahahaha

RamRamCute said...

menyelerakan sungguh makanan-makanan itu wahida...huh!!

lizz said...

waa bestnyer...dapat berkumpul ngan kenkawan..terliur ngan pavlova tu....cedaapppp

Tihara said...

ihiks boleh plok laki jiran dia halo dia..mesti gurau senda je tu kan..meriah n seronok tengok..happy belated birthday to them :)

Rinna said...

Sedapnyaa..dah meriah..bila dah kumpul ramai2 ginikan.. :)

Epy belated bufday pada yang mereka yang menyambut harijadi..

wahida said...

tihara: mmg gurau2 je tu pun kak..heheh...

Cho Zila said...

memang sedap tau.. akak suka laksa dulu kini dan selamanya.,,, meriah..

GreenJade said...

mata aku terbulat2 terkulat2 nengok hasil kerja tgn dak Nor tu...lazat2 belako..

Nafira usof said...

wahhhh.. meriah weh~
jeles aku tengok~ nak gak joint makan. hahahahaha.

sudipVSsenduk said...

sapa yg dapat macaroons pd b'day kek tu?

wahida said...

sudipvssenduk: anak2 yg dpt kot kak..x pasti pulak saya...

Dee said...

laksa best..tunggu lagi lambat lagi best..sbb dpt eskrem malaysia..dan mcm biasa mana reti nak balik awal..lepas maghrib baru pulang ke sarang nok..anyway aku sgt jeles kerana engkau mengecil..dan makin mengecil..aku? huwwaaaaa!!

Sally Yatiey said...

Sedappppppnyaaa :D

lieyalatif said...

meriah gile nok...makanan pun mcm2...meriah...sonok borak2 sambil makan2...

eLLy said...
This comment has been removed by the author.
mama said...

meriahnya majlis..beruntung ada kawan2 yg sgt sporting !!..`hepi bezday` buat mereka bertiga..

mamyharraz said...

sedapnya menu korang..
lg2 laksa tuu mengiurkan okeh!
desert pun mabels yamiiii.

eh ko ni bila nak hi-tea dgn aku?

Zura Zue said...

tgk cili api bertaburan atas laksa buat sy terliur kak..

ros_reeza said...

banyaknya makanan... nak jugak...