nuffnang advert

Tuesday, March 5, 2013

.whatever.

Assalamulaikum semua...
huhui....tak tau nak ckp apa dah...kalau aku ckp aku bz kang, korang x caya...cliche sangat kan alasan tu kan....dah mmg bz, nak bg alasan apa pulak...ekekek...
dah la noks, aku tayang je la makanan yg aku masak ntah bila ni...

 asam pedas ikan pari + bendi...

udang + hirisan bwg besar + cili padi

cekodok manis...


dah tu je, gi buat keje...heheh..punya cepat aku hapdet neh...



p/s: sama2 kita doa agar Lahad Datu dan kawasan sekitarnya kembali normal dan rakyat serta anggota pasukan keselamatan kita berada dlm keadaan baik hendaknya...amin....

40 comments:

Amanda Suria said...

semoga pihak ATM dapat menjalakan tugas dengan jayanya..kasi serang jer dorang tu...mengganggu keamanan negara je..

:: Mrs.Eady :: said...

beb bagi aku resepi udang cili padi tu skrg gak!!

eima said...

tak penah mkn ikan pari masak asam pedas sedap ke wei ....

ANNA MARIANA said...

sedapnya asam pedas..

Hanis Azla said...

telan2 liur dah ni.. he..he..

Semoga dilindungi anggota keselamatan dan penduduk di Lahad Datu dan sekitarnya..

wahida said...

mrs. eady: kehkeh...udang tu takde resepi nok...cuma hiris bwg besar ngan cili api, goreng sekali ngan udang...siap!!

pB said...

dah lama tak makan asam pedas

Kakzakie said...

Asam pedas kakak suka. tapi cekodok kakak suka yg bawang/bilis punya.

Knor said...

SEMUA PUN SEDAP...:)

♥ Wina ♥ said...

whateverlah sangat beb sampai buat aku terliur tgk asam pedas sbb aku sampai skrg fail masak asam pedas gggrrrrrr

NM03 said...

sila percaya, smlm mak aku buat asam pedas ikan pari sama mcm kau dan smlm ptg aku jugak goreng cekodok

Sue-Rya Qistina said...

simple but nice!
let's pray for sabah.
kami rindukan keamanan, kedamaian, keharmonian dan kesejahteraan Malaysia yg dulu...

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah sini

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

cekodok manis..?? lama tak buat.. good idea...

adarnadzmie said...

suka tgk cengkodok manis ko wahida... terliur ni...:)

Ibu Lala said...

Ikan pari asam pedas mmg sedap. Sy jarang masak. Sabtu ahad byk masa atas jln je. Hntr ngan ambik anak pg blk tusyen, pastu pg pasar, beli barang dapur. Balik rumah penat mood nk nasak pun dah ke laut. Hr keje lg la x masak. Kdg masak pun anak2 tak makan. Nak ikut taste derang je

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak mamam cekodok manis mak tuuu..,ehHHe

GreenJade said...

asam podeh tu bikin aku xleh buat kije dr pagi smpai skg nok. gile kejam ko.huk3

atty's said...

kejam..tau..lapar nie

::NureeN:: said...

kita sama2 bz nok.. td nyempat ngelat sat cuci mata singgah cini :)
aku lapo nih.. x mkn lg, tgk lak asam pedasss pergghhh terangkat :)

Rasp said...

pari asam pedas....udang...
terbaeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkk ok slurppppp :)

Qhaifa Nur said...

asam pedas ikan pari fev anak-anak...sedapnya wahida....

Fiza Rahman said...

ASam pedas...sedapnya.

|| NaFiRaa || said...

Asam pedas tuh sgt menggiurkan~ sedapnye~

AnneRaini said...

tolong2 aku takleh tgk mkn skrg..rasa nak muntah..huhuhu

azi said...

resepi ke 3 paling akak suka...makan panas-panas time hujan...fuhh...:)

Zana Adieyza said...

baru lepas makan pun boleh rasa lapar lagi tgk gmbr makanan kat blog akk ni tau...

Chik Att said...

udang goreng kunyitttt ...fengsan

fazilzura said...

nok.. ko kalau bz sure kasi tepek menu2 yew...

faraherda.razalan said...

Cekodok manis? My fav!!! Ptg2 ni, klu lyn cekodok manis, syok gak. Tp apakan daya. Daku msh di opis!!!

mama said...

ehem dtg sini sabil menelan air liur..hu2x..semuga anggota keselamatan & penduduk sabah dilindungi olih Allah..

norhidana miswan said...

lama dh aku tak msk asam pds pari nih kak... alahai sedapnyer.... aku menahan napsu je nk mkn segala cekodok... aduhla hati

Ema Blog said...

tiba-tiba nak masak asam pedas ni

Dee said...

cekodok manis tu aku nak resepi..tak kira okey..hehehe..

Kesuma Angsana said...

semua sedap2 tp plg best yg last tu hehehe

lieyalatif said...

omg!! asam pedas ko nok buat aku tak keruan okeh!!!

whitecappuccino said...

waaaa...asam pedas yg ummmphh!

Nastyna said...

errr..kenapa.. sana sini hari ni I duk nampak makanan kampung jer merata. camner u guys boleh makan sumer ni, tanpa saya. arrghhh terliuq.

Tihara said...

sedap weyh makanan ko wahida :)

akubiomed said...

Masak Asam Ikan Pari memang sukar ditolak. :-)