nuffnang advert

Thursday, March 28, 2013

Cuti2 Penang: Seafood Seri Pantai Ikan Bakar, Hammer Bay

Assalamualaikum semua....
apa kata kita try seafood kat Penang ni...moh kita...

kami ke Hammer Bay...

ada beberapa kedai seafood kat sini...kami mkn kat sini, Seri Pantai Ikan Bakar...

budak notti...

air epal satu jug...

sotong tepung yg wallah!! sedap...terbaik dari ladang...heheh...disebabkan sotong tepung ni yg sampai dulu, kami bedal ni dan ratah mcm tu jer...berebut2 mkn kekdahnya...sedap kot...

ketam masak sour plum...Ya Rabbi...bukan main sedap lagi ketam ni...

lala masak apa ntah...tapi sedap...

kailan ikan masin...

kerapu masak 3 rasa...oklah, not bad...

siakap bakar...
yg ni tak best...huhu...

tomyam campur...
rasa dia adalah nan hado...tomyam adalah cair...

nasi goreng seafood utk anak2...

ok, apa lagi serbu!!


keseluruhan mkn kat sini, ok lah...ada food yg maveles giler, ada food yg tak sedap...
balik kami semua kekenyangan sampai adik aku ckp x boleh nak tidur, asal baring je, nak muntah...asal baring je nak muntah...hahaha....
kalau ko berjalan ngan kakak ko ni, mmg makan sajalah jawabnya...heheh....

35 comments:

nens cellection said...

pehhh..pagi2 buat sy lapar..adoii mana kakak opis ni x smpai2 ag ni..nk ajak makan ni..huhu

:: Mrs.Eady :: said...

YA ALLAHHHHHHH......!!!!makanannnnnn!!!
mencabar sungguh la tgk entry kali ni.. :D

Lya Colours said...

oit apa ni pagi2 da upload makanan ggrrrrr

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

norhidana miswan said...

aduhla kak... geram nengok sutun tu ngn ketam... nsb lah udah sapan kalu tak... meleleh2 air liur nih

lieyalatif said...

Fuhhhh sakan nok menu ko!!!! Tak penah lak try mkn seafood kalo pi sane...nanti aku nak cube laaa...aku tergoda tgk ketam tu...pes time plak tau menu tu...sungguh kampung kan aku hahahahaah

Yelaaa koo makan banyak...badan makij slim je aku tgk hah....

NM03 said...

aku teringat tomyam nan hado kat pd yg kita stay kt tiara beach tu noks...

Khai♥Rin : anies said...

heheh asal baring je nk muntah? morning sickness ke tu? haahahha ;-)

ieda immi said...

perghh semua sedap2 ..
nak bila tgk anak2 ko makan dik .. bestnyaaa berselera mereka ! ;))

Sue-Rya Qistina said...

pergghhh..terliur dibuatnye!

Anonymous said...

Dalam gambar semua nampak sedap je.

-Dakpink-

eima said...

asek mkn danmkn je kan...wahhhhh

Amanda Suria said...

apa kata ko ajak aku nanti nok..babb makan aku x tolak punya...

faraherda.razalan said...

Mcm sweet lak ayat terakhir tu, klu jln dgn akak ko ni, mmg makan je...hehehe...

Tina Othman said...

meriahnya menu, harga dia cmana pulak, mahal ke berpatutan

my all said...

tina othman: harga tak ingat dah...huhu...tapi x silap rm100 lebih sikit...

Rasp said...

sat sat org penang nak cakap nie...
bila i balik penang nanti...
blog u akak buat referral lah hahahahahahahahah...

lizz said...

terliuk cek tau dak...ketam tu sedapnyer...

my all said...

rasp: kahkah...tak menahan betul akak ni...

JaSSNaNi said...

oowhhh tidakkkK!!!!!
semua mengancam nyawaku belaka... aduhhhhh.. !!!! Sedap wehhh... terliurrr!

-Sara- said...

lala tu nmpak sedappp! :)

dh lama plan nak gi penang, tak terpergi lagi..hihik

Amanina said...

Alahai sedapnya...menyelarakan :)
suka sotong goreng tu.

Munnafendy said...

kak wahida...nak jd adik angkat boleh??? hahahahahahaha

Hazmin Hamudin said...

Nan Hado ye kak tom yam tu. haha... Tgk sotong tu memang nampak sedap pun

wahida said...

munnafendy: tak yah nak berangkat2 sgt la heh...ko mmg aku anggap adik aku pun...heheh...

Qhaifa Nur said...

sedapnya...
suka ikannya...

KY said...

uuuu...sedapnya ketam tu..

jeBateja said...

Tu diaaaa......terliur cek menenguk nya.....sedap tak sedap....cek leh pulun habis ni...

akubiomed said...

Huii.. memang sedap bak hang

nuyui a.k.a miss YUI said...

perghh..terliur!!!

shida said...

semua yg nampak ni sgt2lah menguji iman... tiba2 jadi lapaq

mama said...

menyesal dtg sini malam2..terliur pulak mama tgk semua makanan yg sedap2 tu..hu2..mama tak makan lagi tau !!.. ;)

Zura Zue said...

ikan bakar jugak yg buat sy terliur

pendekar said...

J
SALAM ...JIKA NAK MAKAN D HAMMERBAY JANGAN SESEKALI MAKAN D KEDAI YANG PERTAMAN SEBELAH KANAN D MANA ADA SEORANG PONDAN TUA.DIA NI KUAT MENIPU PELANGGAN DENGAN TIMBANGAN GRAM YG TAK BETUL...BERWASPADALAH..

SUZANASAKURA said...

HAMMER BAY DI KAT AREA MANA EKK????