nuffnang advert

Wednesday, March 27, 2013

Cuti2 Penang: Pasembur Menari, Gurney Drive

Assalamualaikum semua...
jom pekena pasembur pulak...yeayyyy!!

kami gigih cari kedai pasembur ni kat Gurney Drive ni tau...femes di Penang, dan pernah masuk suratkhabar...
aku bukan nak mkn sgt pasembur ni, cuma nak tgk mamak pasembur ni menari je yg lebih...
dtg jauh2 dari KL, wajiblah tgk tayangan mcm ni...hahaha...
dari kejauhan dah dgr lagu2 Hindustan berkumandang kat kedai ni...

wow!! ada mcm2 pilihan...pilih jer...

wajah mamak pasembur yg pernah masuk KOSMO...bercerita perihal pasembur menarinya yg menjadi tarikan...

kami cuma amek ni jer...takut tak mampu nak habiskan...nampak sikit kan?

bila dah potong2, membukit ko...mmg kami x larat habiskan...byk sgt la pulak...padahal amek sikit je tadi....
kuah dia merah nampak mcm pedas kan? padahal x pedas pun...kuah dia sedap...cuma masa tu, kami sebenarnya masih kenyang, tu yg tak dpt habiskan tu...

kami dtg masa ni pukul 5 ptg, kami tgk mamak ni tak menari pun masa hantar pasembur kami...masa tu aku dah frust...mau x frust, aku dtg jauh2 nak tgk mamak ni menari yg diwar2kan seantero Penang ni...rupanya dia tunggu ramai customer baru dia menari...huhu...
nasib baik lepas tu ada beberapa customer nak beli pasembur, dpt la kami tgk tayangan dari mamak neh...
mula2 dia potong2 dulu rojak tu...sambil dia nyanyi 'rojak ' 'rojak' ikut irama hindustan yg dia pasang...

dia start dah...
sayang pulak kami tak record mamak ni menari dan menyanyi...heheh...

pas tu dia pusing2 kiri kanan depan belakang sambil tuang kuah rojak dia yg sedap tu...

pusing lagi....

pusing2 sambil nyanyi...

org2 Penang mmg tak heran dah...hahaha...
kami yg first time tgk ni teruja sgt la...

so, korang dtg Penang, mai la pekena pasembur menari ni...
sambil mkn sambil berhibur...hahaha....

kedai ni bukak dari pukul 4 ptg hingga 12 tgh mlm...

enjoy!!

24 comments:

Norhaizan hakim said...

Nama jer dok penang...jgn ketawa..KZ belum pernah ke sana!

NM03 said...

mamak ni mmg cukup pemes

dh byk kali masuk tv

glakmer dh dia skang

hahaha

Sue-Rya Qistina said...

giler best makan pasemboq kt situ. tapi saya pernah makan sekali je la sbb g penang pun sekali. hehehe

akubiomed said...

Amboinya dia punya tarik tak ingat. :-)

norhidana miswan said...

kalu sapa2 pg penang msti bt ntry mkn mkn n mkn je yek kak... sume pun nampak sedap2... aduhla... mmg banyak betul pilihan yg ada... rambang mata

nens cellection said...

hehehe..mesti syokk kan..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

mamak ni mmg glemerrrr!!

Amanda Suria said...

wow..menarik ni...

eima said...

VAVAVAVA gitu seklai cara die pomot pasembur die kan ... hmmm boleh pi cari la ni klu pi sana nanti ...

noorbaybie said...

klu la dia salah step nok mau mandi kuah rojak ko.. dekat sgt tu..

Nurulhuda Abdul Latip said...

ko punya travelog ke penang ni buat aku teruja nak ke sana tau..Siap aku dah plan dengan laki aku nak ke sana tapi tunggu pas aku bersalin la, paling tidak pun tahun depan..

wahida said...

noorbaybie: kan? mmg dekat sgt pun...mana aku nak tau dia nak menari kat belakang aku tu...aku pulak dah malas nak angkat bontot alih tempat lain...haha...

nasib la dia pro nok...

JaSSNaNi said...

huiiihhhh sakan no hampa pi sana, siap pekena pasemboq ni lagi.. cayalah.. baru la nama pi penang macam tu..

whitecappuccino said...

hmmm ..kt sini pun akak tak sampai lagi ni...

aLyNnZ said...

Erm..tak pernah rasa lagi pasembor huhu..kalo tgk warna kuahnyer mmg seramm gak sib baik tk pedas yer..menari salah satu cr tarik pelanggan seronok gak..

Ecah Mashuri said...

perghhh sedapnya.. teringin nak kesana..huhuh.. xpernah lg pergi pekena pasembor tuuu..

Lya Colours said...

tapi sy lagi suka pasemboq padang kota. oh lazat. pineng memang syurga makanan

faraherda.razalan said...

Pehh! Patut terjah!!!!!!

shida said...

byk jugak rupanya tempat menarik kat Penang.. kalau p penang, tak pernah cari tempat makan yg best pun... h uhuhu

mama3heroo said...

wow..menarik..jauh sgt nk p cari pasembor tu..he3..

mama said...

lama tak kena pasembur Penang..;)

Zura Zue said...

mesti mase tue rasa cm terhibur...

Sharinginfoz said...

Baru pekena pasembur td

zakiah zakaria said...

boleh bg direction nk pergi kesana...