nuffnang advert

Friday, March 29, 2013

Cuti2 Penang: Penang Bridge & Ferry

Assalamualaikum semua...
lepas dah breakfast roti canai kat Transfer Road yg sedap nak mampus tu, kami bawak anak2 naik feri pulak...janji ngan anak2 gi Penang mmg nak naik feri...

melalui Jambatan Pulau Pinang...perghhhh...lama giler tak lalu sini...teringat lalu sini dulu pun naik bas sekolah...heheh...

jambatan yg terpanjang di Malaysia dan keempat terpanjang di Asia Tenggara..

panjang dia 13.5 kilometer tu...
jambatan yg membawa kebanggaan kepada negara...

mcm mana adik aku amek gambar neh? senget benget dah ni...huhu...

ok, sampai dah kat Penang Port...nak naik feri!! anak2 dah melonjak sukaaaa....

harga feri...

tgh beratur nak naik feri...

ok, moh kita...

dah sampai...anak2 adalah heran mcm mana feri boleh bwk byk2 kereta ni...heheh...

keterujaan si adik...selagi tak dpt naik feri, asyik duk mintak je la...hahaha...



bergambar dlm feri berlatarbelakangkan feri...heheh...

nampak mcm feri mainan, tapi ada byk kereta dlm tu tau...


mak yg baru menyambut Hari Polis yg ke 206...
selamat hari polis mak!!
(lagi 4 bulan mak akan pencen)

sila tarik handbreak kereta anda...kalau x, naya jer...hahaha...


anak2 dah puas hati dapat naik feri, moh kita balik moh...



pas ni kami ke Little India pulak...

28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hapy moment

♥ dak pink said...

Best wooo naik feri.

Dan dan teringat kenangan pergi kerja kat KOMTAR ulang alik naik feri.

faraherda.razalan said...

4bln g nak pencen? Mak aku, bulan 11 ni pencen....mcm sama batch je....

Aku tak nah naik feri penang ni. Eh, dah mcm penghujung entri penang je ni. Aku rs mcm tak puas la....mcm sayu lak klu entri penang habis....huhuhuhu....

Enjoy gile baca travelog ko ni....

wahida said...

faraherda razalan: ye ke nok? mak ko polis kat mana nok? anak polis rupanya ko ni...hehe...aku sukak aku sukak...

n3 penang akan habis selasa depan...ko sayu nok? hahaha...

tengs sudi baca n3 penang aku yg tak seberapa ni...huhu...

Khai♥Rin : anies said...

pasni try naik feri waktu mlm plak..

Sue-Rya Qistina said...

bestnya naik feri. dah lama x naik. hehehe. dulu mase kecik2 pun jakun jugak saya ni sbb dok pelik camne la feri bole bawak kenderaan bnyk2

::NureeN:: said...

klau dpt parking sebelah atas lg best...
tp ada 1 jer kot ferry yg depa buka utk keta sblh atas skali ngan pejalan kaki.. ;)

Lya Colours said...

hoih last saya naik feri pineng ni masa darjah 6 kot. gila lama

Rasp said...

best kan naik feri...
w'ouls kalo balik penang...
masa nak balik2 ke mainland...
kkdg naik feri...
saja layan kan Sapphire...
memang dia suka...

Amanda Suria said...

syoknyaaaaaaa....

Zura Zue said...

akak buat sy teringin nk g penang...

Cho Zila said...

baca entry wahida pasal penangni buatkan akak berkobar2 rasa nak gi penang.. walhal tahunni takder dalam perancangan penangni... camner nak buatni...

the malay male said...

hurmmm...saya jejakkan kaki ke penang pun tak pernah lagi.

Aishah Jahirah said...

bestnya kak wahida g bercuti...

lizz said...

bestnyer...anak2 kalo naik ferri kemain teruja lagikan..kalo gi penang saya suka naik feri..layan view dari ferri cantik...

HeNRieTTa JoSe said...

Btul tu....rietta setuju,klu pergi penang, mesti nek feri bru best...bleh enjoy sket...pastu blik nek jmbatan plak...

Little india? Sopping time....

sudipVSsenduk said...

panjat tangga ke atas tak? Atas lagi best.

Bila baca entry Penang ko ni, terasa mcm akak pun ada join sekali, best best

ieja amieja said...

walawei..sonoknya g cuti..akk ingat nk bwk ank2 jenjalan pun cancelled,,sok sepupu nak tunang..nak x nak kena g jgk..x bez nya hai..

wahida said...

sudipVSsenduk: tak kak...suami saya ajak naik, tapi kami risaukan keselamatan anak2..so, kami di bwh saja...

Tihara said...

tak sabo nak tengok little india plok ni :)

Amanina said...

ahaha.. bestnya budak2 tu.
lama xnaik feri..asyik ikut bridge :)

akubiomed said...

Seronok naik feri. Biasa pergi naik jabatan dan balik naik feri.

ieda immi said...

dah lama x naik ..
seronok .. sib baik pernah naik .. ;)

diana said...

kalau ke langkawi buat feri gini kan best kan??bawak keta sendiri je...:)

wahida said...

diana: kan? aku setuju sgt tu...

tenku butang said...

huuu.. teringat pernah naik feri ni sekali jea.. masa 2 gi pineng gak.. ada kursus kat hydromajestic hotel

mama said...

ehem..mama pun keluar dr kereta masa naik feri..he2x..
selamat hari polis buat akak (mak) wahida..dah nak bersara ke?..nampak muda..

KY said...

bestnya bercuti, cuti kali ni, tak tak sempat kemana2...duk rumah je...