nuffnang advert

Tuesday, March 19, 2013

Cuti2 Penang: Mady Char Koey Teow, Batu Feringghi

Assalamualaikum semua...
lepas kami dah jenjalan Batu Feringghi, kami nak cari makan pulak..kalau ptg sebelumnya dah pekena Nasi Kandar Line Clear, mlm pulak kami nak pekena Char Koey Teow...plan asal nak pekena char koey teow kat Sg. Dua yg femes tu, tapi sbb agak jauh, dan kami keletihan...kami plan pekena char koey teow yg dekat2 jer...akhirnya adik aku kol kawan dia yg duk Penang, kwn dia tu, suggest makan kat sini...ok, dah dekat moh la kita serbu...

kalau dtg sini, order yg tertera shj ye...selain drp ni, takde...

suasana dlm gerai...mula2 kami sampai tak ramai, tapi makin malam, makin ramai lak pelanggan...

 adik dah tertidur...kesian dia penat berjalan...

 si abang tu pun baru bangun tidur sebenarnya...tu yg muka ketat je tu...

 masyaAllah...mmg sedap char koew teow kat mady ni...terbaiklah...

 tayang lagi sekali....versi ada telur mata pulak...heheh...serius aku ckp mmg sedap giler...betul la kata org, kalau nak original punya char kuew tiow mmg kat Penang je la jawabnya...kat KL pun ada yg sedap, tapi tak sesedap di Penang aku rasa....mantoppp!!

 kalau lama aku duk Penang ni, mmg gemuk lah aku...hahaha...dua hari sebelum sampai Penang pun, aku stopkan segala diet aku, aku nak rasa makanan Penang puas2...

anak aku si abang tu yg tak reti makan char koew tiow pun boleh licin sepinggan tau...terbaiklah!!


tak pergi Sg. Dua tu pun takpe, x ralat pun sbb kat sini pun kami boleh dpt char koew tiow yg sedap giler ni...servis pun cepat...like banyak2 gerai ni...

43 comments:

MuMMie BeRRy said...

mmg terbaik mkn char koew tiow...terliur dibuatnya!!! ni yg membuat rase nak balik umah FIL&MIL minggu ni...x sabor rase..

AnneRaini said...

nmpk sedap weh char kue tiow ko tu..nok ko mmg nmpk sgt kekurusannya nok. jeles aku.

:: Mrs.Eady :: said...

glup!!

nens cellection said...

kecur air liur ehh..hehe..
sy dh la suka makan CKT ni..ade je pasni cuti2 penang plak..hehe

Tihara said...

bestnye bercuti ke penang dia :)

Kesuma Angsana said...

mmg sedap tu, KA anak beranak peminat char keuy teow ni

Nurzakiah Hanum said...

wow cuti2 rupanya
syok2

NM03 said...

terliyoq okey!

NM03 said...

terliyoq okey!

Mrs Madin said...

terbaik la...

susumanis said...

salam darling, lama x komen, datang selalu je, sedappnyer nampak gambo CKT penang tuh, nk g penang nak cari lah..kat batu feringgi ya :)

Rasp said...

penang....food sana mostly memang terbaeeek lah sis...rege pun not bad kannnnnnnn...

GreenJade said...

atoiii telan air liur je ler.

CKT sana mmg terbaik. pi sana ceQ pun pi cari CKT ngn pasemboq ja.

wahida said...

rasp: betul tu kak rasp...food kat sana sgt lah heaven...adoi la kak...mak saya pun dah berangan2 nak pi lagi penang nak pekena nasi kandar...saya pun nak repeat penang la ingatnya nnt ni...hehe...

amirah said...

kuruihnya kooo...serius kurus la.

macam nasik kandar gak kan? kat merata2 ada nasik kandar tp penang punyaaaa...sedapnyaaa oi oi -- over..haha

cheqna said...

kak: ko memang sejibik muka mak ko kak oi......=)

CKT memang sedap..terliur...

diana said...

saya pun suka..kat sini memang banyak kedai CKT yang sedap2..kat rumah sya ni pun ada..kiranya kalau pi mana2 memang ada la kedai ckt nih..

Daddy Ziyyad said...

Penang mmg syurga makanan nok...aku kalau gi Penang, sure tambah 2 kilo...hahaha...CKT feveret aku kat area Bayan Baru, duduknya tepi longkang, depan flat...Rasa mmg terbaik lah! Tak pernah try Mady ni, boleh la aku try nanti

shida said...

oooo sedap ek? aduiii menguji keimanan betul la tgk char kuey teow ni..

4feet8 said...

mm..sedapnya.
terus rasa nak pergi danau kota beli char kuey teow Mali's corner

wahida said...

daddy ziyyad: haaaa, CKT longkang ni la yg femes...aku pun ada dgr jugak...nnt aku ingat nak repeat penang, nak pekena CKT longkang ni pulak..heheh...

Sue-Rya Qistina said...

akak mmg dah kurus! cayalah!!!
mmg terbaik kan CKT kat sana.
original gitu!

Munnafendy said...

mady cha kuey tiau..ok noted!

*akak yg baju biru tu mak akak ke, sebijik muka!

eima said...

nanti nk ckp nganlaki kat feringgi ade CKT yg sedap ...yeay

wahida said...

munnafendy: mak aku la tu nok...hahaha...

JaSSNaNi said...

alaaa.. kita dah ler penggemar CKT ni.. nak kena gi penang gak lah.. :P

♥ dak pink said...

Humangaihhhhhh nampak sedap!

Ehhh, dlm gambo kan, ko kan macam dah kurus sikit. Ke ko memang dah kurus ni?

aLyNnZ said...

perghh tgk gambar je dah cornfirm sedap..mmg kaw larr..

Rinna said...

Wow mmg terliur laa nengok..char kueyteow tuh.. maveles..laa.. :)

Nafisa81 said...

murahnya..kat johor ni char kuey teow selalu mahal2...bajet resepi luar payah nak jumpa kot...

jeBateja said...

pehhhh....tobat.....terasa benor nak mkan kue teow plak gamaknya.....

Ismaliana Sulaiman said...

serius aku t'liur... huaaa.. nak pi penang jugak!

Nieda ramly said...

kurus lah wahida... mai kongsi petua sikit

mama said...

terliur nengok char keow tiow tu..ehem betul wahida, kat sini rasanya lain dr yg kat penang tu,termasuklah rasa nasi kandarnya,betul2 kaw punya !!..he2x..

mamyharraz said...

ni yg rasa dan ni jugak nak g penang!
huaaaa keluar peluh jantanz tgk review char ko tiaw aw aw aw nihhhh

Rapunzeel Cikilolo said...

ooouh.....

sedap...

telur mata campur ngan kuah kuey tiau...

Nurulhuda Abdul Latip said...

aku suka char kue teow nii..sedapnyaa

Amanda Suria said...

aku suka ckt ni nok...tp aku x pernah makan versi yang mcm ko mkn ni...terus meroyan nak makan CKT...

Fiza Rahman said...

Terliur sudah. Memang nampak mantop lah.

ros_reeza said...

char keow teow.. memang sedap! Ros tak pernah p lagi sini.. Tapi, kat Jitra, kedah pun ada yang sedap. kalau balik umah MIL, makan kat situ..

akubiomed said...

Macam mana rasa Char Koey Teow Pinang?

ANNA MARIANA said...

ada 1 tempat lg sis, kat bayan lepas..nama dia sani char koey teow...

Anonymous said...

Rupa dia dah berubah la.. jenuh cari