nuffnang advert

Tuesday, March 19, 2013

Cuti2 Penang: Hard Rock & Night Market, Batu Feringghi

Assalamualaikum semua...
teruskan lagi menghapdet jenjalan kami di Penang...

 lepas anak2 dah mandi pool bagai kat hotel, dlm pukul 8.30 malam, kami keluar balik...selain drp nak cari makan, kami nak jenjalan cuci mata kat Batu Feringghi...
kami singgah sekejap kat Hard Rock...mana boleh miss tempat ni weh...

 posing kat gitar adalah wajib...heheh...

 masa ni si abang takde, tidur dlm kereta...kepenatan swimming siang tadi gamaknya...

 vavava...adik aku ni dah mcm model mamak mana ntah...hahaha...

 kalau dapat check in Hard Rock Bali pun best gak kan...heheh....ni yg mcm nak repeat Bali lagi sekali neh...huahuahua...

 berposing bersama replika Michael Jackson...

 sebelum kami terbang balik ke KL, kami repeat lagi Hard Rock ni sbb nak beli t shirt...
comel giler kot gitar kecik tu...rasa nak rembat bawak balik...hahaha...

 mesti rembat sehelai baju kat sini kan...FM pun aku sambar sekali...heheh...harga T Shirt Hard Rock yg aku pilih ni rm110 dan FM Hard Rock Penang aka opener adalah rm60...standard la kan harga gitu..mana2 Hard Rock pun sama je harga dia...kalau tak beli, mmg aku rasa menyesal seumur hidup...wakaka...
 lepas jenjalan kat Hard Rock dan posing sebarang dua kat sana, kami terus gerak nak carik Night Market Batu Feringghi yg terkenal tu...beginilah keadaan Night Market Batu Feringghi, sederet jalan ni ada bazar jualan....byk giler kedai weh....bila tgk cenggini, teringat pulak kat Pekan Kuah, Langkawi...

 macam2 jualan ada...tapi harga kat sini pada aku, harga tourist...agak mahal...

 ada jual henbeg, wallet, baju2, barang2 ciplak kat sini pun banyak...korang kalau minat barang branded tapi nak harga murah, Night Market Batu Feringghi ni lah tempat dia...

 ada jual souvenir jugak...kalau nak beli FM kat sini, kena pandai tgk harga tau..ada satu kedai tu, aku tanya satu FM rm8...apakah?? giler betul...mintak tawar x dpt...mmg aku blah la drp kedai mcm tu kan..byk lagi kedai souvenir...akhirnya aku beli FM kat kedai apek sorang ni...3 ketul rm10..ha...mcm tu baru harga betul...so, aku shopping FM kat kedai apek ni la..


 ceh, minah salleh ni, aku nak amek gambar, ko angkat ketiak pulak...cissss...

 kat depan pasar malam ni jugak ada pelbagai kedai makan..tapi kami x mkn kat sini la...

 Night Market ni bukak setiap malam...

kat area Batu Feringghi ni pun ada byk beca2...sempat la anak2 aku posing ngan pakcik beca dan becanya sekali..tapi beca2 kat sini tak meriah sgt mcm kat Melaka...kalau kat Melaka lagi kalerful dan lip lap lip lap gitu...


honestly, pada aku Night Market Batu Feringghi ni biasa2 jer...agak mahal...harga yg dorang letak adalah harga utk tourist...tapi kalau sekadar cuci mata kat sini apa salahnya kan...
kat Batu Feringghi ni, bila malam mmg happening...tapi bila siang dia mati...
aku lagi suka cuci mata kat Lorong Kulit atau Rope Walk tu...yg tu nnt aku review lain...

44 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ko buat aku rindu kat penang ar..huhuhu..

Myra Jay said...

Night market ni kita kalau betul nak sesuatu barang, boleh fight rege half.. Pasti boleh punya :D

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi selasa...

nens cellection said...

hehe, xde kak FM hard rock tipu2..hehe..giler mahal eh FM hardrock..hehe

Nafisa81 said...

RM8 seketul? cehh..

wahida said...

nafisa81: eh, tapi ada je kedai yg jual FM 3 rm10..kena pandai tgk kedai la...huhu...

eima said...

penah pegi waktu fahim umur setahun lebih dulu ... meriah tp tak beli pepe jugak la ... hihihi

KhaiRin : anies said...

salam pe kabo wahida? sihat?

sbnr nyer HR tu bleh msk smpi ke dlm..lg cantik view kt situ..n bleh tumpang tgk kalu ada live band..

Munnafendy said...

hard rock penang tak pnh pi..tp hard rock bali sy pnh masuk..hahaha..mcm anis ckp, tumpang tgk live band kat situ. dpt la smbr selai t-shirt hard rock bali :)

wahida said...

khairin anies: salam anis, lama x dgr citer hang...aku sihat...Alhamdulillah...

kami x masuk tgk live band pun sbb anak aku si abang tgh tidur dlm kereta...huhu...

::EIDA:: said...

RM8? Pengsannnn!!

amirah said...

rope walk? pesal tak pernah dgr pun? best ke?

wahida said...

amirah: best!! kami suka...sbb byk jual brgn lama dan antik...heheh...

JunAina said...

Asik2 terbang negara orang je sesekali cuti-cuti Malaysia ok jugakkan?

lizz said...

nak gi penang jugakla...eh dia dah kurus la...selim melim gitu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,syiok bjln naaa...

mamyharraz said...

lawa pic ko kt gitar tu..
aku ni tetiap2 tahun g penang tp jejak hardrock tak pernah hmm apakah semua ini..mmg lepas ni aku kena g situ.

Tina Othman said...

bestnya pergi penang, bertahun dah tak sampai sana

yg paling best tang makan lah

JaSSNaNi said...

geramnye tengok FM tu... isyyy.. kalau gi penang nanti nak cari FM banyak banyak.. :)

Qhaifa Nur said...

rugi kalau tak masuk wahida....
jalan sakan nampak he..he..

NM03 said...

bila aku nak jejak penang ni

GreenJade said...

mmg betui pung harga melampau kat night market tu..dorang target tourist jek.cehs

aku dok merenung2 manja.. mmg ko nmpk kurus le nok...byk kurus nye.org tgk view holiday ko..tp aku sebok dok tenung skodeng ko..kah kah kah

wahida said...

greenjade: hahaha...lawak la mu ni...

Ema Blog said...

masa pergi penang baru-baru ema stay kat Hotel Holiday Inn..depan tu ada night market..memang mahal barang dijual..

fazilzura said...

dh lama x bergedik ngn gitar beso tu ..

waaaa dlu g lupe plak nk beli FM uhuhuh

Hanis Azla said...

Salam wahida..

bestnya jalan2 penang.. mmg collect t-shirt hardrock ya wahida.. bagusnya..

ieda immi said...

macam pasar malam dan noght market di KL jugak kan ;)
tapi rambang mata juga lah kan :)

Sue-Rya Qistina said...

akak nampak dah selim! siyes..x tipu punya...

bestnya jln2 kt penang. ptt la lately ni senyap je. hehehe

Daddy Ziyyad said...

Nasib baik ketiak minah saleh tu tak berbulu nok...hahaha

RamRamCute said...

Penang memang tempat tak habis nak ronda kalau sehari dua datang...kalau pergi mesti nak datang lagi..bukan aje taksub dengan makanan di sana malahan tempat2 menarik pun banyak yg tak explore kan wahida?

Nafira usof said...

sonoknyeeee!
FM untuk aku ade tak nok? muahaha

akubiomed said...

Sudah lama tidak ke Pulau Pinang. Kalau belah sana teringatkan Nasi Kandar sahaja dan jeruk buah pala. :-)

lieyalatif said...

Mmg best pi penang...pg bawak ke ptg bawak ke mlm x cukup mase nak berjln kan...

Nok makin kurus ko nok...

Kesuma Angsana said...

kalau ke penang mesti singgah !

mama said...

ehem kalau ke penang,mama tak pernah pergi ke`night market` tu.. :(

Amanda Suria said...

penang mcm2 ada..bestnyaaaaaa...

ros_reeza said...

geramnya tengok Fm tu.. lawa-lawa..

eMMe said...

Salam Sis Ida, saya penah ke Batu Feringgi.. best tgk laut n pemandangan waktu senja melabuhkan tirainya... night market kat Batu Feringgi pun beli Cd2... murah kot.. ala... suke cuci2 mata je.. yg lorong kulit tu tak penah gi le Sis.. tgk review sis buat ni.. wat saya nak gak ke sana, tapi tah bile la kan...

ANNA MARIANA said...

memang kalo ngan pelancong harga akan meningkat mahal..kami yg org penang pon kena tipu gak kekadang..

:: Cik Viva :: said...

Best..best!! cantik2 FM tuu..

QA's ~ mamapapa said...

dah lama tak jln2 penang ....

QA's ~ mamapapa said...

dah lama tak jln2 penang ....

QA's ~ mamapapa said...

dah lama tak jln2 penang ....

QA's ~ mamapapa said...

dah lama tak jln2 penang ....