nuffnang advert

Monday, March 18, 2013

Cuti2 Penang: Hotel Naza Talyya, Tanjung Tokong

Assalamualaikum semua....
ok, sekarang aku review pulak hotel penginapan kami sepanjang kami berada di Penang selama 5 hari 4 malam....

 aku booked hotel ni, Hotel Naza Talyya...baca review, katanya hotel ni affordable...so, aku riki hotel ni...mmg murah je...yg penting lokasi dia...pada aku, tempat dia sgt strategik...nak ke Georgetown dekat, nak ke Batu Feringghi pun dekat...kiranya hotel ni kat tengah2 la...

 lobby...

 reception...yg si adik tu siap menari kat troli bell service...haha...
tapi kami x nampak pun bellman, yg ada cuma troli bell service ni...pas tu aku tgk guess yg request troli, kena tolak sendiri troli ni...kehkeh...


 ok, jom masuk bilik...ni bilik kami, aku booked superior sea view room...siap ada private balcony...balcony kecik je la...aku booked dua bilik...mak dan adik aku, share bilik...bilik yg sama mcm ni jugak...sbb nak menginap 4 mlm, tu yg aku booked hotel murah2 je..lagi pun kami byk berhabis masa kat luar....

 ok lah...sesuailah dgn harga dia kan....
rate bilik ni cuma rm130 je semalam...termasuk breakfast....murah kan?? cuma hari Sabtu je jatuh rm150...total kami bayar dua bilik cenggini utk 4 malam termasuk hari Sabtu, rm1100...
ada extra pillow dlm wardrobe, kalau nak lagi pillow, dia caj rm5 utk satu pillow...kami mintak tambahan dua pillow lagi....
lagi satu kalau nak iron & iron board, mmg takde...huhu...kena pegi tingkat 3, 5 atau 7 utk iron baju...nyammmpahhh....

 bathroom...cuma ada shower, takde bath tub...basic mcm sinki ada lah...


 mini bar pun ada...ada kat dlm wardrobe bawah kettle tu...

 yg penting, bayar rm130 dpt sea view gitu...dapat tgk star cruise belayar lagi...  :)

 sebelah menyebelah je dgn bilik mak dan adik...heheh...

 lagi pemandangan dari dalam bilik...pemandangan dari tingkat 9...

 sampai je hotel, anak2 ajak pegi pool...agenda wajib kekdahnya...selama 5 hari menginap, 5 hari jugak la budak2 ni mintak mandi pool...

 wow...ni lah pool dia....mengadap laut lagi...aku sukak aku sukak....

 adik kat pool kanak2...

abang pulak kat pool org dewasa...
 ni pulak coffee house hotel...standard hotel2 lain jugak, ada nasi lemak, mee goreng, roti bakar, salad, buah2an, cereals...

 yg ni tempat duduk bahagian dalam...

 kami pilih seat yg mengadap laut...wallah...

pada aku, makanan kat hotel ni rasa masakan dia biasa2 jer...boleh la...


tapi yg lain2 semua ok...berbaloi dgn harga dia..murah dan mampu milik...heheh...

kalau korang nak check in sini, ni alamat dia:
NAZA TALYYA HOTEL PENANG
No 555 Jalan CM Hashim
Tanjung Tokong
11200 Penang Malaysia
Telephone: +6 (04) 890 9300
Fax: +6 (04) 890 8600
Email: penang@nazahotels.com
Website: www.nazahotels.com

39 comments:

RamRamCute said...

as salam Wahida...not bad jugak hotel ni..tq for sharing the info ye.

:: Mrs.Eady :: said...

baik..mext time nak menginap sini la nok!thanxxxx :)

NM03 said...

uiiii pool dia.... terbaik la view!

Mrs Madin said...

tq share info kak...

♥ Wina ♥ said...

waaakkk TQ so so much beb sbb ko dah pegi Penang..senang aku nak survey hiksss!

Daddy Ziyyad said...

amboi....5 hari 4 malam! ni betul2 punya cuti2 penang...:)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

lama tak jenguh sini...
jenguh aje bercuti lagi...
huhuhuhuhu nak ikut...

aLyNnZ said...

Cantik gak bilik nie..nmpk selesa dn bersih..g cuti ker?

wahida said...

daddyziyyad: itupun tak cukup tau!! hahaha...

*SiRibenMerah said...

haha. bestnyaaaaaaa~

Zura Zue said...

kak...famili day company sy pun menginap kat sini jugak...drg pun ckp makanan dia pun biase2 je...tp sy xpegi pun famili day trip tue..

Lya Colours said...

saya kalau p pineng tak pernah dok hotel kat pulau. selalu stay hotel area perai. sebab nak makan2 kat area perai dan dekat2 dia banyak tempat makan best2

eima said...

naza talyya melaka penah la dok penang kena terjah ..sbb mmg murah yg penting ade pool budak2 kan suka

GreenJade said...

worth it tu nak pulak sea view tu..

ko nmpk mcm dh kurus le nok? sakit ke?

wahida said...

greenjade: kahkah...muka aku mcm org sakit ke nok? huwaaaaa....

norhidana miswan said...

best, hotel harga mmg berpatutan blik pun ok, kire sesuai lah... ko mmg nampak dh makin selim lah kak.... ce cite skit psl ke seliman ini

m.u.l.a.n said...

woowww... cun jgk hotel ni tapi model yg bertudung tu lagi lah cun nya.. sangat sweet...

Nieda ramly said...

basikal pun ada juga?

nens cellection said...

berbaloi2..paling lama ngidap hotel sy dgr..kalo x paling lama 4h 3 mlm je..tu pon pelik..tp kak wahida 5h 4m..mmg best!

Emy Tak Kecik said...

member aku dok keja hotel ni.awat x habaq...klu tak dpt la less sikit ...

aku kalo dah ramai2 suka dok apartment...rasa mcm syok ja..pasai ada hall leh gebang ramai2..

pasai pa aku ckp slang penang ni ekekeke

wahida said...

norhidana: tapi balik penang badan naik balik...huwaaaa...

mulan: hahaha...blushing... :)

nens: 5 hari 4 mlm pun tak cukup pada aku...aku takut korang muntah darah tgk n3 byk dari penang nnt...hahaha...

emy tak kecik: lor, ye ke nok...tak pe lah, rm130 pun dah murah la tu...Alhamdulillah...
aku pun mula2 ingat nak amek apartment, tapi mcm ragu2 sikit...lagi satu kebanyakan apartment takde pool, anak2 aku nak yg ada pool...huhu...

MuMMie BeRRy said...

puas hati jgk la hotel ni coz wahida stay lama...

Qhaifa Nur said...

akak sukak kolam mandi, sebelah laut tuh...
hotel boleh tahan juga...

amirah said...

alololo comelnya ko nok...seriussss...naza talyya ni punya pool best rupanyaaa...lengkali nak duk sini lak la

SURIA AMANDA said...

cantik giler pool dia...suka...masuk dalam wish list la..

jeBateja said...

wow....baguih tul info hang....terima kasih naaa

Rinna said...

Not bad jugak hotel nie.. kolam dan view nya pun kira okey laa.. :)

mamyharraz said...

kira murah rate hotel nih..
lenkali dtg penang bolehlah try duduk sini.

paling aku suka pool yg mengadap lautan luas.super ohsem!

Myra Jay said...

Ok jugaklah rate nya :)

Tp cheq dah dok Penang, takpe la sekali sekala nak merasa dok hotel kan ;D

Ema Blog said...

syoknya kolam mandi ngadap laut

akubiomed said...

Percutiaan keluarga di Pulau Pinang. Jangan lupa pekena Nasi Kandaq.

Kesuma Angsana said...

tq info ni, next time boleh try hotel ini

mama said...

ehem..bila tgk pic yg bawah,breakfast kat seat yg menghadap laut tetiba teringat view lake toba dr DTIC !!..he2x..

ros_reeza said...

cantik sangat pemandangan dia.. lama tak bercuti ni.. tengok ni, terus rasa nak p holiday.. hihihi

ANNA MARIANA said...

anna blm dtg lagi naza hotel dia..

MG schmidt said...

rm130 incld bfast ..ok sgt ni
tg for recommendation :)

Wafiy Ziqri said...

price cm reasonable je...tp nk crik mkn/jln2 dekat x?
1st time nk bwk hubby n baby g penang ni...nk kne survey betol2...

Muhammad Athuf said...

hotel ni dah tukar nama kepada hotel seaview

Anonymous said...

Ada private beach tak?