nuffnang advert

Monday, March 18, 2013

Cuti2 Penang: Nasi Kandar Line Clear, Penang Road

Assalamualaikum semua...
wah...baru berkesempatan nak hapdet blog...mak jemah ronda2 Penang minggu lepas uollss...5 hari kami kat sana...bawak mak ngan adik mak jemah sekali...

 ni lah family kecik aku....hubby dan anak2 mmg sure ada lah kan...pastu bawak mak dan adik aku sekali...kami pergi Penang naik flight AA zero fare yg aku booking dari tahun lepas lagi....hajat nak bawak mak dan adik aku jenjalan Penang akhirnya tercapai jugak...mak nyaris2 tak dpt ikut...huhu...last minit baru mak ckp dia boleh pergi...terus cepat2 aku google kereta sewa dan hotel kat sana...mmg kerja last minit namanya tu...

 touch down je kat Lapangan Terbang Antarabangsa Penang, kami terus carik nasi kandar...masa ni dah pukul 3 lebih...mmg perut tgh lapar sgt kekdahnya masa tu...dpt je kereta sewa, tak gi hotel dulu pun, terus cari Nasi Kandar Line Clear ni...
senang je nak carik kedai ni rupanya, tepi jalan je, kalau ikut GPS, mmg kami dah sampai tempat ni, tapi kami x nampak signboard dia ni...kami terlajak pulak...hahaha...

 mcm ni lah lorong Line Clear tu...terletak di sebuah lorong di celah2 kedai...

 aku expect hari Sabtu ramai org, tapi kami bernasib baik, tak ramai sgt org masa tu...x payah beratur dan mudah nak memilih makanan....

 ayam goreng dan udang...

 presentation yg comot gitu....haha...comot2 mcm ni lah, yg org duk carik...kehkeh...
mcm2 pilihan ada...nak sotong, udang, ketam, daging, ayam, telur, sayur semua ada...

 ni nasi kandar aku, aku amek sotong besar, telur masin dan daging masak kicap...sepinggan aku ni rm10...
sayangnya, sotong aku tu liat la....tapi daging masak kicap adalah best!!

 all of us...ramai2 makan nasi kandar...mmg kami tgh lapar sgt masa ni...

 mcm ni lah keadaan lorong nasi kandar Line Clear ni...

 terkenal sejak 1930....

 dah mcm2 artis mai sini...ada Adibah Noor, Afdlin Shauki, Awal Ashari dan ramai lagi lah...ni semua artis2 yg pernah pekena nasi kandar kat sini...

me n mak....mak aku ckp sedap sgt nasi kandar kat sini...mak siap bertambah nasi...Alhamdulillah, aku hepi kalau mak suka mkn kat sini...
tapi serius, pada aku, Nasi Kandar Line Clear ni rasa dia biasa2 jer..., aku prefer lagi nasi Kandar Beratur...yg tu kemudian aku review yer....


so, pada sesiapa yg pegi Penang, tak pekena Nasi Kandar adalah satu kerugian yg amat besar sekali...Penang mmg syurga makanan...


pada sesiapa yg nak pi sini, ni alamat dia:
Behind 177 Penang Road,
Georgetown
04 2614440

dibuka 24 jam...



p/s; setelah 21 tahun x jejakkan kaki ke Penang, akhirnya aku sampai sekali lagi...Penang best gilak!!

53 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

hoiii penang memang best giler weiii...kalo pekena KEEMA CHEESE NAN KAPITAN lagi terangkat!!!perrgghh...terliurrrrr......

lieyalatif said...

Setuju sgt nok!!! Penang mmg syurga makanan...3 ari 3 mlm pun boleh tentu leh cover semua hehehehh....

Aku penah mkn situ nok! Mmg sedap gile...berpeluh2 oiii makan kari mamak hahahahaha

norhidana miswan said...

halamak bestnyer, terliur nengok ayam grg dia tu kak... mcm rangup2 gitu...

kalu tgk rancangan mkn2 msti pg sini...

bilelah dpt pg penang, ramai yg ckp mkn2 mmg the best kt penang

mamyharraz said...

bestnya penang!
terliur ko aku menengok review nasi kandar ko nih..
penang mmg syurga makanan.

Lya Colours said...

saya suka pineng sbb banyak makanan best ! nak cari pakwe orang pineng la hahaha

mama3heroo said...

bestnyer..ala..jauh sgt nk pegi..he3

NM03 said...

adik aku cakap, kedai mkn tmpt mcm ni ramai belah mlm je noks...

tengkiu jeruk dan FM eh

aku rasa mcm kau pegi umrah plak...hehehe

wahida said...

NM03: kan jah...lama giler aku x masuk ofis kan nok...sampai kakak cleaner ni pun dah rindu kat aku....hahaha....

adarnadzmie said...

akak pon lama tak jejak nasi kandar tu...
syok tak mai penang... gi ronda mana??

deaf-angel said...

awesome post with great nasik kandar pixs

eima said...

syoknye ..lama tak pi penang ...rindu nk mkn2

wahida said...

adarnadzmie: best giler kak...byk tempat kami terjah...nnt saya review satu2...heheh...

Daddy Ziyyad said...

ko ada jumpa tikus tak nok? hahaha

Amanda Suria said...

erk...kat lorong2 tu jer tempat makan dia...heaven giler la macam tu x yah nak fikir classy sgt2....bila la aku leh terjah ni...

Ratu Hatiku said...

Sedapnya nasi kandar... terliur dah nie.. :D

sudipVSsenduk said...

laaaa.. mak ke? ingatkan kakak tadi.

sVs pun jatuh cinta dgn food variety nya.. Penang mmg best

nens cellection said...

wooo..best2!..
bila nk smpai jgak sini ni..x penah smpai ag ni..huhu

RamRamCute said...

pergi penang memang tak sah kalau tak makan nasi kandar...memang best!

mamasuri said...

syok tu g penang...aku ada plan gak ni nak ke utara..ntah sempat tak ke penang tu..

Rasp said...

seriously, dah lama gilos i tak jejak kaki kat line clear ni...
last pegi makan situ almost 10 years ago...lama kan...
my paberet pun nasi beratuq tu...
terbaeeeekkkkkk.....
oooo satu lagi kat ayaq itam..
kan dah .... keluaq dah bahsa penangku hehehehehehehe....

wahida said...

daddy ziyyad: tak de nok...hahaha...

Emy Tak Kecik said...

arghhh telan air liuq aku tgk tau...

ni yang aku rasa nak makan nasi kandaq ni...
xdpt line clear, kudu pon jadi la
ekekeke

JaSSNaNi said...

kalau pi penang mmg wajib pekena nasi kandar... line clear no.. mmg power.. sedap betui lah..

~MommyAida~ said...

wahh dha 4 tahun tak jejak Penang..rindunyaaa...hhuhuhu...tapi tak penah mkn nasi kandar Line Clear ni lagi...

Qhaifa Nur said...

lama juga tak datang penang ni wahida...
datang penang tak sah tak makan nasi kandar...sedapnya

jeBateja said...

ishhhh...lapaq plak tgk nasi kandaq tu.....teringin pi sana laaa....ahakz...

Has said...

ok..trs masuk list. next month aku pun ada trip ke penang.

Zura Zue said...

aduyai kak...asal berkelejah dia punye lauk pauk tue...

GreenJade said...

wohoo ke Penang rupenye.best nye cuti2 dgn famili.

Line Clear nasik kandaq tu mmg femes..sy dulu2 last 5-6 years back kalu turun penang buat audit selalu pi carik line clear ni.dulu power..la ni x tau la still same taste ke idak..hehe

Ismaliana Sulaiman said...

ptt lah sunyi sepi ko pi hiloday rupanya..tp aku tau ko pi penang sbb tgk kat whatsapp...huhuuu

t'ingin gak nak ke penang,nxt trip lah sbb nxt week kami nak naik puncak cameron bersama ayahbonda...yuhuuu....

fazilzura said...

awat ku tgk hang cm dh kurus nok... diet kew?

Nafira usof said...

patut lah sunyi jer blog ko minggu lepas.. berjalan rupernye..
nasib aku dah siap2 makan dah.. hahahahaha. x de lah terliur sgt tgk makanan ko tuh~

JunAina said...

Like mother like doter u...senyum pun sama je!

Kesuma Angsana said...

penang & nasi kandarmmg x boleh dipisahkan lah hehehe

wahida said...

fazilzura: tak de diet dah...sampai penang habis diet...hahaha...

MuMMie BeRRy said...

perghh pekena nasik kandaq no....heheh mmg terbaek...

::EIDA:: said...

lagi update akakk... ida nk g penang ni... ;p

Chik Att said...

sonyap sonyap mai Penang ...

MIAH said...

wahida, lama xjumpa...makcik isabella masih keje lagi ker wei...sensorg je ke kat kg tu.

lizz said...

terliurnyer ngan nasi kandar line clear tu..kemain sedaptu...dah lama tak pekena...

wahida said...

Miah: dia dah nak pencen dah nok...bulan 6 ni...mak aku duk ngan nenek aku skarang ni...

♥ Wina ♥ said...

wajib singgah sini kalau gi penang nanti!

amirah said...

betul betul betul...penang bestttt gilaaa okeh! rasa mcm nak pergiiii je lagi

Myra Jay said...

Cheq yg dok Penang pun tak penah terjah line clear mahupun beratoq ;D

tenku butang said...

sedapnya udang n ayam 2.. aishh.. balik2 tgk makanan jea koje teman.. hik3..
done klik iklan nuffnang.. digi postpaid.. hee..

dari http://tengkubutang.blogspot.com/

mama said...

ehem terliur tgk nasi kandar dia..he2x..memang kaw sgt nasi kandar kat penang !!!..

ros_reeza said...

tak pernah lagi makan kat sini.. ramai yang sedap kan..

akubiomed said...

Wow Nasi Kandar tentu bau tidak hilang daripada tangan. :-)

ANNA MARIANA said...

anna suka jugak tapi paling suka nasi kandar dean kat jelutong..memang terbaik la...

ANNA MARIANA said...

anna suka jugak tapi paling suka nasi kandar dean kat jelutong..memang terbaik la...

MyRainbowDreams said...

Kak, akak sewa kereta dekat siapa? mahal tak? buat la entry kereta sewa.

email kan saya pasal price kereta sewa kak : exoticadbury@gmail.com

wahida said...

myrainbowdreams: saya x buat n3 kereta sewa penang, tapi sis boleh kol nombor ni: 019-4300004 (Isaac).
saya sewa avanza kat sana..rm180 sehari dan kalau nak GPS tambah rm20 sehari...

Anonymous said...

NASI KANDAR BERATOR BETTER... TAPI SENJA ke MALAM...