nuffnang advert

Tuesday, February 5, 2013

Parker & Mama

Assalamualaikum semua....

cuti Hari Wilayah Jumaat lepas, kami laki bini layan movie...anak2 sekolah sbb dorang sekolah kan kat Selangor, dorang x cuti, jadinya kami laki bini je la tgk wayang...dah lama jugak kami tak gi movie, sbb sekarang hubby suka download je movie2 ni semua...jimat duit...hahaha....
tapi kalau ada citer yg betul2 best dan kami rasa berbaloi, kami pergi jugaklah tgk wayang...

kami layan citer 'PARKER'...hero dia ni mmg aku minat dari dulu...minat dia masa dia berlakon filerm Transporter dulu...hensem dan berkarisma gitu...hehe...
tapi mmg citer ni best tau...penuh ngan action...hero ni dlm citer ni nama dia Parker...perompak sebenarnya...tapi perompak yg kuat dan berpegang teguh dgn prinsip...heheh...si JLo pulak dlm citer ni tak byk sgt babak dia, tapi kemunculan dia mmg best la...sorang janda yg terdesak perlukan duit, dan dlm masa yg sama nak mengorat si Parker ni...eh, tapi takde la citer pasal jiwang ke apa movie ni...mmg byk action...thumbs up utk citer ni...sepanjang citer mmg korang x kan ngantuk punya la...

movie ni pulak kami layan Ahad lepas...anak2 kami tinggalkan ngan adik2 ipar jap...heheh..kami tgk kat JJ Seremban...citer ni recommended by adik ipar...dia kata best...aku pulak pada awalnya agak ragu2 ngan citer ni...sbb aku ni kurang suka dgn citer seram omputih...pada aku seram omputih tak seram mana pun...aku lg prefer seram Thailand atau Indon...
tapi bila dah tgk citer ni, wahhhhh, mmg sungguh tak seram....hahaha...tapi, tapi kan dia byk sgt terkejutkan org citer ni tau....aku yg susah nak terkejut ni pun boleh tersentak...paling kelakar ada mamat dua org depan kami siap menjerit terkejut....wakakaka...lawak giler...hilang macho ko nok...aku ngan laki aku berdekah2 gelakkan mamat dua org tu...ekekek....

tapi serius, jalan citer ni mmg best...lain drp yg lain...citer pasal dua org budak ni dijaga oleh hantu pompuan...asalnya bapak budak2 ni nak tembak anak2 dia atas masalah kewangan, tapi hantu ni yg selamatkan budak2 ni, dia bunuh bapak budak2 ni...pakcik budak2 ni pulak tak putus asa carik budak2 ni...dan akhirnya dorang temui budak2 ni dlm keadaan kelaparan dan emosi terganggu...bila pakcik budak2 ni bwk budak2 ni balik rumah, itu yg bermula citer tu...hantu tu jeles bila ada org sayang 'anak2' dia...bila dia jeles, tu yg dia bunuh semua org tu...kesian kat budak2 ni...dah la comel2...malas nak citer panjang2, korang gi lah tgk sendiri...mmg citer ni best...rasa nak tgk lagi sekali....serius...terbaiklah citer ni...pastu ending sedih pulak...huwaaaaaa...dah terkejut tu ko bg org sedih pulak...nyampah...



p/s: rasa nak tgk citer seram Thailand lak pas ni, 3 A.M   siapa dah tgk citer tu? seram x nok?

32 comments:

Anum said...

parker terbaik
aku suka :)

lieyalatif said...

best ko nok...dpt gak gi tgk2 wayang...aku ni sejak dayyan dah melaasak...lepas tu takde sape nak tglkan anak , mmg aku pencen jap gi cinema...tgu dayyan dah besar sikit kang aku aktif balik....wat mane ni tgk jek laa internet kalo ade yg leh donlod heheehh tak pun beli vcd nun.....

NenetPenne (NP) said...

i pun minat lelaki tu sebab tengok dia berlakon dalam transporter...
ok nanti kita kasi tengok

fuyooo vontot JLO..mengancam..

citer mama tu? ok seram..tak nak... nanti i terkejut sorang2 dalam panggung adalah tidak best...

Fiza Rahman said...

Ok...cari DVD jer lah nampaknya.

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa biler nak dating jugak nieee..??

Munnafendy said...

sonoknya ada masa dating bdua je ngan hubby :)


dua2 tak tgk lg..last tgk the hobbit! rasa mcm nk request tgk parker je..hehe

amirah said...

brani nya ko tengok citer hantu nok...kagum. kalo ai kim salam la nak nengok..heh

eima said...

dah lama tak tak tgk wayang .. xde dlm kamus lg sejak kawen ...hehehe

Qhaifa Nur said...

lepas kawin ni tak pernah masuk panggung, waktu bertunang dulu setiap hujung minggu mesti kesana...mungkin one day datang balik tgk movie bersama anak2 wahida......

AnneRaini said...

akupun jrg dpt tgk wayang..tgu mak aku dtg baru dpt tgk. itupun kalo ada citer best. aku tak suka tgk citer seram...so aku mungkin takkan tgk citer mama ni..hahaha

Amanda Suria said...

aku dah lama x tgok wayang..ntah bila leh pi dating balik ngan cik abg..masing2 bz..sorang sexyteri sorang accountant...susah nak jumpa susah semuanya..hahahaha..dating ngan anak dara mcm x kena..ko dating ngan aku la nok..

kak ina kl said...

sekali sekala layan movie dgn hb tentu rasa romantik kan

Dee said...

lama tak tgk wayang..ingat nak gi tgk jumaat ni tp citer hansel & gratel..betul ke tak ejaan..hahaha..

citer seram tgk ngan laki bestlah nok..leh polok2..hahaha..

Che Rosliza Che Mat said...

Pasti best movie nie....

Psstt!! akak dah jatuh cinta gan Zain Hakimi hihihi

wahida said...

dee: laki aku baru tgk citer tu semlm kak, dia ckp x best sgt...tp tu pendapat dia la...lain org lain pendapat...

Fadilah Aziz said...

baca ulasan filem pun dah best, tapi kita biasa tgk yg download je,hihi

:: Mrs.Eady :: said...

ikan bilis ko nok sejam je dah setel!miaahahahaa...... :D

Daddy Ziyyad said...

Jason Statham kalau berlakon, mmg best best...body dia mmg rip habis

♥ dak pink said...

Pi tengok Hansel & Gretel lak!
Best!

wahida said...

dak pink: aku x minat citer tu...serius...tapi laki aku dah tgk citer tu semlm, dia ckp x best...dia ckp la...

Kakzakie said...

Patut pun adik dgn abang kena tinggal dgn mak sedara sebab cerita hantu..

faraherda.razalan said...

Aku dah lama tak lyn movie. Bile baca entri ni, adeh! Rs nak g tgk je...

Mcm layan je Parker tu...

jeBateja said...

Den tak suka lah tgk citer terkejut2 ni.....lemah jantung den.....tak pasal2 plak kiok...

Mia Kassim said...

lamanya dah tak tengok wayang dengan hubby.....huhu

Aishah Jahirah said...

kak wahida kuar dating tgk wayang tu...hehee

whitecappuccino said...

sape nama hero tu? suka action movie.

wahida said...

whitecappuccino: jason statham kak...

-Sara- said...

dah lame gile kita xlayan movie kat cinema sbb xtau nak tinggal anak kat mane..untung r ade pot leh tinggalkan anak2..hihi

Rai Ourkizuna said...

aku pun suka mamat transporter tu.. tapi aku panggil dia mamat mechanic.. sbb satu lagi cite dia belakon tajuknya mechanic. payah dowh nak ingat nama mamat ni.. hahaha..

♥ dak pink said...

Wahida:
Aku tengok best je sebab cerita bunuh2. Haha.

NM03 said...

kau nak tak tgk wayang ngan aku
kite tak penah tgk wayang sama2 kan

Nastyna said...

MAcam best jer ke-2 movie ni. Nak cari la nnt.
Salam kenal.