nuffnang advert

Friday, February 22, 2013

kari kepala ikan jenahak

Assalamualaikum semua...

semlm balik gym, singgah cafe tingkat 4 kat ofis ni...sekali terpandang ada dua ketul kepala ikan la....aku pun terus wahhhhh...kari kepala ikan lah....
terus tanya kat akak cafe tu...kak..berapa ringgit seketul ni? rm18...hah? pitam!! hahaha...dah la bwk rm5 je pun...ye lah, biasa kalau aku gi gym, mmg bwk ngam2 rm5 utk lunch aku..

terus aku ckp kat akak tu, takpe kak, saya turun jap salin baju, saya amek duit terus...jap lagi kang saya naik balik...perghhh...punya aku gigih...beli utk tapau dinner kekdahnya...
kari kepala ikan jenahak yg besar giler...konon x nak share ngan hubby...hahaha...aku kan dasar tamak...feveret aku ni weh...tapi disebabkan nak kan ciri2 isteri solehah tu, so, moh la sayang kita makan bersama2...sharing is caring katanya...kehkeh...

anak2 pulak mmg x heran pun, sbb dah kenyang mkn nasi ayam...
aku panaskan balik kuah kari tu...mkn panas2 lagi lah syurga kan...makan kongsi dua org pun dah kenyang ko...kami ratah mcm tu...sedap betul..puas hati...kari sedap, ikan besar...mmg terbaik...laki aku berkali2 puji kari akak ni sedap...
dulu aku x pandai mkn mata ikan tu..tapi bila laki aku ajar, sekarang aku dah suka mkn mata ikan yg besar tu...mata ikan tu aku makan last last sbb part paling aku suka mkn mmg habit aku, aku akan mkn last...

sedap weh mata tu...heheh...nampak x ada benda bulat besar kat bwh ikan tu..tu la sebelah mata ikan jenahak yg dah tercabut...sebelah mata lagi hubby makan...phewww...bak kata org, mak mertua lalu x perasan ko...hahaha...



sekian, cerita orang yang dah lama x pekena kari kepala ikan...

44 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

bapak besar mata tuh!~

atty's said...

kari kepala ikan ni feveret firdaus nie

mama said...

ehem..mama melayan pic.kepala ikan ni je..he2x..mama tak makan ikan..hu2x..

mamyharraz said...

sedapnya kooo..
terliur menegoknya.
biasa kari kepala ikan kt mamaks restoran kemain mahal..

mamyharraz said...

sedapnya kooo..
terliur menegoknya.
biasa kari kepala ikan kt mamaks restoran kemain mahal..

AnneRaini said...

aku pulak tak suka mata ikan..geli..hahaha

Nurzakiah Hanum said...

wow sedap nie

Aisy Nasiha said...

Bagusnya kafe dgn dgn gym.
Masak pun sedap tu.. Nak sikit... Saya kalau bab masak kari mmg selalu tak jadi..

*SiRibenMerah said...

sis, i miss u~

RamRamCute said...

perghhhh! sedap tu...

Amanda Suria said...

terus aku teringin...cheh...

Lynn said...

Terbeliak biji mata..hehe..

Chik Att said...

mak fengsan .....

diana said...

wah..ni tak payah nasik pun tak pe nih..hadap kepala je..heheh

diana said...

wah..ni tak payah nasik pun tak pe nih..hadap kepala je..heheh

fazilzura said...

amboi ko nok... gile kentang kedek yew..

sibbaik isteri solehah gitu (tgn di bahuu mata ke atas)

NM03 said...

la noks... sama la ngan aku. mak aku pun buat kari kepala ikan. terbaik!!!!!!!!!

Rasp said...

perrrrgghhh tengok pun cam terasa sodap....
i pun sama pe'el dgn u sis...
yg suka makan tu yg last nak dimakan...
save the best for last gitu....
tapi ahkak tak reti makan mata ikan dik ooiii....
scary pun ada memikirkan nak makan matanya heheheehhehe...

RYS AREESA NASIR said...

ooo.. wahida suka kari ikan rupanye.. nanti kalau husband bw balik ikan lagi akak post kat wahida ye nanti wahida boleh masak kari. hu hu...

wahida said...

rys areesa nasir: terharu saya kak...huhu...

amirah said...

sedapnya..ni memang terbaik ni. tetiba jadik teringin nyaaaa

akubiomed said...

Lauk yang menyelerakan. Hanya mampu melihat sahaja kerana kurang gemar makan ikan.

Daddy Ziyyad said...

ada gigi lagi tak ikan tu nok? bahahahaha....aku tak geti la makan kepala ikan ni..

Alin Marlini said...

hari ni tak tau napa entry kari jek yg banyak...terliur air liur nengeok

Qhaifa Nur said...

besar kepala ikan tuh...
akak kurang suka tang kepala tapi kalau hubby suka bebenor tang mata paling fev...

lama tak buat kari cara mertua letak ikan bilis sedap tuh...

Nafira usof said...

perrghhh.. n3 ko nih buat aku lapar weh!! dah lah belom lunch lagi nih!
saje je ko nih kan!!

aku pon suka makan mata ikan!! sedap kan~

♥ Wina ♥ said...

eeerrr ngeri nak makan ikan yang ade kepala ahahahahh :)

Munnafendy said...

mata ikan!?? hari tu perut, usus..ni mata ikan pulakkkk....... pengsan! haha

norhidana miswan said...

perkhhhh zalim ko kak zalim..... buat aku terliur je, dhla kepala ikan mmg feveret aku... dh lama tak mkn n tak msk....

mata ikan la best, rugi sapa tk penah rasa kan hehehe

Ratu Hatiku said...

murah gler rm18! Kelmarin mkn dkt pelita RM45 gler mahal...

Eye_nee said...

hahaha..siap simpan perasaan tak nak berkongsi kari ni dgn laki ko yer....mata ikan tu peberet en suami akk tu sis...akk cuba nak telan jugak..tak termampu...terjeluek ko...

wahida said...

all: betul betul...mata ikan mmg best!! sapa tak mkn mmg rugi...hahaha...

Rapunzeel Cikilolo said...

teringin...

sedapnye...

adarnadzmie said...

akak pun hantu kari kepla ikan... x pandang kiri kanan dah klu ada depan mata... hehe... licinnn

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....hmmm...nmpak pown mmg dh sedap....

whitecappuccino said...

kari kepala ikan mmg ummmpph!

mamawaiz said...

besornya mata ikan tu, x tinggal tulang lah ye...semua akak telan

Nastyna said...

tergelak i baca, punya detail citer. I dulu mmg takkan sentuh tang kepala ikan, sekali camner kena tipu ngan my mom, rasa sedap terus jadi faveret, tapi tang mata tu I blom lagi la.

Lya Colours said...

tak pandai makan mata ikan. macam scary je. padahal tengok ayah makan macam sedap je siap pejam2 mata hahaha. drama betol ayahku

ieja amieja said...

laa..ingatkan mula2 tadi wahida yg masak..tipah tertipu rupanya..hehe
akk pun suk gak kari kepala ikan tuh..tp x reti nak makan tang mata tuh..geli pun ada..hehehe

faraherda.razalan said...

Kari kepala ikan jenahak - fav aku wehhh!

Kesuma Angsana said...

feveret en hubby KA Ni !

Zura Zue said...

ikan jenahak mmg sedap buat masak kari ...

Ema Blog said...

sebesar sebiji limau mata ikan tu..