nuffnang advert

Monday, January 7, 2013

tak nangis pun, malu2 jer...

Assalamualaikum semua....
hari Jumaat lepas hari pertama adik mulakan persekolahan dia kat Tadika PASTI...tadika 4 tahun kekdahnya...saja hantar awal sbb nak bg dia ramai kawan...dulu abangnya pun aku hantar awal...lagi awal sebenarnya...dulu abang 3 tahun aku dah hantar tadika...
sesi persekolahan adik adalah sesi pagi...bermula pukul 7.45 pagi hingga pukul 12 tengahari...yg bestnya tadika PASTI tahun ni ada silibus pra tahfiz...mudah2an adik boleh ikut...

adik ngan kawan baik dia...Zahin nama dia...anak owner tadika PASTI ni...dia mmg kenal lama ngan Zahin ni sbb duduk taska yg sama...ekceli owner PASTI ada buat sekali taska...tu yg adik dah ramai kwn sebenarnya...

tag nama adik...stiker T tu maksudnya 'transit'...lepas habis belajar kang, cikgu akan hantar adik kat transit...

pelajar 4,5,6 tahun berkumpul...

perhimpunan dimulakan...

angkat tangan, jatuh tangan...

eh, comelnya adik.... :p  
muka malu2 gitu... :)
budak depan dia sorang je tak pakai uniform...apesal ntah...

comel la budak2 ni kan...

pagi2 kena mengucap 2 kalimah syahadah dulu...sambil tunjuk 1 tanda Yg Esa...

doa time....ada budak menguap...hehe...kelakar la...comel je budak2 ni tau...

okey, budak2 4 tahun dah masuk kelas...budak2 5 dan 6 tahun kelas lain pulak...

mula2 nampak baik si adik ni kan...

lepas tu dah nampak geng dia, terus ajak berlawan...adeh...

adik comel :)
tak nangis pun hari pertama sekolah...tak kisah pun kena tinggal...kami amek dia waktu balik...nampaknya dia ok sgt...Alhamdulillah....mungkin sbb dah biasa duduk taska, dah kenal ramai kawan...so, dia tak neves la...hehe...

adik takmo notti2 eh kat sekolah...dgr ckp cikgu tau...sayang adik...

46 comments:

4feet8 said...

ala..comelnya adik dan geng2 skol nya..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

ala comelnya adik...
jadi pelajar yang rajin ye dik

Fiza Rahman said...

Comelnya. Owh...4 tahun dah ada pra tahfiz yer. Aku memang masukkan iman tahfiz tahun nih, sekali ngan iqra' ☺☺. Alhamdulillah...dah boleh solat dan banyak doa² yg dia tahu.

Belajar rajin2 yer adik.

Nens Collection said...

adik comel! bagusnyer..arap ammar nnt pon x nangis..bimbang sbb ibu die masa kecik nangis..huhu

Lya Colours said...

blaja rajin2 adik

*SiRibenMerah said...

comel je dia. muka cool abes...

ANNA MARIANA said...

alo loo..comey2 semuanya adik2 ni..

ieda said...

alor2 comelnyaaa adik ..
akk nampak sekolah tuu ijooo semua .. sejuk mata mandang ! ..

alhamdulillah , zahrien pun tahun nie akak masukkan dia tadika islam ;)

diana said...

comel2 la semuanya...:p

mamawaiz said...

alhamdulillah...
bagus lah adik ni, x nanges

♥ dak pink said...

Gud boy lah adik.
Belajar rajin-rajin taw.

lieyalatif said...

alahai comelnyeeeee...sejuk mate aku memandang anak2 yg suci ni berbaju bersongkok bertudung bagai...comel..

biase la ko, mule2 jek diam...jumpe geng terus hidup hah...same la mcm anak2 aku pun...

Lynn Hamzah said...

comeynya anak-anak nie...selamat memulakan alam persekolahan...

Ila said...

cantiknya bajuvuniform pasti...comel je adik pakai

emy pokden said...

comelnyer..geram tgk..yerlah budak laki kan mesti berani..mana ada nangis2..suri je..walaupun dah 5 thn..tiap2 pagi berdrama air mata..letih aku wei...

Amanda Suria said...

SEJUK JER MATA AKU MEMANDANG...AKU NAMPAK GREEEEEEENNNN...

Bitt (double IS) said...

happy tegok mereka yg teruja kesekolah...all the best adik! ;)

:: Mrs.Eady :: said...

comel la!

faraherda.razalan said...

Adik sbnrnya dah jadik abang! Berani! Cool! Comel! heee~

Knor said...

ada Nur pd anak2 ini.semoga menjadi anak2 yg soleh dan solehah

Nurulhuda Abdul Latip said...

biasa boy cam gitulah, baik dan tenang je..:)

fazrulnoor said...

bagusnya dia masuk school awal. aku pon nak hantar anak aku. tapi x berani lagi la. aku yg kesian kat dia. tahun ni dah masuk 3 tahun

eLLy said...

Tomey si adik berbaju hijau :)


Haiiii im back!!!!

Ena's Palace said...

alahmdulillah..bakal menjadi ustaz...

ramai kwn2 adik yer...mesti seronok

Anum said...

tomeinya dia berbaju hijau

Rasp said...

sejuk mata memandang dia pakai siap dgn kopiah tu...

kat area rumah i ada gak tadika Pasti ni sis...
tapiiiiii ramaaaaiiiiii sangat...
sbb tu i hantar Sapphire kat tadika lain....

AnneRaini said...

kejap jek budak2 ni dah besar...thn depan turn aku pulak..huhu

sudipVSsenduk said...

good boy :)
moga menjadi anak yg soleh & berjaya di dunia serta akhirat, Amin.

ieja amieja said...

gud boy adk ni..dia tahu mama dia g keje cr wet utk dia jgk,,hihi
ramai jg pelajar pasti kan..tmpt akk ni pun ada 2 buah taska pasti..satu swasta n satu lg under sek.agama.rakyat(sar)..yg swasta bese la mmg ada bdk trnsit sekali kat ctu..

HeNRieTTa JoSe said...

sweetnye adik dah masuk skulah...comei jew adk pkai uniform tu....

amirah said...

cool nya adik...best la sebab adik dah ramai kawan..bila la nak masukkan ahmad sekolah ni. runsing hati sebab dia asik di rumah. paling tidak nak kena masukkan taska la

Qhaifa Nur said...

4 thn dh hntr sekolah wahida..senang nanti...kawan pun ramai...
sejuk mata kita lihat anak2 berkupiah pergi sekolah...moga rajin belajar adik......

P.A. said...

alhamdulillah...sejuk hati tgk kanak2 ni boleh sesuaikan diri dgn tadika ni.... :)

Cho Zila said...

baguih der tahfizni yerk.. moga dia berjayalah herndaknyer..
kawan dah ramai tentulah tak kekok lagikan..

Daddy Ziyyad said...

comel comel aja budak2 tu kan..pakai kopiah..pakai tudung...yg menguap tu mmg comel gila..hahahaha...

moga Wan Ahmad Mustaqeem menjadi anak yg soleh...berjaya dunia akhirat...

akubiomed said...

Okaylah kalau tidak menangis. Senang sedikit. :-)

Carl Lesmana said...

sweet menggayakan uniform.. adik senyum comel la hhihihi =)

Norhidayu Abdullah said...

alaahhh.. tgk org antar anak gi sekolah ni
mcm x sabar pulak

♥ Wina ♥ said...

wahhh adik serba hijau..segak!

eima said...

alahai bagusnye ...anak aku hari2 nangis pi taska ..... iskh....

Kesuma Angsana said...

hehe sejuk tgk pic2 ni

Dee said...

budak skrg berani2..no worries mama..hehehe..

intan_blur said...

alahaiii..comel la dia..
mcm pak uztaz..insyaAllah

Ema Blog said...

ramainya...comel-comel belaka

jeBateja said...

wow...ramai tul anak2 blogger masuk pasti erk...samo lah dgn den....ahakz

MaMa Rey said...

alhamdullilah..anak baik..comel betul..tak nangis pun pegi sekolah..
belajar rajin2 ya dik..