nuffnang advert

Monday, December 17, 2012

nikmat!!

Salam semua...
tak reti nak taip byk2...tak dtg idea...nak citer pasal sardin je...kehkeh...

 sardin adalah feveret aku sejak dulu lagi...kasih aku pada sardin tak pernah berubah...tapi sayang aku akan terhenti bila sardin dibuat kari atau masak lemak...serius tak boleh telan...cuma boleh masuk bila dibuat sambal sardin...lepas tu letak cili api byk2...lagi pedas laaaagi sedap...

bertambah heaven bila sambal sardin dimakan bersama roti...anda pernah rasa? nikmat bukan?



p/s: tapi laki mak jemah tak mkn sardin....adoi la...

77 comments:

Anum said...

nyum2
nak skit :)

Cik Awin said...

sardin! sedap...lm x masak sardin dh...

**kak, tlg emailkan nama n alamat umah @ ofis kat saya utk pengeposan kad ;) .ni email saya : arewin_86@yahoo.com

the malay male said...

kdg2 lyn sardin pun sedap jugak

wahida said...

cik awin: wah...tarikh makin hampir ye...ok, jap lg aku email ye...tengs!!

lieyalatif said...

woi kejam ko noks...pagi2 buat perut aku meracau....terus terase2 nak mkn sardin cili api nieh!!

arghh!! ko mmg kejam nok!!

Aisy Nasiha said...

saya pun suka sambal sardin...

Lya Colours said...

baru semalam beli sardin cap botan. cadangnya nak buat sandwich esok. leh bawak datang opis

Rai Ourkizuna said...

eh? actually ada eh sardin masak lemak dan kari..first time dengar..!

SyamimiNazifa said...

sedapnya , nasib baik dah kenyang ni haha :D

N i e Z a said...

wow...mmg tersgt2 nikmatnyer...

wahida said...

rai: ada nok, tapi mak jemah tak tertelan...huhu...

NM03 said...
This comment has been removed by the author.
Ratu Hatiku said...

Kalau namanya sardin makan dengan apa pun mesti sedap :D

NM03 said...

rabu lepas aku masak sardin berapi noks... terangkat habes






Amanda Suria said...

my favvy too,kalau ptg2 buat cekodok kan...ciciah sambal sardin...terbaekkkk....

ejaMaria said...

eh... sama la... kita tak masuk sangat kalau kari / gulai sardin... karipap sardin pun kita tak suka... suka sambal sardin je... :)

AnneRaini said...

feveret aku gak ni...lauk sardin mkn bertambh.

Dee said...

wuii..favourite aku gak ni..yummy..tp cili pun aku boh gitu gak..sebiji2..kalau ketuk kang anak2 xleh nak makan sama..hehehe..

Dee said...

wuii..favourite aku gak ni..yummy..tp cili pun aku boh gitu gak..sebiji2..kalau ketuk kang anak2 xleh nak makan sama..hehehe..

SYANI said...

Memang nikmat kalau dapat ni...

:: Mrs.Eady :: said...

ya allah ya allah!!!terliur nok!terliur!!!!

:: Mrs.Eady :: said...

ya allah ya allah!!!terliur nok!terliur!!!!

ieda said...

nyumx3 ..
nie lahh paling nikmat
makan lak ngan kicap ekekek

akk selalu juga cicah roti gituu wa .. mantopss kan ;)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ini memang sedap dan terbaekkkk :)

Has Honeylanz said...

sardin mkn dgn nasi panas2 oh..sedapp!!

Fiza Rahman said...

Terbaik.

norhidana miswan said...

aku pun lyn sadin biasa gitu je kak, msk kari ke msk lemak tak penah lak try, n takmo try sbb tak kick kalu takde kuah sos sadin tuh hehehe...

Sharifah Nadzarah said...

OFKOS LA WAHIDA...MMG NIKMAT MAKAN CENGITU...NENGOK SARDIN TU DAH MELELEH JE NI HAAA...

Nafira usof said...

okeh!! bab roti cicah sardin tuh aku memang tak tahan! terliur weh!!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

rindu plak nak pekena sardin..nyum2

azi said...

nampak menarik aja sambal sardin tu...memang sedap kalau cicah dengan roti...:)

kalau buat kari sardin pekat2 pun sedap, cicah dengan roti arab..

cheqna said...

belum pernah makan ngan roti...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

simple..tapi aku tahu sedap gila...hahahaha

Jue a.k.a Ibu 2F said...

simple..tapi aku tahu sedap gila...hahahaha

TiranaAduka said...

zaman dulu ta dpt makan sardin dh kira best sangat.

Daddy Ziyyad said...

Roti canai sardin kau makan tak nok? hahaha

Sardin cap apa feveret ko? aku, semestinya cap Ayam :P

Qhaifa Nur said...

suka cicah dgn roti...sedapnya wahida

wahida said...

daddy ziyyad: roti sardin? feveret mak jemah tu nok...layan tetiap ptg pun tak pe...

aku pun suka sardin cap ayam...sedap!!

4feet8 said...

wo..sardin..sedapnya.. dgn nasi panas.

amirah said...

ambe adalah die hard fan sardin masak lemak cili api. i luv u forever sardin masak lemak cili api.

ibuhebat said...

memang nikmat.. kecur dah air liur ni :p

emy pokden said...

aku pun pencinta sambal sardin ...terliur dah aku ni...

Rinna said...

Sama ler.. peminat sardin.. dan juga bila sardin dibuat masak lemak cili api.. letak kentang.. mmg maveles.. laa.. :)

anie said...

walaupun sambal sardine je...telah membuat perutku kruk..kruk...

*SiRibenMerah said...

saya suka nasi goreng sardin.. nyummieeee~

Kakzakie said...

Lempeng cecah sambal sardin,
Nasi lemak makan dgn sambal sardin,
roti gulng sambal sardin
karipap sambal sardin

semuanya sedap!!

~MommyAida~ said...

Wahh sedap!!aida pon peminat tegar SARDIN!!nyummy gile kot..hihihi

Kesuma Angsana said...

mmg feveret KA Ni

Munnafendy said...

suka jgk sardin..tp xmkn selalu..katanya xelok kan?

Rasp said...

i pun tak reti bila sardin dijadikan kari...
ooooooo masak lemak pun ada ker sis....
i cam u aaaa...sardin dgn roti...
terbaeeekkkk...

whitecappuccino said...

akak selalu gk msk sambal sadin mkn dgn nasi lemak..suami suka tp ada jg anak2 yg tak suka sadin..satu lagi mkn roti canai dhn sambal sadin best!

Wak Gelas™ said...

wak pon baru je terai roti canai sardin kt Sibu smlm, x brape sedap tapii.. iHHIkks

Rapunzeel Cikilolo said...

sama la. letak cili api banyak2... wooo...

leenz85 said...

memang sedap sardin ni..feveret!!org kata lauk org miskin..tp rasanya sardin mahal kot?hehe..

follow me back :)
herdiaryoflife.blogspot.com

Nisah Idham said...

hahahha tengok je, baca je citer sardin, terus kecur air liur.. sungguh my feberet too

MaMa Rey said...

sardin kegemaran anak-anak..masak sardin campur telur dan makan dgn roti..fuhh sedapnya..berliur la pla hehehe

syariza09 said...

dulu2 x pandai mkn sambal sardin. tp lps kawan msk, trus jatuh cinta

mamy harraz said...

sedapnyaaa..ni kalau nasik panas berasap tu 'gu' kan dgn kicap kipas udang vavava mau seperiuk nasik haku mkn!

ct rahani said...

baru semalam kak aku masak sardin sambal nih.. nasib la lakiku suka.. setin besar yg sedang2 sket tuh abis je kami berdua bedal.. hehehe..

RYS AREESA NASIR jr said...

adoila, dahlah tengah lapar ni... teringinnya nak makan nasi lauk sambal sardin juga... sedapnya tengok colour gambar tu hu hu...

QA's ~ mamapapa said...

sadin mmg sedapkn?kat rumah ni bila dh jemu2 masakla sadin kat cni..msti trangkat brtambah2 mkn nasi semua org :)

lynndamya said...

wohoooo tgh lapar ! bace entry sardin lak, perghh~~ mkin lapo~~ T_T

Cik Nor said...

kecur le pulak teman menengoknyer

abah khalisha said...

cuba campur belimbing buluh plak..eh belimbing buluh ke besi ye??mmm...tp belimbing yg kecik tu lah..fuh mmg sedap

khairul hassan said...

sardin mmg kesukaan saya

jeBateja said...

baru jer pagi td den makan sandwish sardin...buat sendirik...sodappppp

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sedapnya ikan pekasam.. :)

sudipVSsenduk said...

kau masak apa pun nampak sedap nok, wakima goreng telor bodoh2 pun aku suka... kau pakai susuk apa ek?

wahida said...

sudipvssenduk: tak pakai susuk pun kak..hahahaha...lawak la akak ni...

akubiomed said...

Kalau saya hanya cicah kuah sahaja. Ikan tidak sentuh. :-)

Ema Blog said...

eh3x, baru lepas masaka sardin tengahari semalam..jamu abah yg dtg..(bertuah punya anakkan..masak sardin jer)..hehehe

Myra Jay said...

Fuhhh memang nikmat :)

Kasih Salina said...

sardin dgn nasi akak makan tp sardin dgn roti tak lalu nk telan..memang pelik..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

betul la kak... sardin msk dgn cili padi memang fuhhh.. terangkat!

Zura Zue said...

dh lama xmakan sardin...hehe

mama aini said...

ank buah mama panggil ardin ni ikan kurung..sbb dia dikurung didlm tin..he2x..feveret ank mama ni..