nuffnang advert

Friday, December 14, 2012

bila adik dapat aiskrim

Assalamualaikum semua....
nak tau tak feveret makanan si adik? 
eskem nok...dia kalau bg eskem tak pandang benda lain dah...

 anak2 aku mmg jarang dpt mkn eskem...mmg aku tak galakkan sgt...sesekali je kami belanja dorang ni mkn eskem..
tgk si adik, bila eskem depan mata, mmg dia terus terkam je....

 sampai menjilat2 jari....dia kalau dpt eskem, dia selalu ckp "ermmmmmm, cedapnya eskem niiiii..."
mmg dah mcm iklan...kami bantai gelak je la...

 mcm dah setahun tak mkn eskem...hahaha....

 see, nganga besar lagi...kalau mkn nasi, jgn harap nak besar mulut mcm neh....

habis sebekas....
comot sampai pejam2 mata... 
dia punya layan giler eskem ni...adoi la....





p/s: takpe la Harimau Malaya, u kalah pun, i tetap sayang u....

53 comments:

Anum said...

sukanya dia

JaSSNaNi said...

sedapnya aiskrim dia.. nak share tapi dah licin plak.. hehehe

NM02 said...

qays pun dah mkn eskim noks..






baba (ayie) dia la yang kasik. hahaha

Cho Zila said...

memang tak pandang kiri kanan dah.. dah habis baruler nampak muka... sedap yerk..

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

huhuhuhu meh kasi pakcik sikit!

the malay male said...

sedapnya

anie said...

amboi licin tue.....bape minit abes tue...??

abah khalisha said...

makan kena focus.hehe

Lya Colours said...

wah adik ketara muka kepuasan hehe

Sue-Rya Qistina said...

hohohoho. fav saya jugak! nak2 time preggy cmni. mmg sedap gilos!

Rasp said...

sama lah cam Sapphire...
leh kira dlm setahun tu brapa kali jer dia dpt jamah eskrem...
tu yg bila dapat makan...
wahhhhh memang nampak sangat dorang menikmatinya kan sis hehehehehehe...

HeNRieTTa JoSe said...

eskem mmg sedappp...ekekeke....rietta suka choc flav....

amirah said...

kan kan kan,...kalo nasi bukak mulut muncung sket je...hehehe...ahmad la tu. kalo eskrim dari jauhhhhhh dh nampak. tapi ahmad pelat panggil aiskrim = hecim. dah macam hancing pulak dahhh...hehe

Rapunzeel Cikilolo said...

bila last muka nampak heaven gile...

haha

Kesuma Angsana said...

amboi kemain lagi tu!

Daddy Ziyyad said...

aku kalau dapat eskrem macam tu pun, mak mertua lalu mmg tak perasan..wakakaka

Nafira usof said...

jangan kan budak.. mak budak pon suka jugak! hahaha

Fiza Rahman said...

Sedapnya eskem. Anak aku pantang nampak eskem. Aku pon tak bagi makan sgt. Tapi klo aku mkn hari2 tak per...hahaha...

[sutera kasih] said...

budak2 mmg suka sgt mkn eskrim kan kak hehe

SyamimiNazifa said...

sedapnyaaaa ^^

whitecappuccino said...

khusyuknya mkn eskem tu!

AnneRaini said...

die makan sorang ke byk tu?? akupun mkn satu scoop payah nak habis..hehe

Carl Lesmana said...

hahaha adik kite satu geng. . sama2 hantu eskem =) ahaks

::NureeN:: said...

ellesya pon hantu icecream... bagus la wahida.. anak2 mau dgr plak yerr klau x bg mkn icecream.. klau anak nureen adussss...

N i e Z a said...

hahahaha..sgt comel gbr paling last tu..mcm nikatnye bile dh dpt mkn aiskrem..ekekekke...

Nisah Idham said...

suke ye,
makan x pelawa auntie pun..
auntie pun sukeee aiskim, nnti auntie banje awk erk .. :)

wahida said...

anneraini: dia share ngan daddy dia...tapi dia la mkn paling byk...hahaha...

ieda said...

wahhh aunty punnn naik terliuq dah nie ! ... ;))

:: Mrs.Eady :: said...

Anak dara aku hantu eskremmmm!'

ros_reeza said...

Aiskrim..memang sedap.. bukn budak je suka.. kita yg muda remaja ni pun gilakannya... hikhik

ros_reeza said...

Aiskrim..memang sedap.. bukn budak je suka.. kita yg muda remaja ni pun gilakannya... hikhik

ct rahani said...

nampak sgt menghayati ye dik makan eskem.. comel je gambo yg last tuh.. :)

Hazmin Hamudin said...

Tengok gambar yang last tu memang nampak kenikmatan adik makan aiskrim. Hehe

nur anis said...

sampai licin tu....

Munnafendy said...

hahaha...muka puas.... :)

Rai Ourkizuna said...

hahaha..kepuasan tak terhingga ni..

Tihara said...

wah dapnye ngunyah eskrem..terus makcik teringin ni :)

akubiomed said...

Comot makan ais krim.

norhidana miswan said...

perkh... adik nih mmg tau, bt acik nk blik cari ice krim gk tau... mmg sgt mengujakan lah tgk adik lyn icekrim tuh... nyum2...

MystoryPic said...

emmmm cedapnya... eskrem

Angah said...

amboi sedapnye smpai licinnn..

mamawaiz said...

licingg!
nasib baik x dijilat-jilat mngkuk tu kak..

Kakzakie said...

Suka tengok adik menikmati aiskrim. Kakak tengok muka dia aje bukan aiskrim pun...

qemaishak said...

puas hati adik, sekaligus dapat makan eskrim sebekas hihi

man said...

Adik belasah puas2 ye..hehe

Dee said...

auntie dee pun suka eskem gak adik..share boleh? hahaha..

Aishah Jahirah said...

kusyuknya dia dpt mkn eskrem..hee comot mulut...

mamy harraz said...

amboiii dikkk kemain ko mkn eskem tu buat makcik terliur jer..

lynndamya said...

hahahahaha, comel sgguh !

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pejam2 mata, sedap sangat la tu :)

Ema Blog said...

licin habis..

@lfidah @dim said...

nikmatnya makan ais krim.saya da lama xbeli ais krim kat umah sebab anak no 2 cepat jea batuk kalo makan benda sejuk.

mama aini said...

amboi sukanya adik dgn aiskrim tu.. ;)