nuffnang advert

Thursday, December 13, 2012

Bloggeroid

Assalamualaikum semua...

Wow weee, festaim update thru bloggeroid...agak jakun di situ....haha...

Tapi serius, sgt mudah! Semudah abc....ekekek...

Lepas ni mak jemah boleh update di mana saja berada...wahhhh....lepas ni sambil mintak mc kat doctor pun mak jemah boleh update live...siap masukkan gambar doc sekali nnt.....muahaha...

Abg dgn kek blueberry spiderman dia. Sambut kecil2an kt umah mlm td..
Tengs pd korang yg sudi wish dan doakan anak aku semlm..hanya Allah yg mampu membalas..

Oklah, testing je ni..lepas ni kang boleh update panjang2 lg pakai bloggeroid ni...hehe...


p/s: tapi tak tau nak besarkan gambar mcm mana..ajari aku...

64 comments:

Aisy Nasiha said...

Pandai tu guna walaupun kali pertama . Siap masuk gambar kat tengah entry lagi.. Saya tak reti lagi, selalunya letak gambar kat atas atau bawah sekali he..huhu

Anum said...

wow bestnya
nak pakai gak

Myra Jay said...

Kalau skrin besaq memang puas guna bloggerdroid ni, macam MJ enset skrin kecik je jadi tak selesa..

Sedia typo error :D

cheqna said...

still xpandai

N i e Z a said...

wahhh..bestnyer..dah tak payah nak on pc ke laptop ke erk...ekekeke..

faraherda.razalan said...

Mcm ne tu? Sy dr aritu explore. Mmm...

Rai Ourkizuna said...

aku guna jugak..tapi aku fail bab nak ejas kedudukan gambar..ajo la weh..hahaha..

Dee said...

dee xleh view pic..hehehe..anyway congrats..

sebenarnya senang je nak guna bloggeroid tu tapi malas nak touch keypad tu..leceh..desktop gak laju..

Fiza Rahman said...

Bestnya. Kat mana2 pon bley Bloggeroid yer.

Liyana said...

ok la tu, pndai ltk gamba kt tgh2. sy x reti.. hoho

Rinna said...

Memang kalau guna bloggeroid gambar kecik laa.. tak leh besar.. kalau nak besorkan kena guna pc laa kut.. hehehe..

Cho Zila said...

bestnyer.. kena beli android dululer baru boleh explore... ala ketinggalan betoiler akakni..

AnneRaini said...

wah makin mengganas ler ko ye dgn blog..hehe

atty's said...

happy besday abg,semoga abg menjadi anak yg soleh.amin

mamawaiz said...

bloggeroid..apa tu kak. ajarlah daku yg buta it ni..hikhiks

Cik Awin said...

IT dihujung jari..kat mana2 pn boleh berblog pasni ;)

wahida said...

faraherda razalan: mula2 ko kena donlod dulu bloggeroid ni kat fon..pastu terus je update mcm biasa...siap!!

rai ourkizuna: gambar mmg automatik akan center nok...jgn risau...

rinna: la ye ke kak...tak syok la kalau gambar kecik kan...huhu...

mamawaiz: bloggeroid tu utk ko nak update thru smartfon...

cik fadh said...

ni software ke sis?? means kalo donlod kt play store tu, xkesah ape jenis hp android pown bole update??

best best !

wahida said...

cik fadh: yes dear...sila donlod sekarang bloggeroid ni...hehe...mmg best!!

Amanda Suria said...

untuk semua android smartphone kan?jap2 nak cari...

nuyui a.k.a miss YUI said...

semakin maju ni..hihi.

sisdee said...

terror tu..i gmbar x leh adjust tgh pun :-(

NM03 said...

ada kau nak ajar aku













patplohpatkalisentap!

Rasp said...

ahkak bab2 gajet adalah fail...
big time fail ok hehehehehe....
so nak senang citer...
akak ngadap pc...
puas hati, besar, and terang benderang...
and ahkak kagummmmm sgt dgn mereka yg terrorist pakai gajet nie....
salute!

-Sara- said...

aah sng ade bloggeroid..sng update dimana2 sahaja..hihi

Zura Zue said...

br th...hehe..

wahida said...

amanda suria: ye nok...

sisdee: kenapa tak leh pulak ye...gambar tu automatik center la kak...

NM03: tak payah sentap, ko lagi tau benda2 ni kan...

rasp: kak, saya pun baru belajar je kak...lagipun senang je pun...haha...

nur anis said...

nak kek sket..:)

m.u.l.a.n said...

waahhh, senang gini kan kan.. (tapi sendiri ni pon kurang reti guna..)

foto tu kalo kita delete dr hp, agaknya hilang tak dlm blog nnti?

Hanis Azla said...

wah.. best2.. makin mudah jadinya kan.. happy birthday abang..

wahida said...

mulan: kalau kita delete dr hp, tetap dia akan hilang jugak...sama je mcm blog jugak...huhu...

~MommyAida~ said...

Aida pon dah try dah bloggerdroid ni..tapi kadang2 publish, kadang2 tak..haishh pelik..gamabr pon masalah jugak..tak tau camana nak bagi centre n besarkan..hihihi

Qhaifa Nur said...

skrg dunia makin canggih, wahida...
akak gak yg ketinggalan nih he..he..

seronokkan abg dpt potong kek...

anie said...

canggih tue..;)
dari baju..kusi sampai ke carpet warna hijau....silap kek je xcaler hijau...

wahida said...

mommy aida: dear, aku tak pakai bloggerdroid, aku pakai bloggeroid...lain tau...

try pakai bloggeroid, mmg mudah!!
gambar pun automatik center, cuma tak boleh nak besarkan gambar je...huhu...

Sue-Rya Qistina said...

kak, saya ni nama nye ada gajet. kenkdg je update guna bloggeroid tu. x reti bab2 nak besarkan gambar ke hape ke. agak fenin di situ :D

munna said...

munna bab2 ni fail sikit...

abah khalisha said...

mesti hari ni absi kek tu kan

:: Mrs.Eady :: said...

Errr...nak jugakkkk ajarin akuuu!!

Nafira usof said...

wahhhh..
tq nok!! ko dah ajar aku mende yang paling aku nak tahu.. okeh.. lepas nih makin ligat lah berblog~ muahahaha

JunAina said...

Hepi belated bufday abang! Jadi anak soleh ye...

I like kaler hijau tu...

Chik Att said...

Byak app yg boleh guna utk update blog sekarang ..

Azian Elias said...

nate ghapo dio tu?? tak tau ambo..

wahida said...

azian: bloggeroid ni utk mudahkan akak update melalui smartfon...sgt mudah...

Wak Gelas™ said...

wak nk ucap belated besday wat siabang wan ahmad zaqreel/arel tuuu yee.. ehHHhe

maya amir said...

i baru tanye blogger lain camne die boleh letak gambar kat tengah2 gitu.. i kalau letak, mesti gambar tu kat atas jek..hehehe..

ooo..happy belated b'day to your son:)

Nisah Idham said...

bloggeroid, tu ape? camne nak guna pakai??

wahida said...

maya amir: dear, kalau pakai bloggeroid ni, automatik gambar kat tgh2...dont worry okey...

nisah idham: bloggeroid tu utk update blog thru smartfon...kena donlod dulu...

whitecappuccino said...

canggih! akak x penah guna lagi utk publish pic..nanti nk try jgklah..

Angah said...

wah hebat ko nokk,waheeda ,trimaksihle sebb doakan aku,aku je yg sesaja tkgtau yg aku ngandung la haha...dh nkmasuk 8bulan pun hehe...smoga si abg terus sihat,mjadi anak yg soleh mcmtu jugak si adik...err bila nak tmbah adik hehe...

TiranaAduka said...

salam
Tak termampu ta nak guna..

norhidana miswan said...

apakah itu bloggeroid kak? maklum lah tepon aku nih pesen yg jaman tok kadok lg...

CaDLyNN said...

Wuuu pasni akak leh buat live update la..bestnye!

Kesuma Angsana said...

hebat betul ni!

[sutera kasih] said...

skrg sng dh post entri dgn adanya bloggerdroid hehe

ieda said...

ok ape dikk
akk x pandai langsung
ape ke benda bloggeroid nie punn x tahu ahahhaha :(

ct rahani said...

daku penah guna sekali dua je kot.. x best la kak sbb x leh adjust gambo.. pastu rasa cam terkial2 gitu.. update blog guna pc gak yg besh.. hehe..

Hazmin Hamudin said...

Lepas ni boleh la buat aktiviti LiveBlog kak. sangat best. Hehe..

Tihara said...

mmg best guna blogerdroid..senang nk uplod gambo..cepat dan pantas..kat setting ada besokan gambo..cuma tak pasti size dia tu..sbb akak punye jd beso gedabak kadang2 tu..

akubiomed said...

Selamat menyambut hari lahir. Dekat benor dengan lilin nasib baik tidak terbakar bulu hidung.

emy pokden said...

Aku pun nk blaja ni ....gambar ok tp xreti nk selangseli kan citer ngan gambar....ahaks

emy pokden said...

Aku pun nk blaja ni ....gambar ok tp xreti nk selangseli kan citer ngan gambar....ahaks

lynndamya said...

wahh, bestnya, boleh upd8 di mana saja kan~~ hehe

Ema Blog said...

yup, memang mudah sgt...