nuffnang advert

Monday, December 24, 2012

musang king gred B katanya...

Assalamualaikum semua...
wah....bosannya nak update hari neh...
jom layan duyan jom...

 ni musang king gred B katanya...sekilo rm7...kalau nak gred A sekilo rm14...takpe, kita try yg gred B dulu...

ada kami dapat yg sedap, lemak2 rasa dia...ada jugak yg keras isi dia...nyammpahhh...takpe, yg keras tu aku akan buat pengat durian esok...


tapi dlm gambar di atas ni, sedappppppp sgt!! mak jemah bedal durian mlm tadi sampai tak hingat dunia...ekekek....

60 comments:

Anum said...

sedapnya

4feet8 said...

ada gred eh..? hehe..kat tempat sy sekilo rm8. xtau pula ada gred. tapi tak berapa suka musang king. gas kuat sgt. prefer D24..gemuks isinya. mkn puashati.. huhu

Tina Othman said...

pergh

meleleh tgk durian tu, sedapnya, mahal jugak ye sebab main timbang ni

saya kalau nak beli selalu balik kg, lg suka durian kg, sebab selalu terkena beli kat kl ni, dpt yg tak elok

♥ dak pink said...

Eh eh eh, tak cuti ke nokk? ;p

Alahaiii sedapnya durian. I tak mengira gred, telan aja selagi namanya durian.

NM02 said...

teringat layan doyan kat langkawi

mamawaiz said...

pengat pon sedap gak tu kak mkn time hujan ni..cepat masak kak..hehe

Cik Awin said...

sengaja la tu , nk wat saya terliur...haish!

wahida said...

4feet8: aku pun baru tau ada gred nok..selama ni mkn musang king takde pulak gred2 ni...

dakpink: cuti mak jemah kan dah habis nok...

NM03: tapi duyan langkawi tak berapa syok kan jah...

Rai Ourkizuna said...

mak oii..kuningnya..turun tangga depan opis ni terus bau durian sbb ada gerai jual durian tak sampai 100m dari opis kami..da 2-3 kali bagi signal kat laki aku ni..dia pun tak paham je..ciss.. hahaha...

Huda said...

amboi terliur aku nengok..ikutkan semalam pun aku nak beli durian tapi sebb dan kenyang makan asam pedas so beli durian tu hari ni jelah, hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..nyum2..

Lya Colours said...

wah cantik isi dia tu. kuning menarik !

Dee said...

aku bedal buffet durian dah 2 kali nok...2 jam mkn non stop..hahaha..

Ratu Hatiku said...

Sedapnya.....sampai terliur d buatnya..uhuhu

khairul hassan said...

mcm kucing tidoq pon ada

wahida said...

khairul hassan: ni mmg musing king kucing tidur...saya lupa nak tulis...huhu...

| SUE | said...

cantiknyer isiiiiii!!!

Rasp said...

sib baik baru jer makan durian ni...
tak de lah rasa mengidam sangat walopun terkecur gak dibuatnya tgk the pics hehehehehe...
PIL akak beli sebakul durian ok nak melayan tekak anak menantu and cucu dia :)

Fiza Rahman said...

Perghhhhh...terlur sudah.

abah khalisha said...

Fuhhhh..kuning btl..sedap btl

ZWAN SABRI said...

Durian? *larikkkkkkk

~MommyAida~ said...

Fuhh kuningnyaaa..nasib dah mkn durian mlm tadi..kalo tak, kempuanan gak..hihihi

♥ dak pink said...

Haha. Sebab tahu cuti you dah habis lah saja tanya lagi.

Kah kah kah.

::NureeN:: said...

wat crepe durian pon best ni :)

Nisah Idham said...

terkecur segala urat perut menahan nafsu melihatkan durian yag sedap tu !!

hehehe..

Lynn Hamzah said...

sedap ek musang king nie...tak pernah try pun...

umialya said...

kami makan beberapa hari lepas dekat Bentong RM18/kg, rasa2nya dah masuk gred C kot sbb isinya masak sangat..

Kakzakie said...

Kalau kakak suka yg jenis pahit. Kilat betul duriannya.

JaSSNaNi said...

uwaaaaa.. terbaekkkkk!!
kuningnya isi dia..

Nafira usof said...

leleh sambil air mata membuak2 keluar~ kijammm!!!!

akubiomed said...

Tidak kira apa jenis gred pun kalau sudah hantu durian akan belasah juga. :-)

AnneRaini said...

aduh mengancam sungguh..

ieda said...

perghhhhhhhhhh kuning dia dikkkk !

eintan nurfuzie said...

OH MY DURIAN... AHHAHHA

ahsfantasy24 said...

jommmmmmmmmmmm !
makan durian :D

CaDLyNN said...

nk ckittttt

Tihara said...

yg gred A tu mmg sedap sungguh tu pun numpang kak ipar beli..terbayang2 je rasa dia :)

Carl Lesmana said...

sedap oh sedap =)

diana said...

tak tahan rasa dah ni...
hahaha..
kena cari jugak la..

#nak tanam pokok durian la depan umah ni..hahaha

whitecappuccino said...

cantiknya isi!

zoora qushairi said...

sedapnye musang king !




*salam kenal dear. baru follow sini ;)

MystoryPic said...

Musang king tak pernah makan... selalunya saya kalau beli mesti mintak " BANG, SAYA NAK DURIAN YANG ISINYA CANTIK, KECIK PUN TAK PE", nak pilih sendiri tak reti... huhuhu

mamy harraz said...

seksi sgt musang king tu..

alahai ni kalau aku dpt mkn mau berbiji-biji belasah!

NzA said...

lama xjengah..rindu wahida...

nasib baik akak bkn pengemar durian......hehehe....

Angah said...

uishhh,,,,sedapnya

eiela said...

sedapnya la nampak isi durian tuh.

iera said...

perghh..best giler..iera pun asyik makan durin je skrg ni.dalam masa 3 hari naik 2kg..huhuhu..tang makan tu mmg tak hengat kak..sodaapppp seh...

:: Mrs.Eady :: said...

nasib baik aku dh melantak durian tau!!!

norhidana miswan said...

perkh gred b pun tgk dh mengiur kan, gasak lah kan kak... alah aku beli aritu yg 3biji rm10 isi bukan main tebal biji nipis je... hehehe takde gred pun kalu sedap lyn je kan kak

SURIA AMANDA said...

seksinya durian ni nok...

nik ros said...

sedapnya.. teringin lak nk makan durian ni :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

adoiyai ....stress sbb teringin nak makan Durian tapi husband tak bagi sbb batuk katanya ...huhu

Izan Ishak said...

ohhh... takleh tgk lama2. kang ada yg menelan lappy ni kang. sedapnya kak! kat sini dah makin kurang dah org jual durian ni. pulasan, langsat banyaklah...

Hazmin Hamudin said...

Nyaman je nampaknya durian tu kak.. Sedap.

mama leen said...

amboi sedapnyaaa......

Zura Zue said...

mak ai sedapnye...gred ape pun...janji manis...

mama aini said...

jeles tenguk..mama dah kena kurangkan makan durian..satu penyakit dah tambah lagi..

Kesuma Angsana said...

KA pulak x makan doyan hehehe

Ema Blog said...

dah nak habis musim dia ni..

Cik Gee said...

ya allah, sangatlah rasa lapar bile terbukak blog ni pastu scroll down ade gambor durian.. sungguh lapar!! huhu!