nuffnang advert

Friday, December 21, 2012

25 kisah tentang saya


Assalamualaikum semua....

wah lama giler tak main tag2 ni kan...sesekali join ok gak ..tag ni dari areleez...
tapi tag ni suh bercerita 25 perihal tentang diri sendiri....giler betul...sampai 25...masak lah korang kena baca...hahaha...


1) anak sulung. Lahir di Kluang, Johor. Umur 11 tahun pindah Sg, Besar, Sel, kampung halaman mak...sekarang menetap di Rawang...oh rumahku syurgaku...

2) pernah menetap di Ampang selama 5 tahun...saya suka duk Ampang walaupun kat situ jammed tak hengat, saya suka je sbb kat sana sgt convenience....apa saya nak mkn semua ada kat sana...hahaha....

3) masa bujang dulu pernah duk Port Dickson....jumpa dan kenal hubby kat sana sbb dia dulu pun duk Port Dickson jugak...sbb tu saya suka PD!! mengimbau kenangan lama kekdahnya...heheh...

4) status sekarang adalah sudah berkahwin dan mempunyai 2 org anak lelaki...yg sulung si abang 7 tahun, yg kecik si adik 3 tahun...tapi hari ni si adik demam...saya risau...

5) saya adalah government servant semenjak tahun 2008...sebelum tu saya lama bekerja di private company dan hotel...

6) saya seorg yg sgt suka mkn...pencinta makanan...saya jenis tak pernah berkira kalau makanan itu mahal sekalipun janji sedap pada tekak saya...

7) kurang gemar bershopping...sgt2 jarang bershopping...saya lagi suka simpan duit pergi melancong...kehkeh...

8) sudah pergi ke beberapa tempat di Indonesia seperti Jakarta, Bandung, Medan, Danau Toba dan Bali...dan InsyaAllah tahun depan saya menjejakkan kaki sekali lagi ke Indonesia dan explore lagi dua tempat di sana...doa saya agar dipermudahkan segalanya...

9) selepas penjelajahan di Indonesia berakhir, saya teringin sgt meneroka Thailand pula selepas ini...selain Thailand, saya juga teringin pergi Korea, Kashmir dan Istanbul...teringin pergi Istanbul sbb tgk citer Istanbul Aku Datang tu...haha....tapi tu semua angan2 je la....

10) saya mula berblogging pada bulan Mei 2010...saya sgt enjoy dgn adanya blog ni...tapi kemampuan saya sgt terhad utk update 2x sehari seperti dulu...tapi rasanya masuk tahun baru saya akan update seperti sediakala...

11) saya ada seorg sahabat baik kat ofis ni..nama dia mek jah...dia byk tolong saya waktu saya susah, waktu saya buntu...dia jugak byk bersabar dgn kerenah kawan dia ni...ala mek jah, ko kan kakak, haruslah byk mengalah dgn adik....hahaha....(tengs mek jah atas persahabatan ini)

12) saya seorg yg agak moody dan kadang2 unpredictable...menurun panas baran dari arwah ayah...mak saya ckp la...tapi sejak berkawen, hubby byk coolkan diri saya...dia tak suka tgk saya marah2 dan kepala angin tak tentu pasal...dan saya tau perangai ni mmg tak bagus, sikit2 saya cuba improve myself...tengs hubby sbb terima diri ni seadanya...

13) saya seorg yg kehilangan kasih sayang ayah...sejak kecik lagi...sehingga pada nafasnya yg terakhir pada tahun 2002, saya masih tak sempat merasa kasih sayang dia...tapi takpe lah, saya doakan kesejahteraannya di sana...saya tumpang kasih bapa mertua pun dah cukup baik...x bole citer byk2 pasal ayah saya, nnt saya sedih sgt...ni pun dah bertakung air mata... :(

14) saya suka tido...kat ofis pun kalau waktu lunch dulu suka tidur..tapi lately ni dah jarang sgt tidur waktu lunch, sbb saya bykkan habis masa saya di gym.

15) saya jugak suka tengok tv...kalau citer yg emo2 tu mmg saya pun emo sekali...sbb saya ni suka menghayati sesuatu watak tu...kalau heroin tu sedih, saya pun sedih...bole nangis teresak2 lagi...kalau dia marah, saya pun turut marah....hahaha...

16) saya peminat tegar actress Rita Rudaini...sgt2 suka dia sejak dulu lagi...pada saya dia cantik, natural beauty, tak perlu mekap tebal2, body pun cantik...x mcm ada anak dua...lakonan dia pun best...x sabar nak tunggu drama Sehangat Asmara...saya harap yg terbaik utk rumahtangga dia...

17) di ofis, saya menjalankan dua perniagaan kecil2an...satu bisnes tu saya berkolaborasi bersama mek jah...Alhamdulillah, sgt best rupanya berbisnes ni kan...tengs pada kwn2 ofis yg membeli serta doa kalian agar bisnes kami lebih maju lagi lepas ni...sayang korang...hanya Allah yg mampu membalas...

18) saya suka masakan yg pedas2...lagi pedas lagi sedap....

19) saya sedang cuba mendapatkan berat badan ideal saya...gym adalah tempat terbaik buat saya....
saya tahu, saya buat, saya dapat...

20) saya ada dua azam utk tahun baru ni....dan saya bertekad utk melakukan...sebelum ni saya tak pernah mensasarkan apa2 azam utk tahun baru...

21) saya suka memasak...kalau ada masa lapang di hujung minggu, saya akan memasak...simple2 pun jadik la...

22) saya jenis lambat sikit menerima sesuatu perubahan...tapi slow2 saya cuba adapt...

23) masa kecik dulu, mak saya gi keje, dia tinggal je saya dgn adik sensorang kat rumah...mak harapkan saya jaga adik...nasib baik saya jenis kakak boleh diharap....dan nasib baik masa tu jenayah adalah kurang....kehkeh...lagipun, masa tu saya duduk kat flat polis, so, mak tak takut sgt lah tinggalkan kami berdua...mak keje kat balai, flat tu pun dekat je ngan balai...tapi sebelum gi keje tu, bukan main byk lagi pesanan dia...hahaha...

24) saya peminat tegar lagu2 90an...lagu2 sekarang saya layan jugak, tapi pada saya takde jiwa...lagu 90an jugak sedap...kadang2 malam2 gigih saya bukak utube layan lagu2 90an...

25) saya suka kucing tapi saya tak boleh bela kucing sbb kami anak beranak ada lelah...tapi saya marah bila org bela kucing biarkan kucing dia berak dan kencing kat rumah org lain...rumah kamilah yg selalu jadi mangsa...huhu...


mak aii, lama giler saya menulis...sori lah kalau tak minat membaca...

teringat main tag2 ni masa zaman mula2 bogging dulu...kehkeh...

tapi saya takkan tag org lain...kalau rasa nak buat silakan je la ye....



inilah saya yg penuh dgn sejarah....ada byk lagi sejarah yg tertulis, tapi kita lupakan je la...life must go on kan...terima kasih Ya Allah atas kehidupan ini...

61 comments:

Tina Othman said...

suka je baca semua tu, hem apapun moga dapat lah capai berat badan idaman tu ye

samalah2 kita berusaha hehe, bestnya dpt pergi gym time lunch hour

Aisy Nasiha said...

comel tu....
byk info dpt tahu ttg wahida ni, menarik...
smoga anak cepat sembuh dr demam ye..
jom join, korea next year... wooo...xsabar

NM03 said...

penuh kusyuk aku membaca

dan aku dah agak akan ada nama aku dalam 25 senarai kau itu. tengs noks. mekjah terharu rasa nak nanges skang jugak

aku pun harap persahabatan kita secantek pantai kosamoi. hahaha

kau kalu pegi thailand tak ajak aku, sentap selama 12 bulan ok!

ArELeEz said...

tq sbb sudi jugak setelkn tag. ;)

err.. filem istanbul aku dtg tu best x?

Lynn Hamzah said...

rajin yer buat tag nie...hehehe...anyway bagus gak...dapat juga kawan-kawan blogger tahu kisah tentang diri wahida nie...

Bonda Ryan said...

letih membaca..tapi dari awal membaca muka ada sinyumm..terhibur ^_^

:: Mrs.Eady :: said...

nok..tadi laki ko dtg office aku!!aku duk jenguk kat tgn dia mane tau ade ikan bilis pedas koooo!!hukhukhukkk....sekali dia kasi senyum jeeee...kekekekeke....

Anum said...

wow banyak maklumat dah tau
hehe

Fiza Rahman said...

Phewwww...penuh kusyuk aku membacanya. Ko buat business apa nok? cer citer .

Mooniqueen said...

Nice sgt entry ni... Suke...

SuriHanna said...

Nok.. cantiknya ko skrang,, haluss muluss gebusss skin ko skrg .. cer citer cer citer ko pakai skin care apa.. huhuuuuu

Rai Ourkizuna said...

comel la ko ni noks.. hahaha..

Has Honeylanz said...

peminat rita rudaini jugak! sejak cite Rafflesia..

Daddy Ziyyad said...

laaaaa...ko org johor lah kiranya ni...keh keh keh...

wehh...jom next year gi NZ.

Rinna said...

Info diri yg sgt menarik.. baca sampai habis..nie.. :)

Wak Gelas™ said...

ahhhaa, wak pon dh abes baca semuanyee.. dn wakpon dok kat ampang jugakkk.. jem gilerr kanns..,ahHHks

*SiRibenMerah said...

saya rindu kak wahida kesayangan saya...

Rasp said...

satu persatu i baca ok...
now i kenail u better....
bisik skit kat i apa 2 azam u tu hehehehhehehehe...

Zana Adieyza said...

untung dapat akwan yg sanggup susah senang bersama kan.. kirim salam sayang kat mek jah yer.. hehehe..

wah, buat business apa tu kak? gud luck kak!

Qhaifa Nur said...

hebat juga wanita bernama wahida ni rupanya...
moga kehidupan akan lebih cemerlang lagi...

faraherda.razalan said...

25 tentang diri sendiri? Wow! Rajin. Tapi, pic bwh tu. Wow! Gojes.

SURIA AMANDA said...

x sempat kot masa cuti2 aku kalau tulis 25 perkara ttg aku ni...insyaallah aku buat la eh...hahahahaha....

JunAina said...

Dah tulis panjang2 tu barulah kawan2 boleh lebih kenal dekat...

myamyza said...

kak kite sama2 suke kucing la..hihihi.. suke3...

SyamimiNazifa said...

mimi pon anak sulung , yeay sama :)

MyraQhairel said...

waaa...best baca...btw, part 1st time jumpa hubby kat PD tu and dok kat berek tu kita serupa...heheh...

MyraQhairel said...
This comment has been removed by the author.
Kakzakie said...

Habis kakak baca dan tahu serba-sikit tapi kenapa ada rasa terharu tak tahu.

Happy-happylah tak mahu sedih.. kakak pun suka lagu 90an.

kasihredha said...

Habis Akak Baca...Bestnya gi gym...
Jommm kita jalan2 lg next year
Cantik le kulit wahida...mulus

::NureeN:: said...

comel gambo ko...
byknyerrr crita ko... sempat yerr mengarang...
nk jwp pon rasa x dak masa.. baca crita ko ja lah :)
besttttttttt kan g melancong..
kita mcm sama la cuma beza aku x suka kucing hehehe

lieyalatif said...

eh aku suke entry ni...at least aku dah byk kenal ko ....serius....byk benda yg aku tak tau.....rupe2nye ko lahir kat kluang....

wahida said...

areleez: istanbul aku dtg tu best giler nok...i like!!

mrseady: ikan bilis ko aku try buat kemudian ye nok...InsyaAllah...

all: azam saya, bisnes saya, biarlah rahsia...hahaha...maybe later2 saya bgtau saya bisnes apa ok...

bab kulit tu, itu adalah magic kamera je tu...ekekek...

whitecappuccino said...

habis satu satu akak baca..jarang jumpa pompuan x suka shopping ni..semoga hidup wahida akan terus bahagia dan ceria..

Munnafendy said...

ehh akak bisnes apa?? hehehee

ieda said...

fuh berpeluh akak baca !
thanx dikk ... ku kenal kamu ;)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

sama la kita kak.. suka makan pedas2... lau x pedas x selera btl nak makan kan..

Cho Zila said...

panjang gak nak membacanyer yang penting akak tauler sikit2kan.. oo tengok nak mengkuruskan diriler yerk.. tang bela kucingtu pun akak setuju...

Yaya Azura said...

baca tag.nie boleh kenal tuan tanah...moga mencapai berat ideal...lunch hour tak mkn ke ?

sisdee said...

hahaha..cutenya muka..flawless...

dulu2 mmg kan..tag sana sini..jenuh nk jawab hahahahaa...

mmg..klu biz mmg best..puas ati kan :)

norhidana miswan said...

seronok baca, tak bosan pun kak...

kirenyer blh lebih mengenali ko lah ni kak, aku pun pns baran ngn cpt naik angin cam ko kak... nsb lah edy jenis yg cool je kalu tak ntah la...

aku pun minat lagu2 90an kak, sbb tu sinar ngn suria radio feveret aku...

♥ dak pink said...

saya suka baca ke 25 25 yang awak tulis tu. best aja baca.

tapi kan penat juga ye bace panjang2 ni. Haha.

Emy Tak Kecik said...

wahid,
sejak aku kawan dgn ko, lom lg aku wat entry pasal ko...isnin ni TOLONG tengok blog aku eh...

special entry utk kamu.... :D

my all said...

Emy x kecik: wah, ada n3 khas gitu..surprise!! X saba nk tgk nok...heheh..

Tihara said...

suka baca hasil tulisan wahida tapi tu lah kadang tak sempat nak jengah semua blog kawan2..
sweet sangat gambo ni..moga life adik sentiasa ceria..boleh ke panggil adik, ke macam manjer2 gitu :)

Rapunzeel Cikilolo said...

hari ni lebih mengenali kak wahida :)

Dee said...

aku nak belilah brg yg kau bisnes tu..bilakah dapat aku membeli ni..hihihi...

N i e Z a said...

wah..byk2...fuhhhh...penuh perasaan membacanyer..hehehe

GreenJade said...

moga adik cpt sembuh ye..

25 je..alaa...nk lagi....hehehehe

Huda said...

best pulak baca kisah kau ni..satu benda yang macam sama aku pun unpredictable person.Dulu before kawin aku ni penyabar tapi lepas kawin tetiba cepat marah dan banyak sifat negatifnya..Mujur hubby lembut dan penyabar..:)

Ibu Lala said...

Saya singgah sini ye...

mamyharraz said...

tq nok share ttg diri ko.suka tau aku baca.
terus aku rasa lebih dekat dan kenal ko secara in person walaupun hakikatnya tak pernah berjumpa pun.

MaWar said...

tak tahu kenapa...baca kali ni emosi berbaur...ada masa senyum dan ada masa sebak di dada...

mamawaiz said...

bisnes ape kak buat ni..tak tau pon.cite sikit...hehe

Angah said...

bagus jugak org yg tag ko ni nokks,kurang2 kami kawan2 ko tau kisah tentang ko,...part last tu aku mcm sedih dan hiba plak,,...terima kasih ALLAH atas kehidupan ini,...ku dulu pun dok quaters polis gak,flat balai polis dato kramat penang....memang diakui dulu jenayah punkurang,mak bapak tkisah sgttinggalanak kat umah,.kalo idup ni leh rewind kan best....apapun kita kena terus kan kehidupan kan waheeda...hmm

Nens Collection said...

syokk jgak mende neh kan..th serba byk ttg kak wahida..hehe

khairul hassan said...

sedih sy baca yg no 13...Al Fatihah utk arwah ayah

jom layan motor.Jom layan KL Bike Week.. http://www.gilamodified.com/2012/12/kl-bike-week-2012.html

Nisah Idham said...

jenuh jugak nisah menghabiskan membaca. muahahaha tapi enjoy dengan 25 perkara tentang akak ni :)

AL Fatihah Buat arwah ayah...

citarasa rinduan said...

makin dekat dgn kamu

seriuss xtau pun kamu lahir di kluang..

hehee.. so ic 01 ya?.

CaDLyNN said...

kak wahida tomey..

bestla tmpt keje ade gym.boleh bakar lemak...kitorg p tmbh lemak hari2 adelah..kikiki

akubiomed said...

Pernah duduk Sg. Besar rupanya. Saya pernah duduk di Sg. Besar dan sekolah di SMK Sg. Besar.

mama aini said...

ehem.. pic.tu cute sgt.. panjangnya biodata wahida..penat tau mama baca..sori dear mama gurau je..