nuffnang advert

Thursday, December 20, 2012

burger bakar...

Assalamualaikum semua....
oh dengkinya saya dgr ramai kawan2 ofis saya bercuti hari ni...sambung cuti sampai habis hujung tahun ni...tahun baru kang baru naik keja balik....ok, sedar diri cuti sudah habis....
disebabkan saya agak terganggu dgn korang yg bercuti, mood saya hari ni pun turun dgn automatiknya...hahaha....
takpelah, korang yg tak cuti tu moh la layan burger bakar saya ni...

 ada kedai burger bakar baru dibukak kat area rumah saya...kat Green Valley...baru je bukak semlm...kami dah rasmi dulu...heheh...ye lah nak jugak rasa kehebatan burger bakar yg diwar2kan sedap sgt tu...so, inilah hasil rembatan saya semlm...

saya order burger bakar daging + cheese + bbq sauce...tanpa roti...rm6..kalau ada roti, rm7...
rasa dia? ok lah...sbb ada cheese tu lah saya boleh mkn sampai habis, huhu...lagi satu mungkin pemilihan sos saya salah...mungkin lagi kena kot kalau mkn dgn blackpepper sauce...

apapun, xde la x sedap langsung....boleh tahan la...

44 comments:

Cik Awin said...

kalori, kolesterol...sume cukup ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh telan kira okla kan..

Fiza Rahman said...

Terliur ☺☺

ArELeEz said...

t'liur nih! sbb leez kn peminat burger. adeh3..

btw, u've been tagged! ;P

http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/2012/12/tag-25-random-facts-about-me.html

ieja amieja said...

pernah rasa kat area S2 cni..so so je la rasanya..

NeenaAnuar said...

I pun tak akan bercuti sampai lah tahun baru! cuti dah abis.. MC pun dah abis tuk tahun nie.. memang cipta rekod betol tahun nie! haha..

btw, tengok burger with cheese tu mengiurkan sungguh lah! ;D

mamasuri said...

oh ko dok green valley rawang yek...aku ada pergi sana ..jalan2 cari umah...aku belum rasa lagi wei burger bakar..laki aku kurang minat lah pulok..

anie said...

patut la mula2 tengok rasa pelik...rupanye xde roti...hehehe

Rai Ourkizuna said...

ko saje je kan nak tempting aku pepagi ni..hahaha..

:: Mrs.Eady :: said...

xde roti?wahhhh nak kene try nih!

NM03 said...

in shaa Allah, kak sue akan bukak bisnes ni kat depan umh dia. nnt kalu dah bukak, datang la try test. hehehe

wahida said...

areleez: wah, dah lama tak main tag2 ni...heheh...InsyaAllah...cuba buat...

mamasuri: ye nok, aku duk green valley bdr tasik puteri...sila beli rumah kat sini, boleh kita berjiran...ahaks..

NM03: kak sue nak bukak bisnes ni? bila tu jah...
harus aku try nnt...sila bg diskaun...hahaha...

lieyalatif said...

patut la ko makin selim dan selim pompuan...ko diet kabo yeak.....aku ni dah tepu perut bile lame2 tak amik nasi...tapi mmg tu laa diet terbaik ko.....

alamak ko ni selalu bikin kaco laaa...kompem2 balik ni aku pi terjah burger bakar nie karang...kat area umah aku ni bersepah dah ade nok...pilih jek laa mane satu heeheheheh

faraherda.razalan said...

Aku x lrt beli bakar sbb regenya. Bukan sbb aku kedekut. Tapi sbb aku rs aku boleh bakar sendiri. Wahhh! Ada keriakan di situ. Sat g, aku nak bukak gerai burger bakar. Aku jual sebiji RM20! Mari! Mari! Mari!

Aku tertanya-tanya, diorang gune daging cincang brand ape eh? Klu brand ramly, ko ptt banned! Bukan sbb tak halal, aku tak bt fitnah. Tapi sbb byk sgt daging liat wehhh!

AnneRaini said...

aku tak pernah lagi rasa burger bakar ni...dok dgr org cerita je. entah bile nak makannya.

Amanda Suria said...

aku rasa down jugak hari ni...lagi down bila ko tayang beger bakor ni...

N i e Z a said...

sedap...cheese tu yg menyedapkan burger tu..hahahaha..

JaSSNaNi said...

meleleh tengok cheese atas tu... sedapnyeeeee!

Zura Zue said...

mcm tue ke rupenye kak beger bakar..??

Nens Collection said...

wahh syokk ugak neh..ktne nk cr kt kuantan neh..huhu

norhidana miswan said...

heheheh selamba je ko oder tanpa roti ek kak...

bt aku terliur n rsa nk oder beger bakar mustafa jones kt tmn melawati lak...

Dee said...

orang kata burger bakar yg tersedap yg awal2 keluar tu..kat ampang & wangsa maju..yg lain2 tu grill je..tak bakar..hehehe..

nok..aku pun cuti start 24 dec smpi 2 jan..hihihi..saja bikin kau jeles..

Daddy Ziyyad said...

Nok, boleh bakar sendiri kat rumah..lagi best...ekekekeke..beger sedap bagi aku, gi makan kat Carl's Jr.

MaMa Rey said...

nampak sedap je..keluar air liur

wahida said...

lieyalatif: nok, aku tak diet karbo nok...nasi je aku tak mkn...tapi segala mak nenek karbo mcm mee, meehun semua aku bedal nok...
mlm td takde rasa nak mkn ngan roti...aku x diet la nok...

Myra Jay said...

Wowww!! menyengat :D

sudipVSsenduk said...

looks so juicy :)

Qhaifa Nur said...

sedapnya burger bakar...hari akak makan burger biasa aja...

makan macam tuh saja wahida roti dan bahan lain tiada....

Werdah said...

Assalamu'alaikum wahida

Lama tak singgah sini..bila singgah ada burger bakar..terliur pula..

Werdah said...

Assalamu'alaikum wahida

Lama tak singgah sini..bila singgah ada burger bakar..terliur pula..

Nafira usof said...

belom pernah rasa lagi beger bakar!

Ema Blog said...

oh, bertambahlah lemak...hehehe

ieda said...

ooo tanpa roti .. tu yg akak tgk cam pelik burger bakar macam nie ekekek

haiiiiiiii nie mood ilang kerja kann .. makan tetapi onn ekekek ;)


akak cuti gak .. sok last kerjaa .. yeyeyeyeyey !

mamawaiz said...

kak ni mmg hantu cheese yer..hihi

Munnafendy said...

bru sy tau beli burger boleh request tanpa roti.. =.=*

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

boleh ek mintak xde roti.. kena la ngan aku yg tgh diet atkin nih... (diet kunun jek)...

m.u.l.a.n said...

fuuhh... sgt menggiorkan..

Nisah Idham said...

minggu depan nisah cuti muahahaha

tak pernah lagi rase, sebb burger bakar ada kat area kL je, langkawi bakar burger je kat umah hehhe

whitecappuccino said...

banyaknya cheese tu..

HeNRieTTa JoSe said...

yummy.....rietta blom try lagik...nk jugak rasa yang dekat wangsa maju tuh....

Aisy Nasiha said...

Ala tengok gambar buat rasa teringin lak.. Lama xmakan burger bakar...tp penah try 2 kali je baru..

Bonda Ryan said...

baru mencuba burger bakar semalam, 20122012. ekspresi yang sama. tidak lah terlalu sedap dan tak sedap..biasa2 saja. rasa daging satey pun hader..ekeke!!

Hazmin Hamudin said...

Kat mana lokasi ni kak? Pergh.. Berbalut cheese tak tahan tu.

mama aini said...

ehem semua tgh giler kentang dgn trend burger bakar..hikk2x..