nuffnang advert

Monday, December 3, 2012

Majlis pertunangan Dik Emy & Farini

Assalamualaikum semua...

pada hari Sabtu bersamaan 01/12/2012 adik lelaki aku telah selamat bertunang dgn kekasih hati dia...wah..kelas bahasa mak jemah...kekasih hati gitu...majlis pertunangan yg serba sederhana tapi sgt la meriahnya...majlis diadakan di rumah pihak perempuan di Flat Desa Mentari, P.J...

 ni dua2 pakcik kami....rombongan kami dari pihak lelaki berbincang tentang majlis yg mungkin dilangsungkan pada hujung tahun depan, InsyaAllah...
yg pakai baju batik tu org kuat dari pihak kami...dia tukang ckp, tukang bincang....pandai pulak tu buat lawak...ekekek...mmg sesuai sgt la Cik Ipin aku ni jadi org tgh....haha...

 ni pulak wakil dari pihak perempuan...menilik2 cincin yg kami bawak...

 ni dia cincin2 tu...ada dua cincin...satu cincin merisik, satu lagi cincin bertunang...kita sarung sekaligus...
lepas ni kan nok, utk nikah ko mintak rantai pulak nok....ko up sikit, mintak rantai pulak kat adik aku tu....hahaha....matik aku kalau adik aku baca ni....

 mak aku tu sebenarnya berdebar nak sarung cincin kekdahnya tu...hahaha...betul tak mak? baik mak ngaku....ekekek....
maklumlah ni festaim sarung cincin utk bakal menantu....

 baju pink ngan baju harimau tu makcik2 aku...


 me, Farini n my mom....

 tahniah nok....jaga perhubungan ni sebaik mungkin...aku doakan ko kekal ngan adik aku sampai ke jinjang pelamin....

 mak Farini dan mak aku...

 dihidangkan pulak dgn mcm2 menu...ada kari ikan masin, ayam goreng, sambal udang petai, ulaman dan sayuran...dan pelbagai dessert...terima kasih kepada pihak perempuan kerana menghidangkan menu2 yg sedap neh....

 sirih junjung dari pihak perempuan...

 7 dulang dari pihak lelaki/pihak kami berbalas 9 hantaran dari pihak perempuan....yg kaler silver tu hantaran dari pihak kami....

 sebahagian rombongan pihak kami..yg lain ada kat luar rumah...

adik aku ckp, si Farini ni malu2 nak bergambar ngan aku...oh, ko mmg shy girl betul la nok...:)
ko tak yah la malu2 nak bergambar ngan aku nok...ko bakal adik ipar aku jugak...
aku harap kita boleh jadi kawan baik...bukan sekadar hubungan adik dan kakak ipar, okey? 
anything, whatsapp je aku...ekekek...



Alhamdulillah, selamat satu fasa...tahniah buat adik aku, Dik Emy dan tunangnya, Farini...aku pernah cerita pasal adik aku bakal bertunang kat n3 ini....

49 comments:

Anum said...

tahniah

Nafira usof said...

tahniah buat adik ko dan pasangan.. selamat bertunang!

NM03 said...

tahniah adikmmi dan tunang

pergghh.... ada budu, ada petai jerok!!!

feveret aku tu nokssssssssss

Arjuna Silvera said...

tahniah,,,,,,

wahida said...

NM03: kelasss ko nok...ko nampak je kan...

mamawaiz said...

tahniah...
gojes lah bakal adik ipar kak

Aishah Jahirah said...

tahniah..next year entry majlis kawen laks...ekeke

N i e Z a said...

tahniah...

Qhaifa Nur said...

tahniah wahida...
menu yang disediakan mmg best...

whitecappuccino said...

tahniah buat mreka.

:: Mrs.Eady :: said...

cantikkkkk :)

Amanda Suria said...

congrats nok bakal dpt adik ipar...
adik ipar aku sorang je ppuan..lain sume jantan..x best betul..

Lya Colours said...

tahniah =)

AnneRaini said...

tahniah buat bakal pengantin..

nok muka ko sebijik dgn mak ko nok.. pastukan aku tgk ko mcm dah kurus ler... jeles aku.

Sharifah Nadzarah said...

tahniah kat dik emy...wahida..mestilah malu2...kang...trus terjah pengsan lak ko..hehehe..
apepun moga kekal hingga jinjang pelamin & akhir hayat dorang.

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah kpd adik akk ya =)

Nieda ramly said...

Tahn5ah .

Kakzakie said...

Lama-lama Farini akan tahu wahida punya style boleh jadi kakak yg paling senang utk serasi.

psst: Mak wahida manis/nampak lembut:)

~MommyAida~ said...

Sweet je muka tunangnya..tahniah tuk adik kak ida..semoga kekal hingga akhir hayat...

JunAina said...

Ko nok kalau bergambar mau lebih2...ekekeee...

lizz said...

tahniah untuk adik yer...

-gedek! said...

tapai...!

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. comelnya bakal adik ipar..

akubiomed said...

Rasanya entri sebelum ini ada sebut mengenai adik lelaki hendak kahwin. Akhirnya sudah selamat melangsungkan tali pertunangan dengan gadis pilihan. Tanniah :-)

Dee said...

congrats to adik kau..

wah..mak kau dh mcm kau masa sarung cincin dari tepi..sib baik kau tulis mak kau..kalau tak sure aku confuse..btw..aku suka majlis simple2 mcm ni..tak membazir ngan pelamin2 bagai..sweet je adik ipar kau..

skrg kelas kau nok..whatsapps...whatsapps lagi..

wahida said...

dee: kahkah...bukan wasap je aku ada skang, viber ngan line pun aku ada utk chatting....hahaha...kelas tak aku kak?

muahahahaha...

♥ Elin ♥ said...

tahniaahhh ;p

Jue a.k.a Ibu 2F said...

tahniah...
seronok ye nak dapat adik ipar baru

NAZMIAH said...

wahida blok bape tu? dekat2 ngan umh aku jer

Nisah Idham said...

Tahniah !!
dapat kuarge baru pas ni ye ..

hoho, kakak ipar lebih vogue posingnye ye !! cayok lah kakak ipar :)

fiza said...

Tahniah.

wahida said...

nazmiah: farini tu blok 8...la...ko kat situ ke?
tau bole jumpa ko jap nok...

Ema Blog said...

tahniah...sebiji yer muka wahida dgn ibu..

mama aini said...

Tahniah buat wahida & family..bertambah seorang lagi ahli keluarga.. seronok kan?.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah...sporting abis bakal kakak ipar...bertuah farini....moga berbahagia selamanya....

ieda said...

tahniah
semoga mereka kekal sehingga ke jinjang pelamin ...
comel adik ipar wa ..
akan2 aje wajah ngan hang dik ;)

akk ipar sporting niee dikk .. ko jgn risau nak jadi adik ipar kak wa koo nie ..ecehhhhhhhhh !

fiza said...

jadi jugak yea kak....tahniah utk adik akak

MystoryPic said...

ada acara berpantun tak masa majlis meminang tu???

Kasih Salina said...

meriah sungguh majlisnya yer..macam2 menu tu ada..wahida bertambah cantik & manis la..

wahida said...

mystorypic: takde pulak...kalau ada best jugak kan?

Rinna said...

Tahniah dan selamat bertunang..Moga kekal hingga ke jinjang pelamin

Has Honeylanz said...

tahniah! sporting la bakal akak ipar ni

Hidayah said...

yup..

setuju bab boleh jadik kawan baik selain hubungan ipar duai..

:)

♥ Wina ♥ said...

congrats!

atty's said...

bakal pengantin perempuan sgt comey,
akak iparnya lagi ler makin berseri2 kty nengok

CaDLyNN said...

congrats..

♡ a.y.u ♡ said...

perghhh...bestnye dppt kakak ipar cmni..ai pon nk la...hehehe..papepon tahniah untuk adik kak wahida yea...

Izan Ishak said...

tahniah utk dik emy n farini... moga selamat hingga ke jinjang pelamin~

Zura Zue said...

tahniah kak bakal dpt adik ipar..