nuffnang advert

Friday, October 12, 2012

bawak awek balik rumah...

Assalamualaikum semua...

sebelah saya ni adik lelaki saya...kami dua beradik je...saya sayang adik lelaki saya...dia adik yg sgt baik, tak pernah susahkan kakak dia ni, dia beza 6 tahun dgn saya...masa dia kecik, sayalah yg suapkan dia mkn, buai dia sampai dia tidur, bwk dia gi kedai, main sama2...

dan raya aidilfitri baru2 ni, dia bwk balik awek ke rumah saya utk dikenalkan kepada saya kekdahnya...ok, saya berkenan...sebelah saya tu lah orgnya...tak kisahlah siapa pun pilihan dia, janji dia bahagia....setahu saya mereka berdua baru kenal dlm 7-8 bulan gitu selepas adik saya putus dgn awek yg lain...tapi tiba2 semlm adik saya call, dia ckp 'Along, 1/12 nnt aku bertunang tau' saya mcm ekk...betul ke apa saya dgr ni...

saya tanya balik, kenapa cepat sgt? dah ada duit belum? mak ckp apa? dan mcm2 lagi soalan saya terkeluar drp mulut membebel itu ini...

ok, bila saya fikir balik, kenapa saya perlu tanya soalan2 mcm tu...benda baik eloklah dipercepatkan...

rupanya saya belum bersedia melepaskan adik kesayangan saya pada org lain....sambil saya taip n3 ni pun menitik air mata saya...berat sungguh rasanya...takpelah Dik Emy, kalau ko hepi aku tumpang hepi...aku harap Farini boleh jaga ko dgn baik...huhu...

65 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Aduhaiii nokk...ko plak lebih dr mak ko yee..hehehe..

wahida said...

mrs. eady: tu lah pasal, benda tak patut aku nangis pun, entahlah nok, mungkin sbb kami berdua je...tu yg terasa sgt tu...

cHeRyNa PiReS said...

macam baik budaknya. ehhh...apasal aku lebih2:)

Nens Collection said...

saya plak yg sebak..huhu..hover la nens ni..huhu

hensemnyer adik akak..naseb sy dh kawen..wakaka.

Anum said...

insyaallah doakan yang terbaik k

NM03 said...

ini pasal ka suara kau begetar masa aku kol tadi noksss?? cian kat kau... tacinggggg yeeee

mmmm la hai.. takpela noks, dia pun nak ada keluarga sendiri. lepaskanlah dia bahagia bersama orang yg dia sayang. moga hubungan mereka kekal sampai syurga

aku faham ape yang kau rasa sebab aku dah rasa dengan 3 orang adik aku.

sweet je bakal tunang dik mi. pandai dia cari. sejuk mata memandang. kan jah kan...

izan mama mia said...

ehe...kakak yg baik nie..mg impian mereka membina masjid terlaksana...aaminn

atty's said...

betul jugak tu kan,benda yg baik elok dicepatkan

Huda said...

dah sampai masanya kan..iallah bakal tunang dia boleh jaga dia bila dah kawin nanti..

norhidana said...

heheheh sbb dia adik kite, sampai bile2 pun kite nk lindungi dia... nk jaga dia... alhamdulillah la kak, dia ada rasa tanggunjwb ada komitment nk berkeluarga, bgs kn...dr dia duk bercinta2 tp takde komitment nk berkeluarga...

ieja amieja said...

assalam wahida..lama x jenguk blog wahida ni, akk pun on/off jek..
comelnya wahida bertudung..seyes ni..akk ketinggalan ketapi erk..
comel jg bakal inlaw wahida tuh..tahniah ye bakal dapat ahli baru

amirah said...

eh, apsal mcm ko tak nah citer pun pasal adik ko ni nok?

paham perasaan ko. pape pun selamat menerima adik ipar. manisnya bakal adik ipar ko tu. penuh wajah keibuan

♥ Wina ♥ said...

alahai sweetnye kakak & adik nie!

p/s; ko buat aku rindu sgt dengan abang aku :-(

Lia said...

sepadan sama2 segak.. bagus ada kakak mcm sis ambik berat utk adiknya.. sweet.. :)

eMMe said...

tahniah la kak, bakal dpt adik ipar... moga dik kak ida bahagia..kite doa yg terbaik utk dia...Amin...

AnneRaini said...

laaa ko berdua beradik je ke?haruslah terasa nok sbb berdua jekan.. Cer ko tanya adik ko masa ko nak kawen dulu die sedih tak??? hehe

iduraz said...

alorr..kita plk sedey..anyway, bakal adik ipar kamu nampak baik..insyaallah, dia boleh jaga adik kesayangan kamu tuh dengan baik juga..:)

akubiomed said...

Selamat bertunang kepada adik.:-)

Dee said...

tgk dari air muka farini..insyaallah dia boleh jaga adik kau dgn baik..kawan lama2 pun belum tentu boleh membahagiakan adik kitakan..

moga dia berbahagia hendaknya..biasalah kakak2 ni mmg susah sket nak lepaskan adik2..mcm akak aku lah..smpi skrg treat aku mcm budak kecik..sabar jelah...

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..comel la bakal tunang adik ko..

Chik Att said...

Betul benda baik jgn di tangguh......

m.u.l.a.n said...

moga kekal bahagia.. jgn jeles laahh.. farini tu jaga dia nanti..

CaDLyNN said...

wah dpt adik ipar..okla tu kak..tmbh adik :)

Rinna said...

Iye laa dah 2 beradik je kan.. mesti laa terasa sedihnyaa..

Doakan aje adik tuh bahagia..

mamyharraz said...

wahida,awk mmg kakak yg baik..beruntung adik.
dah sampai masanya adik nak bekerluarga sendiri kan..semoga segala perancangan berjalan lancar nnt.amin.

Sue-Rya Qistina said...

klau ade 2 beradik je mmg le gitu feeling nye. terasa bila dia dah ade someone kan. hehehehe. apepun, kita doakan yg terbaik buat mereka :)

zila manaf said...

aloloolo bialah bila dj sedia...dh pk msk2 letewww

JunAina said...

Itulah teman suka duka mau tak terasa...

Agak2 masa ko nak kawen dulu apa perasaan adik tu dak Wahida...cer tanya...cer tanya...hahahaa...

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga bahagia dan berkekalan :)

Nieda said...

akak pun 2 beradik juga . akak dan adik akak . pompuan juga.

Rasp said...

naluri seorang kakak memang gitu sis...
protective skit...
i dulu pun gitu gak wif my sister...
tapi sampai bila kan kita nak 'kongkong' dorang....

smoga berbahgia dorang tu nanti, insyaAllah...

Mia Kassim said...

Memang sepadan....sweet sangat... moga bahagia selalu.....

Munnafendy said...

mcm tu la reaksi mak husband sy masa mula2 dia suruh pinang sy...sbb masa tu kami baru kenal sebulan! haha!

dh slmt kawin dh pn...dh preg anak dia dh pn...hihihi


semoga kuat jodoh adik akak okeh :)

Nafira usof said...

doa seorang kakak.. selalunye dimakbulkan~ amin~

Fafau de Craft ( Zana ) said...

penah rasa perasaan tu...coz close ng adik kan...tp kena terima la coz dia pon ada kehidupan dia..

nur anis said...

waa..penyayangnya akak..:)

Angah said...

akak yg penoh kasihh sayang....at least sejok ati ku tgk bakal adik ipao kau nookss..

YATZAKIE said...

kasih syg adik beradik bagai air dicincang xakan putus..touchingkan bla adik beradik kita mcm dah nak jd mlik org...sob2.. T_T..tp cantiknya bakal adik ipar akak..mmg terbaikla plihan dia..insyAllah..

SURIA AMANDA said...

ala nokkkk...melepas aku...baru ingat nak jadi adik ipar ko...wakakakakakaka....xper la..dia dh boleh ada tanggungjawab dah tu...benda elok jgn la tangguh kan...tgok mcm aku asyik duk tangguh...

Qhaifa Nur said...

wahida 2 beradik saja...
mmg sangat rapat ni...sbb tu nak lepaskan adik pada orang agak keberatan...
hubungan yg direstui akan buatkan adik bahagia....

Sharifah Nadzarah said...

alolololo...so touching...dgn perenggan last tu..
mctu lah wahida kita dolu2 pun camtu gak..adik sanding kita nangis sambil cover2 gitu.
tahniah utk dik emy.

-Sara- said...

wahhh..kelepak2 kelebung2..hehe..oklah tu..sweet je :)

Kamariah Awang said...

Restukan Wahida... Nampak baik Farini tu. Tentu mereka sesuai. Insya Allah.

Tihara said...

alhamdulillah, sejuk je tengok muka bakal tunang adik wahida..moga mereka berbahagia :)

mama maman aka yana said...

cumil bakal adik ipar wahida.. biar la dia kawin dr buat benda2 tak elok kann.. insyaaallah rezeki tuh kan di tangan allah..:p

::NureeN:: said...

mmg kita syg adik2 kita tp bila dh besar kena la lepaskan jugak kan.. mcm kita la dh pon ada family sndrik hehehhe

Aishah Jahirah said...

dah rapat gila mesti terasa kan....oke la tu dah sampai seru, jalan je...heheh

LadyBird said...

kawin cepat2 tau.. hehe..
tahniah.. :)

fara said...

Adek pon syg kakak.
Sebab tu lah die bawak ngadap kakak die dlu.
Jgnla sedey2 k...
InsyaAllah pasni Adek tu dh ade org yg jage die :)

Izan Ishak said...

aduhhh... sayu plak baca entri ni. mana taknya adik sorang aje kan. mesti rasa lain mcm bila dia nak kawen dah...

jgn sedih2 lagi... kesat airmata tu~

Nazayiena said...

Hensemnya adik Ida,baguslah benda baik dicepatkan.

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik aje ye for him ye

lizz said...

sememangnyer kiter memang gitukan...duk raser adik tu kecik jer lagikan...tapi takpe naluri ahkak2 memang gitu sama la kiter...

Anonymous said...

thx coz ur positive comment and wish me luck ok..luv my sis and alls..








Cikgu Ma said...

saya plak sebak membacanya...moga adik akak bahagia...

ieda said...

aduhh akak pula sebak
teringat masa akak nak lepaskan adik bongsu akak kawin ..
dia juga satu2 nya adik akak yg duk ngan akak masa bujang sampai dia kawin .. susah senang dia akak tahu
aduhh sadissss
kita doakan yg terbaik kan wa ..
kita jgn sedih2 yee waaa ;))

Anonymous said...

thx. For positive comment..luv u sis and luv u all..

Wak Gelas™ said...

sungguh jelita tuuu.. untunglaa.. eeehhhEE

ZWAN SABRI said...

kakak yang baeik.. :)

Nisa Greennnpanda said...

moge2 pilihan ati die tue jodoh die kn? amin3.. ^_^

mama aini said...

ehem..suatu masa kita terpaksa melepaskan !!..itulah yg mama rasakan waktu melepaskan ank mama yg satu2nya..hu2x.. kini wahida juga terpaksa melepaskan adik wahida..cantik pilihan dia !!!..sedih mama baca entry ni..dulu mama & hb pernah terluka bila ank mama dilukai..syukur dia berjumpa yg lbh baik..semuga adik wahida berbahagia hingga kepelamin..amin..

mamawaiz said...

akak doakan yg terbaik untuk dia je lah..dh smpai seru tu, hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Chantek orgnya....moga nnti di jaga suaminya seperi mana kakak iparnya harapkan....

ct rahani said...

cantik bakal adik ipar ko kak.. semoga diorang sentiasa bahagia.. amin..

Andersonmmqt said...

tgk dari air muka farini..insyaallah dia boleh jaga adik kau dgn baik..kawan lama2 pun belum tentu boleh membahagiakan adik kitakan.. moga dia berbahagia hendaknya..biasalah kakak2 ni mmg susah sket nak lepaskan adik2..mcm akak aku lah..smpi skrg treat aku mcm budak kecik..sabar jelah...