nuffnang advert

Thursday, November 8, 2012

Jururawat rakam imej hantu





IMEJ seorang wanita berambut panjang (dalam bulatan) yang dirakam dengan telefon bimbit oleh seorang jururawat ketika kerja-kerja penyelenggaraan lif di sebuah hospital swasta
di Melaka baru-baru ini.

MELAKA – Seorang jururawat terkejut setelah dia merakam imej lembaga wanita di hadapan lif sebuah hospital swasta di sini 25 Oktober lalu.

Jururawat berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Hailie, 26, berkata, imej misteri itu dirakam pada pukul 7.20 malam Jumaat lalu menggunakan telefon bimbitnya ketika sedang menunggu lif untuk menghantar pesakit yang baru lepas menjalani pembedahan.

Menurutnya, sementara menunggu ketibaan lif, dia mengambil gambar kerja-kerja penyelenggaraan lif yang sedang dilakukan di situ.

“Pada mulanya, saya tidak mengesyaki sesuatu yang luar biasa pada gambar ini kerana ia sedikit kabur sehingga menyebabkan saya terpaksa mengambil tiga keping gambar.





sumber: kosmo

40 comments:

Mak Wardah said...

Sangat menakutkan kalau saya jadi jururawat itu...

Irfa said...

eh,imej mcm ni mmg ada dalam setting hp kamera kan?hp saya ada gambar gantu ni..boleh letak kat mana2 gambar pun

Kakzakie said...

Menakutkan kalau betul..

Anum said...

seram

~MommyAida~ said...

heeeii..seriau nya tengok..takut pon ade.huhuhuhu

Aishah Jahirah said...

kalau betul...mmg scary..

Rasp said...

sungguh scary....

Qhaifa Nur said...

mmg ada wajah hantu....
jgn tak tahu hospital putrajaya dgrnya pun byk hantu...takutnya

SURIA AMANDA said...

x tau la betul ke x ni...apa pun kalau betul...subhanallah..dia sgt berani...

Lya Colours said...

melaka? gulp!

mamavogue said...

hehehe.. apps kat henpon ni.
Cuba baca entry kat blog Ben Ashaari, dia dah bgtau pagi tadi.

Yang pelik nyer cane bole sampai masuk paper..?

Sue-Rya Qistina said...

hahahahaha..semua pun tertipu. ni adalah penggunaan aplikasi dari smartphone. x caya bole download camera 360 bagi yg ade android. bole pilih effect ape pun. mmg ade application ghost tu. semua gambar pun kuar hantu yg sama. ish ish. x baik la diorg ni wat main2 benda ni. kang hantu tu kuar betul2 cemane

wahida said...
This comment has been removed by the author.
Munnafendy said...

tipu ni kak wahida.....

akubiomed said...

Macam tak logik kedudukan bayangan entiti ini.

cHeRyNa PiReS said...

betul ke nieh?

eima said...

cam superimpose je tuh ...hmmmm

Nens Collection said...

emmmmm...mcm tipu jgakk kan..xkan hantu nk menyerupai susuk muka manusia gittu..

Dilla Ady said...

ade terbaca kt mane ntah tadi...gambar ni tipu...dan diorang kondem suratkhabar ni sbb tak siasat btul2 gambar ni..

norhidana said...

gambar superimposer tuh kak... kt hp samsung ada apps yg boleh tambah2 gambar antu gitu...

Kesuma Angsana said...

alamak takut!

♥ Wina ♥ said...

serammssss!

noorbaybie said...

camera apps ni nok.. klu ko nk amek gmbr ngn antu tu pon bole :)

NzA said...

mcm diedit je gambar tu...skrg zaman serba canggih, mcm2 boleh buat.......entahlah!!!

abah khalisha said...

tak semua leh nampak kan

ieda said...

mak aihhhhh .....
serammmmm
kang hsp tuu berhantuuuuu huuhu

Umie Artoqiemie said...

bahaya gak jadi jururawat ni sebenarnye :o

Ika Rose Razak said...

kak wahida.. saya dah tangkap dah hantu tu.. meh la tengok blog saya.. hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

smart phone ade benda ni. lagipun mana ada hantu berdiri atas lantai...

Hazmin Hamudin said...

Apa la.. Semua tertipu termasuklah KOSMO. Buat malu je akhbar tempatan senang kena tipu macam ni. Ni apps dekat fon je boleh buat.

m.u.l.a.n said...

isshhh... suspen aarrr gini...

Chik Att said...

Rasa2nya kosmo dah kena kelentong ni....

Imej tu rasanya ....editing dari hp ....

Nieda said...

ayoyo...seram juga ni.

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Allahuakbar! Bermanfaat ke hebah2 kan benda2 macam ni... Benar, kita kena percaya dengan makhluk ghaib ciptaan ALLAH tapi rasanya banyak lagi perkara yang lebih elok dikaji/diceritakan dari cerita/berita macam ni...

Wahida,

Jangan kecil hati ye... maksud saya surat khabar ni ler...hiks... sebab tu saya kurang suka baca tabloid skrg ni, maintream pun baca sikit2 jek :(

sara pedrosa said...

guna application GhostCam bleh dapat hantu ni..
tp 1st tgok gambar tue dah nampak benar tipunya..angle hantu dengan lantai tak sama pun..scam betul la KOSMO nih

eMMe said...

ala..TERtengok...takmo2! takottt...

Lynn said...

As salam wahida..lama lynn tak datang sini..sory..sibuk sangat...hmm..rupanya tipah tertipu ye..hehehe..sian kat kita semua..macam2..

tieykah said...

Owh,ni setting hantu dekat app camera ni

mama aini said...

ehem..tak blh mama nak bayangkan kalau ia betul..

wan nurul hezrina said...

btulker?skang mcm2 aplikasi ada dlm hp cangih manggihnie