nuffnang advert

Thursday, November 8, 2012

sejuknya berenang di waktu hujan...

Assalamualaikum semua...
dah lama tak upload gambar anak aku si abang tu swimming...rasanya update dulu pun masa dia mula2 belajar berenang dulu...
sekarang moh kita tgk perkembangan terkini swimming lesson abang setelah tergendala selama dua bulan since kehadiran bulan Ramadhan dan Syawal...

 kesian pulak aku tgk budak2 ni kena berenang jugak walau dlm keadaan hujan lebat...masa ni ptg Sabtu lepas..mmg hujan lebat giler...tapi coach ckp selagi takde kilat petir mmg kena teruskan jugak swim seperti biasa...

 Alhamdulillah, hujan tak lama....
abang dah start swim dia tu...dah lama woooo dia tak swim sbb bulan Ramadhan coach kata takut abang penat, lepas tu Syawal pulak kami terpaksa postpone lagi sbb terlalu byk open house kena attend every weekend...jadinya bulan November ni la kena kejar balik swimming lesson abang...coach dah bising tak bagi postpone lagi....

 Alhamdulillah, walau agak lama stop swimming, nampaknya skill tu masih ada dan ada banyak improvement..


 lepas tu duk belumba ngan kawan Cina dia tu...ish, nasib baik tak eksiden ngan budak Cina pompuan depan tu....ekekek...

haaaaa, baru line clear nak fight....

rehat jap....swimming penat woooo...


p/s: plan nak hantar si adik tu swimming lesson jugak, tapi nangis2 dia takmo, dia ckp dia masih kecik lagi....adoi la adik...yg sebenarnya dia cuak takut lemas....haha...tak kira, tahun depan mama hantar ko jugak dik...

57 comments:

Anum said...

bagus kan

Lya Colours said...

saya sampai ke tua ni hah tak reti swimming. huhuhu

Aju Mohit said...

teringin nak masuk kelas berenang, sampai bila lah nak berenang2 itik ni hehehe

inazamri said...

yg pasti akak mmg tak reti berenang.dok belajar berkali2 pun tak reti jugak heheh

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgusnya pndai..yui ni tggelam bleh..hihi

ibu MZW @ farah idayu said...

puas cari kat teganu ni mana ade swimming lesson..tapi nan hado =( bagus ajar anak2 berenang kecik2 ni kan...

eima said...

amkcik jugak tak pandai nak .. untungnye kamu

Hanis Azla said...

Alhamdulillah abang dah semakin pandai berenang.. seronok akak dengar..

Rai Ourkizuna said...

kat mana ni noks? kalau kat pusat akuatik shah alam tu diorang ada indoor pool..hujan pun takde la bahaya sangat kan..

wahida said...

rai: ni kat PJ...takpelah sesekali bagi budak main hujan, ok gak tu...ekekek...

mamasuri said...

besh2...aku myb next year suri 5 thn nak antor kelas renang ni..

Dee said...

wahida...aku pun nak antar mimi lah..rasanya next year kena hantar gak..best lak tgk anak2 pandai berenang kan..

ieda said...

bagus belajar swimming nie dik .. leh fit kan badan kita ..
sbb tu ahli renang x gemuk2 .. kepenatan ..

Lynn Hamzah said...

bagusnya gie swimming lesson...start umur brp dah gi swimming lesson nie...

wahida said...

lynn hamzah: saya hantar dia dari hujung tahun lepas...masa dia umur 6 tahun...

SuriHanna said...

jeles tgk bebudak yg pandai berenang... aku ni dh tua bangka pun x reti berenang.. hihiii

Sue-Rya Qistina said...

bestnya!!!

lieyalatif said...

eh bagus la nok ko anta anak ko swimming lesson....aku ingat nak anta mija gak sbb die kan ade semput..ramai ckp belaja swimming leh ubat semput.....

faraherda.razalan said...

Wah, siap anta kelas swimming? Bape RM fee die?

wahida said...

faraherda: rm120 sebulan...kelas 4 jam sebulan...

lizz said...

bestnyer...teringin hantar anak belajar swimming gak ni...cuti2 gini kot boleh hantar...

cHeRyNa PiReS said...

bagus kak buat macam nieh. Sha tak ingat kat mana, tp baby pon org dah hantar gi berenang skang:)

N i e Z a said...

wah..pandainyer abg..bestnye dpt swimming..acik yg dh tua ni pon x pndai2 lg swimming...hehehehe

ct rahani said...

sonok tgk anak2 kecik belajar swimming.. comelkan kak..

fiza said...

Cayalah abang, hujan2 pon swimming gak. Anak bujang aku tu takut betul nak swimming. Nak kena hantar class gak lah ☺☺

JaSSNaNi said...

sure menggiggil2 dia dlm air.. aiishh sejuknyeee...

Huda said...

seronok ek pergi kelas swimming, anak aku swim biasa jelah, belum masuk kelas rasmi lagi..aku hantar taekwando je tiap minggu, tu wajib, haha, nak berenti pun aku tak bagi..

SURIA AMANDA said...

nak hantar la...dania mmg suka berenang..attend kelas lagi bagus kan sbb skrg dia x tau cara berenang yg betul..

norhidana said...

dana dgr swimming nih bgs utk bdk yg ada asma ek kak...

bgs betul abg nih... suke lah dia...
adik lak kelakar... mule2 je kot, ntah bile dh antar sana... dia lak takmo balik

miss Fyqa said...

cayalah..abg dah pandai swimming :)

AnneRaini said...

ko punye kelas swimming bile pulak nok? ekekeke

Kakzakie said...

Cepat juga abang pick-up. Adik masih takut tak apa bila pandai sikit je dia akan exited wahida..

wahida said...

anneraini: kahkah...bagi anak2 lepas dulu lah...

Qhaifa Nur said...

senang dikemudian hari bila anak2 dihntr belajar berenang ni wahida....
seronok tgk dah pandai berenang......

NM02 said...

lepas ni leh ajar maklong lak ye

Zura said...

sy xreti berenang...byk kali belajar pun xreti2 lg...

Cik Muda said...

sy, sampai la ni tak reti nak timbul.... tenggelam je memanjang.. haha~

Daddy Ziyyad said...

Nok, kat mana ko hantar Abg ni belajar swimming? Berapa RM ? Kelas seminggu sekali ka? Berderet aku tanya..kah kah kah..

Eh, hujan pun boleh swimming la..sebab mmg basah pun kan kalau swimming..so, hujan, apada hal..wakakakaka

ZZnoor said...

comellah header blog akak tu..seiring dengan penghijrahan akak..alhamdulillah..maybe sy lambat..tp ttp nk wish congrats utk itu..hihi..

Aishah Jahirah said...

bestnya kecik2 dah reti swim..saya yg dah besar ni pun xreti..hihi

Rasp said...

budak2 cepat pickup kan sis...
sronok oooo tengok anak2 kita berenang....
rasa puas hati and bangga gitu :)
tu lum jadi perenang taraf dunia lagi tu hehehehehehe...

4feet8 said...

saya pon paln nak amik kelas kat CONSIST. dah lama sgt tak berenang..

Nafira usof said...

maluuu.. sebab aku tak tau berenang nok! huhuhu

whitecappuccino said...

perkembngn yg baik utk abg! akak dlu menyelam dlm sungai dkt rumah jer..

wahida said...

daddy ziyyad: aku hantar kat PJ..rm120 sebulan...kelas 4 jam sebulan...

aku cuma takut abang menggigil sejuk je kalau swim time hujan ni nok...

wahida said...

zz: tengs bro!!

Chik Att said...

CA tak dpt nak bawa budak2 ni belajaq swimming. Kolam TUDM tutup sampai la niii.....

Nens Collection said...

pandainyer abg swimm..kagum!

munna said...

bestnya pandai berenang... auntie munna sampai ketua tak pandai pun

Kesuma Angsana said...

bestnyer kalau boleh swim terapung masalahnyer kita ni tenggelam je hehehe

♥ Wina ♥ said...

malu aunty sbb x reti swimming uhuhuu..

.:fyzz:. said...

Aku reti berenang katak je nok..bangga tgk abg renang...leh ganti jeffrey ong wakil msia nnti..hehe

akubiomed said...

Saya ini bukan kata hendak berenang, terapung belum tentu lagi. :-)

atty's said...

firdaus paling suka pergi swimming ..

intan_blur said...

dah lama x tgk abg berenang..
so mcm mane skrang..tgk gamba mcm dah terror la..tahniah...
nnt blh masuk game..

mama aini said...

ehem kalau mandi kat pool lake toba lagi sejuk kan.. hikk2x..tetiba teringat pool dia yg takde org mandi..

Sharinginfoz said...

tengah cari tempat bagi anak nak beljar berenang