nuffnang advert

Monday, October 22, 2012

lagi lagi cheese nan best in town!!

Assalamualaikum semua...
lepas geng pelangi berjimba di rumah Neena, kami decided gi mkn nan cheese lak...
ala, nan cheese yg femes kat KL ni la...

 bertempat di Medan Tuanku...nan cheese yg femes di KL ni...RSMY House Of Real Beriani...tapi kat sini aku rasa dia punya nan cheese dia lagi femes drp nasi beriani dia...hehe...

terkenal dgn tagline dia...best in town!! mmg best pun...

(dua gambar di atas aku cilok drp n3 lama aku kat sini)

apa lagi, bukak table panjang la kami...berderet tu, table kami je la...yg bising pun table kami jugak la...haha...

 dah sampai...very the gebu gebas...

 kuah dal...kuah dal ni dorang caj rm2 sepinggan...kuah dal ni boleh share ramai2 sbb byk...

 weeehuuuuu...

 tarik lagi...

 tarik lagi panjang2...meletup lah cheese dia...mmg terbaik!!

 yeeehaaaaa....sedap giler cheese nan kat sini weh...terbaik...meleleh!! rm 5 je nok...pekena lak ngan dal tadi...perghhhhhh....aku pernah rasa beberapa nan cheese kat mamak lain, tapi kat sini adalah yg terbaik...tapi sini bukan mamak, mungkin pakistan kot...

 anak2 teruna geng pelangi....

all of us...


so, sesiapa yg nak gi, ni alamat dia:

RSMY 
House Of Real Beriani
No. 11 & 13, Jln Medan Tuanku
Kuala Lumpur
03-2697 0700
03-2697 1700
(boleh kol no kat atas kalau sesat...ekekek)


edit: lupa nak ckp, cheese nan start kul 6 ptg dan ke atas shj...huhu...

50 comments:

4feet8 said...

Waoh..sedapnya. nak pergi serbu jugakla..
semalam, dah khatam label JAKARTA ngan BANDUNG kak yda. sebab nak cari tempat2 best makan kat sana..nak try gak tahu geyjorot tu jugakla..hiks..

IDAZS said...

selalu g sini, roti naan dia mmg best. kalau tgk org yg buat roti tu ber 'muscle2'.. hihihihihih

wida said...

wah...mmg gebus pon roti nan ni.mesti sedap

wahida said...

4feet8: bila nak gi? tauhu gejrot tu mmg patut try...sedap giler...antara yg aku rindu kat Bandung...

Anum said...

wow nie memang sedap nie

:: Mrs.Eady :: said...

dah raseee....sedapppp!!

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhh ulang lagi hang kat sane yeak....den jugak laa tak dpt rase2 lagi ni hah...

telan air liur tgk cheese tu bertali2 hah...slurppppppppppp...

4feet8 said...

pergi insyaAllah 14 Nov. tengah google tempat2 best kat sana. tapi byk yg kak yda dah cover..toceh..ngee..

eLLy said...

Noks ko buat aku lapar lak pepagi nie ...

Kesuma Angsana said...

cukup meriah tu!

faraherda.razalan said...

Peh! Gile menarik nan cheese die. Nak kene terjahlah mcm ni!

Lya Colours said...

dah macam pizza plak hehe

Rinna said...

Waah nampak sedapnyaa nan cheese tuh.. one day kena try gak nie.. :)

nur anis said...

perghh..sedapnya kak...

lizz said...

amboi kemain sedap...tak pernah try padahal dekat ngan opis...nak gi beli la tengahari kang...

Lynn Hamzah said...

dah macam pizza pun ada gak...hehehe...

Nieda said...

amboi ,panjangnya tarik.

N i e Z a said...

pergh...sedap giler tgk nyer..harus diterjah ni...hihihi

SURIA AMANDA said...

wow..looks tempting...adeh...

Dee said...

smpi skrg teringat word 'tangkai jering' anak bujang kau..kehkehkeh...

Mooniqueen said...

Aduhhhh leleh dah ni tgk cheese tu....
Terus malam kang Dah tau nak dinner ape ;)

wahida said...

lizz: alamak, saya lupa lak nak tulis nan cheese ni cuma start kul 6 ptg ke atas je...huhu...jap, saya edit...huhu...

dee: kehkeh...dia belajar peribahasa mcm2 kat sekolah kak...ada jugak yg aku tak tau...

Cik Nurul Siezuka said...

Fuuuhhh, gambar pun dah boleh buat kecur liur...sedap tuu...

AnneRaini said...

memang terbaik..

p/s:thanks nok..

Nens Collection said...

pehh..tarik panjang2 tu..mcm rope getah plak kan kak..hehe

best2!

eima said...

mmg byk cheeswe die ......sedap tu

Qhaifa Nur said...

medan tuanku, tahu ni...
tertarik betul dgn cheese dia.....

amirah said...

rindu siot ngan cheese nan dia ni. dulu jaman berdating selalu gi sini...teringat2 tuu

mamyharraz said...

terliurnyaaa tk cheese nan tu.
mau ptg ni aku g situ jugak kanggg.

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye cheese dia...rietta biasa mam,xde smpai cmtu pown.....trun KL, kena ajak dorg ronda sampai cni lew jawapnye....teringin sudah....

syariza09 said...

aar la...mmg terbaik. ari tu mkn cheese nan kt tpt lain x dpt nk tarik panjang mcm tu, cheese sikit kot

dwaty said...

arghhhh... terliuqqqqqq

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia cheseeeeeee!!

Sue-Rya Qistina said...

perggghhh..mak aih. meleleh leleh air liur ni dibuatnye. sedapnya!!!! x pernah tgk naan cheese yg sedap mcmni. slalu tu mcm xde cheese je pun

Rapunzeel Cikilolo said...

meleleh air liur

qemaishak said...

gebu gebas molek weh cheese nan dio...sedap2:)

Hazmin Hamudin said...

Dari rupa Nan Cheese tersebut memang boleh dikatakan terbaik tu kak... Memang kena terjah ni..

CikPuanHaLia said...

Lamanya tk makan kat situ...huhuhu. Seb baik tk ngidam.. :)

Nafira usof said...

arrrggghh.. tak menahan tengok cheese yang berjela2 tuh.. huhuhu

Zura said...

dh mcm pizza je...

Aishah Jahirah said...

pergh blh tarik sampai cam2...mau xterliur tgk...

Rasp said...

aduhhhh tertiba rasa terkecur lak memalam nie....

mamawana said...

Cheese nan kat sini memang sedap..kuah dal nya sedap.. Namun tukang masak asal kuah dhal yg dulu lagi lagi lebih sedap rasanya..tapi dah arwah masa balik negerinya Pakistan kalu tak silap... mama sempat merasa kuah dhal dulu yg meletupppsss... takpa ada juga penggati mewarisi kuah dhal itu...

.:fyzz:. said...

Hang wat aku terliuq ja tau...kt belah a.setaq ni ada satu cheese nan yg best gak..sekali mkn ngn aym tandori nok..sedap

akubiomed said...

Macam pizza. Boleh cuba kalau sampai ke sini.

mummy alisha said...

kat perlis xde :(

anie said...

pergh...meleleh cheesenye.............

Myra Jay said...

Adehhh terliur..
Bila la nak dapat makan ... :)

Izan Ishak said...

alaaa...nak jugak cheese nan!

mama aini said...

ehem tuan punyanya datin..juga seorg blogger !!!..mama tak pernah kesana lagi..