nuffnang advert

Wednesday, October 3, 2012

Cuti2 Medan: Hotel Grand Antares, Medan

Assalamualaikum semua...

dah jalan2, dah shopping serba sikit, dah mkn, kami check in pulak...nak rehat...

 sekarang kami berada di Hotel Grand Antares, Medan. Pak Roy sdg uruskan urusan check in kami...
hotel ke empat kami sepanjang kami berada di Medan selepas Samosir Island, Parapat dan Berastagi...

 malam2 ada live band...

 sekitar hotel...

siap ada welcome drink...eh, ni bukan sirap tau...ni jus betik + watermelon tak silap...yummy...lega sikit tekak aku sbb kat Medan cuaca dia agak panas dan terik...

bilik kami...mcm biasa, ada triple sharing...tapi triple sharing dorang buat lambat sikit...
bilik agak kecil, tapi ok lah...nak rehat semlm je pun...

byk channel ada...mlm2 kami layan citer hantu Indon...best!!

bilik air, just nice...ada bath tub, anak2 suka...

kami tak pakai semua ni, kami lagi prefer bwk toiletteries sendiri..


yg ni pulak coffee house dorang...coffee house dorang nama ASTRO...ekekek...

kami breakfast kat sini...

yg bestnya hotel ni tak mcm ketiga2 hotel kami sebelum ni...sebelum ni buffet hanya ada nasi goreng, mee goreng dan meehun goreng je kan...kat hotel ni, mcm2 breakfast ada...best...
yg ni bubur...

ada mcm2 dessert lagi...ada toast dan mcm2 kuih...

yg paling best sbb pagi2 dah hidang nasi putih berlauk...sedap pulak tu...ada sambal sotong dia sedap tau nok...aku mkn bertambah...pedas tapi sedap!! mungkin sbb sebelum ni duk mkn breakfast yg sama je kan, bila dia hidang nasi putih, mmg kami layan habis la...



p/s: esok ada dua je lagi n3 Medan...yahuuuu!!

29 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

jgn!jgn!kgn!kgn sebut sambal sotong!!!aaaaaa sedap nyer!!!

wida said...

berani kak ni..siap layan hantu indon lagi..eei, serammm

amirah said...

citer hantu indon tengok memalam memang best kannn..hehe..tp channel dorang boleh tahan best gak program2 nya. takdela cam kita..tu jela yg ada

SURIA AMANDA said...

terus aku terbayang sambal sotong...aduhaiii

NM02 said...

taip laju2 noksss

aku setia menanti

Dilla Ady said...

ai aritu tgk citer antu indon..ai tgk muke laki ai, die tengok muke ai, last2 tukar channel...seram giler kak! tak sanggup nak tgk..huhuhu

kali ni hotelnye mcm bez sikit..nmpk eksklusif gitu..

mamyharraz said...

bfast beginilah mmg menjadi kesukaan sbb banyak pilihan ;)

lieyalatif said...

wey beb!! best laa hotel nie...giler best....cantik...aku suke laaa...kalo laa ade rezeki aku sampai ke medan mmg aku pilih hotel ko rekemen nieh.....

eMMe said...

Kak Ida, tgk hotel ni pun, dah cam hotel mewah... cantik la.. suke...

Rai Ourkizuna said...

sakan ko berjalan ye..lost count aku berapa hari dah ko punya trip ni.. hahaha..

aLyNnZ said...

cantekk hotel nie..biliknyer pun cantekk sgt..bg alynn biar kecik asalkan susunan dan deconyer menarik dari pada bilik besar tp kosong lagik serammm...:)

berapa cost hhotel ni wahida..?

Eye_nee said...

alahai dah nak abis dah n3 ko noksss...ada dua episod jer lagi...ngak puas ..crita'in lagi donggg...

wahida said...

rai: kahkah...sori la beb kalau ko jemu...aku kalau travel mmg ginilah..n3 berjela2...buat part by part...

alynz: tak tau la dear...semua hotel dah termasuk dlm pakej pak roy...huhu..

Nieda said...

byk pilihan. mcm hotel kat msia jugalah kan

Sue-Rya Qistina said...

nnt bole la akak tinggalkan no tel pak roy kt kitorg sume. mane la tau dia bole uruskan sume nye sekali. hehehe

Nens Collection said...

sukernye cuci mata layan gambar..;)

Has said...

kalu duk hotel..mmg tggu buffet bfast

CaDLyNN said...

bestnye...

Ema Blog said...

jalan puas hati..makan kenyang senang hati

Angah said...

bestnye ku tgk jenjalan ko nokk...utklast entry gtau la agak2 bpa kos utk tidow n jenjalan ....mana la tau lepas bajet ku haha

Dee said...

hotel tu menarik..mesti masuk list ni kalau ke medan..citer hantu? aritu aku kt jakarta tukar channel beb..k tina tu penakut..hahaha..

KhaiRin : anies said...

sm la kite..g mn2 bw toiletries sdn bhd

cHeRyNa PiReS said...

mewah sikit nampak hotel nieh kalau nak banding yg sebelum nieh. mahal tak agaknya. budak hotel tu boleh tahan lawa juga:)

::FAIZ:: said...

nice

ct rahani said...

mesti rambang mata nak pilih menu kan kak.. :)

kayyana said...

bape harga semalam utk bilik ni kak wahid? triple sharing tu macam mana ek?? mcm best je kan hotel ni.. siap ada welcoming drink gituw...

wahida said...

kayyana: tak pasti berapa harga bilik ni sbb dah termasuk dlm pakej pak roy...
triple sharing tu adalah extra bed...

Izan Ishak said...

sambal sotong! lama tak makan ni~

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIHTour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1