nuffnang advert

Thursday, October 4, 2012

Cuti2 Medan: Pizza Hut @ Medan Mall, Medan

Assalamualaikum semua...

lepas check in kat hotel, waktu dinner aku ajak semua org mkn Pizza Hut...kami mkn kat Medan Mall...salah satu shopping complex yg terdpt di Medan...

 punca utama aku ajak semua org mkn pizza hut sbb aku dah tahap tak boleh terima makanan Indon dah weh...tahap loya dah...bukan aku ckp tak sedap, cuma masakan dorang sikit berbeza ngan Malaysia kan...walau sedap mcm mana pun, kalau dah hari2 ko duk ngadap benda yg sama, mmg jemu lah kan...
so, moh la kita mkn pizza...
kami order satu jug red soda...harga dia rp 47,000 bersamaan rm15..

rasa dia mcm bandung soda tu la...

satu jug air red soda tadi tak cukup, kami order pulak sejug sunrise soda...harga dia sama jugak rp 47,000


mcm biasalah, kalau pegi Pizza Hut tak order ayam adalah perasaan yg sgt tak best...so, kita order chicken wings 10 ketul ni...harga dia rp40,000 bersamaan rm13.

pas tu anak2 request sausage bites ni...harga dia rp24,000 bersamaan rm7.

ni lah pizza kami..kami order yg large punya...nama dia Fishchip pizza...sedap weh...harga pizza ni rp105,000 bersamaan rm34..

wallah...sedap giler kot...rasa nak order satu lagi pizza, tapi malu ngan Pak Roy dan Pak Rapel...boleh? kehkeh...



honestly, service Pizza Hut di Medan jauh lebih baik drp di Malaysia, bukan nak membandingkan dgn negara sendiri, tapi itulah hakikatnya...dah byk kali aku blogkan pasal service Pizza Hut Malaysia ni...huhu...sbb tu kalau di Malaysia, aku lebih prefer dgn Domino's...service bagus, pizza dia pun sedap...murah pun murah...

45 comments:

Anum said...

sedapnya makanan
terliur

Lya Colours said...

hidup dominos !! hihi

alien said...

kadang2 rugi jugak bila tekak xbole sesuai dengn mknn tempat org kan..tapi nak buat camne..
oh, pizza pun sedap.

mamawaiz said...

sedapnya pizza tu..

:: Mrs.Eady :: said...

aaaaaaa...lapar pizza..lapar pizza..lapar pizzaa.....

*jilat skrin!* kekekeke...

amirah said...

betui betui..lelama mesti la muak punya nak mkn benda yg sama..layan piza camni masyuk gak la..

aLyNnZ said...

waa..bestnyer pizza..ayam yg menggiurkan..lapor perot tgk..hikhik sbb xbreakfast lagi nie...

KhaiRin : anies said...

knape kt mesia xde sosej tu ek?

wahida said...

alien: eh, tekak saya bukan tak sesuai dgn makanan Indon, sedap je makanan2 dorang ni, cuma kalau nak hadap benda yg sama berhari2, tak lalu la weh...

khairin: menu malaysia ngan Indon adalah berbeza2...sama lah mcm kepsi, mekdi, a&w, dorang buat menu ikut selera local...

atty's said...

kty pun pi bukit tinggi aritu rasa pizza..mmg sedap pizza diaorg .

Aishah Jahirah said...

ye la kak,tekak dah biasa dgn makanan tmpt sendiri, maknan lain yg sedap pn ttp terkenang makanan tmpt sendirikan....hehee

AnneRaini said...

pergh tunjuk pizza pulak...terpaksa aku pujuk perut..huhuhu

ct rahani said...

nampak gambo nih terus terasa nk makan pizza tau.. nyum2.. hehe..

SURIA AMANDA said...

aku pun suka Domino...

NM02 said...

sila kenang kembali saat kita mkn dominos bersama...





....jln sambil tunduk bawah....

Nieda said...

Piza apa sedap kat Dominos?

wahida said...

nieda: semua pizza dia sedap...paling suka spicy sambal!!

kayyana said...

org mmg tak minat pizza la kak.. org pun prefer domino's.. hahaha..

Hazmin Hamudin said...

Pizza Hut dekat sana lagi sedap ke kak?

wahida said...

hazmin: rasa dia sama je...pada aku la...tinggal lagi service kat sana jauh lagi tip top dari sini la...

Qhaifa Nur said...

baru ni adik ada beri 17 keping cupon dominos...apa lagi hr2 makan dominos...

sedapnya pula tgk menu pizza wahida nih......

Daddy Ziyyad said...

pizza hut kat indon best kan? dah la best, murah lagi dari malaysia punya...dulu aku makan tak sampai RM50 punya meal..kalau kat sini aku rasa dah almost 90++ service pun macam ko ckp la, terbaik...

Emy Tak Kecik said...

sama la...ktrang malam last tu makan mcd...
x tahan nak makan nasi padang la...sunda la...hehehe

Dee said...

terliur gila tgk pizza tu..mmglah kalau kita berjalan..lama2 jemu kan dgn food kt sana..tu yg gi jakarta pun balun A&W..hihihi...

Tihara said...

pizza kat mana yg tak bagus tu wahida, nak tau jugak..kalau kat jerantut mmg bagus..akak ske...tapi kalo kfc, kat mane2 pun tak bagus..skrg ske marrybrown tax pun takde kan...btw ske bc travelogue wahida ni :)

Eye_nee said...

Adeker ko boleh terasa malu dgn pakroy..hahahaha..per der hal..order jelah satu lagi..dia kompom paham tekak dah tak bleh nak trima masuk masakan kat situ lg...

eMMe said...

Kak Ida, sempat tuu gi Pizza Hut Medan, air minuman dia lain dari Malaysia kan kak, terasa nyaman je kan kak...bandung soda sedap kan.. n ofcoz domino lagi sdap dari pizza hut, jom order chasify chicken, nyummm~

Rasp said...

terus rasa lapar....
nak makan pizzzzaaaaaaaa....
tapi nak tunggu wiken makan dgn anak2....
dorang tu memang penggemar pizza...
tapi tul sis...
ada a few pizza outlets yg servicenya adalah kureng kan...

akubiomed said...

Macam mana boleh berlaku double standard?

wahida said...

tihara: nak saya senaraikan ke kak? oh, byk cawangan dah saya pergi, kebanyakannya mmg hampeh..

eye nee: mana ada saya malu, acah je tu..haha...

azi said...

Wahida...
terliur sangat akak tengok apa yang dimakan tu...tapi mengapa ayam dia tu murah sangat...banyak ketul tapi RM 13.00 aje...?..

Kesuma Angsana said...

nampak sedap ni!

|| NaFiRaa || said...

okeh!! perut aku mintak di isi plak bila tgk pizza nih~ sabor jek la~

Nens Collection said...

mavellous lah!..
lagi best nmpknyer..

fiza said...

Dah lama tak pekena pizza hut.

Rai Ourkizuna said...

dua blog aku singgah dedua tayang pizza..korang saje je kann...

wahida said...

azi: mmg mcm tu harga dia kak...

cHeRyNa PiReS said...

nampak sedap la sos tomat tu.
Selalu rasa nak gelak bila sebut2 tomat tu:)

ieda said...

ada pizza jugak
tapi lain sikit dari malaysia kan ..
hurmm x per2 janji service lebih baik dari sini huhuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..gmbr mknn la plak..huhu.

Izan Ishak said...

tgk gmbr pun dah terliur... alahaiii....

sW33tdARLiNG said...

aku pun suka domino's

jul fadly said...
This comment has been removed by the author.
jul fadly said...

Fadly bisa buat pakej tour juga.
Hubungi:+6281376455045(whatsapp)

jul fadly said...

Fadly hubungi:+6281376455045(whatsapp)