nuffnang advert

Thursday, October 18, 2012

Bayi didera mati di pangkuan ibu





ANGGOTA keluarga mengangkat jenazah Nur Irisyafida Balkis untuk dikebumi di Tanah Perkuburan Islam Kampung Tambak, Batu Pahat, Johor semalam.



BATU PAHAT – Setelah enam hari bertarung nyawa, seorang bayi berusia lapan bulan yang mengalami keretakan di tempurung kepala dipercayai akibat didera, meninggal dunia dalam dakapan ibunya di sini kelmarin.

Bayi malang itu, Nur Irisyafida Balkis Abdul Azim, meninggal dunia pukul 2.30 petang di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) di sini setelah dimasukkan ke hospital itu pada 11 Oktober lalu.

Bayi itu yang turut mengalami patah tangan kanan dan kaki kiri dipercayai didera teman lelaki ibu mangsa, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Tambak di sini, pukul 5 petang semalam.

Ibu mangsa, Rafidah Mohd. Ashak, 29, berkata, ketika dimasukkan ke hospital Khamis lalu, doktor memberitahu anaknya itu tidak mempunyai peluang untuk hidup.




sumber: kosmo
18/10/2012

39 comments:

anie said...

hai dunia....dunia....

ahli syurga...

:: Mrs.Eady :: said...

al-fatihah~

Papa PUSS said...

Takziah. AL Fatihah

Hana Soffelia said...

Al-fatihah. Syurga tempatmu sayang.

fiza said...

Al-fatihah buat bidadari syurga.

Aishah Jahirah said...

kejamnya pendera dia tu....takziah utk family...:(

Kakzakie said...

Masa mula baca paper tu tadi mengalir airmata kakak wahida. Kampung tu kakak tahu tapi tak kenallah orgnya...

izan mama mia said...

sedih baca,....kejam betol manusia tu..err,..manusia ker kalau dh kejam mcm tuu

Lya Colours said...

al-fatihah...

N i e Z a said...

Al fatihah..ciannyer baby yg x bersalah tu...nape la xde perasaan langsung org yg menderanye tu..cian sgt...

m.u.l.a.n said...

ke syurga lah dia.. alfatihah...

ct rahani said...

Al-Fatihah utk bidadari syurga nih.. sedihnya.. macam2 dunia skrg.. ermm.. :(

myamyza said...

adoii, sakit hati baca nerita2 macam ni.. kenapalah didera bayi tu??

manusia semakin kejam...
allahuakbar

SURIA AMANDA said...

kurang ajar tul jantan tuh...ingat anak ayam ke nak dera2..sekarang ni xde la citer lain...jenayah main bunuh2 jer..

Azian Elias said...

INNA LILAH...sedih nya. kenapa lah ada manusia macam ni. mana hilang rasa depa nii...

Anum Shukri said...

Al-fatihah...
kejam betul si pelaku...

kak tini (umialya) said...

al fatihah

Nens Collection said...

kejam betol manusia tu..
syurga menanti buat si baby..al-fatihah

qemaishak said...

Al-fatihah, xdpt bayang camane, xblh dgr berita camni kak, aku tingat kat ank2 tetiba nak blk huhu

Kesuma Angsana said...

alfatihah.. i'm speechless utk komen benda2 yg mcm ni dah

Munnafendy said...

slmt jalan ke syurga...

Nida Husna said...

geramnya org tu. xda perasaan lgsung. baby kecik mcm tu pun nak dera.

Lynn Hamzah said...

al-fatihah...sedihnya...

♥ dak pink said...

Al Fatihah buat Nur Irisyafida Balkis Abdul Azim.

Syurga tempatmu sayang.

cHeRyNa PiReS said...

otak hilang?

Has said...

ya Allah..patah riuk tulang dikerjakan nye... :(

Angah said...

al fatihah,kesian sgt,..apala yg dipahamkan sgt baby sebesar tu...knapa smpai jadi mangsa mcm tu...

ieja amieja said...

manalah peginya sifat kemanusiaan tuh..

Izan Ishak said...

Al-Fatihah..

sedih n tak boleh tgk berita2 camni. napalah kejam sgt org tu!

munna said...

al-fatihah.... masa baca berita ni kat paper sedih rasa hati... semoga yg melakukannya di hukum segera

norhidana said...

al fatihah utk bby tuh, tp sgt2 geram kt mak n bf nyer... nape lah asik ada je kes anak kene dera ngn bf mak nyer, blum kawin dh duk serumah ke,kalu tak camne blh kene dera? ish mencik

Lia said...

sedihnya... Al fatihah

AnneRaini said...

nokkk pagi2 aku update ni..smlm pun takde nok.. kompem.

NM02 said...

nur irisyafida, saham akhirat buat ibunya di syurga kelak.

ieda said...

tulahh ada baca dlm blog blogger tadi .. sakit ati wa .. akak sakit ati ngan mak dia .. x kan mak dia x perasan .. x kan mak dia biarkan aje .. aduhhhhh geram ..

walau x tahu hujung panggkal kejadian , back to back mother have too responsible ! ..
manusia skrg perasaan kasih dan sayang semakin menipis huhuhu

Nazayiena said...

Al-fatihah,kasihannya dgn anak yg masih kecik dan x berdosa tu.

lynda said...

AL-FATIHAH

Eye_nee said...

menangisi cara kematiannya dan bersyukur akk selepas kematianya dari dia menanggung siksa..kerana dia adalah ahli syurga...tunggulah balasan Allah wahai lelaki....Al-Fatihah buat ahli syurga itu...

shida said...

Alfatihah.... Takziah kepada keluarga mangsa....
Jantan itu mmg kejam. Mcmmana sanggup dera bayi yg baru kecik... yg tak tau dan mengerti apa itu hidup. Yg siibu... kasihkan jantan itu dari anak sendiri???
Jantan tu gila agaknya... huhuhu