nuffnang advert

Monday, October 8, 2012

91 minit...

Assalamualaikum semua....

gambar di atas telah menunjukkan saya telah berjalan dan berlari di atas treadmill ini selama 91 minit...saya mcm tak percaya je saya mampu bertahan di atas treadmill itu selama satu jam setengah non stop....ini adalah rekod terbaru saya...sebelum ni paling lama dpt bertahan atas treadmill cuma 45 minit...

sepanjang satu jam setengah tu, dpt lah saya berjalan/berlari sejauh 7 km lebih...lebih kurang dari ofis boleh sampai KLCC...ekekek...dan kalori yg telah dibakar adalah 409 kcal...huhui...tapi saya hanya mampu dgn speed 5.5 shj..lebih2 kang saya tercungap...kehkeh...

 exercise bukan utk kurus, tapi lebih utk menjaga kesihatan...saya jadikan Has sebagai sumber kekuatan saya...saya sgt respect dan impress atas disiplin dan komitmen dia utk dptkan berat bdn yg ideal...sekarang badan dia mcm kerengga youuu...

saya takut dgn corak pemakanan saya sekarang, sbb tu saya perlukan exercise...
ya, dan sekarang saya gian dgn gym...



p/s: sila jgn caya saya nak gi Krabi, itu cuma imaginasi saya semata2....ekekek...

57 comments:

Anum said...

all the best

Acik Erna said...

assalam wahida..acik pun tak larat..kalau cuti2 jalan2 santai je..tak keluar pun peluh

4feet8 said...

alah, bila klik link Has tu terus keluar dari blog ini..kena undo balik untuk baca semula entry.
gudluck..saya pun sekarang buat aktiviti mingguan dengan mak, berjalan 15km setiap sabtu dan ahad.. bukan utk kurus pun, utk jantung je..hehe..

fiza said...

Perghhhh...lama tu, tahniah >_<.

Nens Collection said...

gila lama..krem kaki tu..huhu
syabbas betee!..sy pon nk g gim jgak..kempiskan pewutt..huhu

mamawaiz said...

wahh..hebatlah kak.sy pon nak senam jugak lah

:: Mrs.Eady :: said...

mane tau betul-betul dpt pegi krabi kannnn! :)

cHeRyNa PiReS said...

wowww...saya hanya boleh buat sejam saja kak...itupon muntah!
tahniah...dan keep up the good work!
yg paling best bila dapat tgk kalori tu dibakar...tp yg tak best bila rasa lapar...takut nak makan weh!!!

♥ Wina ♥ said...

wahh bestnye! cayalah beb :-)

aku pun kena start buat sumthing nie sebab dah nampak 'warning sign' dah uhuhuhuu...

CintaZulaikha said...

semoga berjaya mencapai apa yg akak nak..caiyok2

amirah said...

chaiyok nok...chaiyok...pasni kena jaga kesihatan ...umor dah banyak dah

Kakzakie said...

Kalau makan selalu sedap tapi imbang dgn gym ok wahida...

Chik Att said...

Ada gak hajat ....tp entah bila laaaa ....hehehe ada org nak sedekah treadmill tak ...hehe

Rai Ourkizuna said...

go go..caya lah ko noks.. aku biasa buat 10 minit je..tapi buat lari atas tu la..aku buat aerobik je..kikiki..

syiela said...

tahniah.. hehehhe chaiyok chaiyok moga usaha berterusan

Eye_nee said...

from 45 minit kepada 91 minit....bagus sis...teruskan..teruskan...

lieyalatif said...

fuhhh...caiyok! ....kagum aku tgk...ni kalo betul2 displin ni mmg leh target turun kg dgn konsisten ni nok....kuat kan semangat okey....semoga berjaya mencapai hajat yg dihajati....

Dee said...

oh..jawab sms dlm blog eh..hahaha..

kalau dh sekali gi gym mmg suka..teruskan usaha anda..insyaallah satu hari nanti pasti nmpk hasilnya..tp mkn pun kena control jugak..

♥ dak pink said...

Weeewit,
cayalah!
Chaiyookkkkk!

Weh, kalau ko konsisten buat, pastu tak makan nasi kan, mmg akan nampak sangat perubahan jarum timbang tu. ;p

Norhaizan said...

Tabik springgg..kak zan juga berniat utk eksasais..tapi masih tinggal niat..entah bila nak melaksanakannya!

AnneRaini said...

pergh kurusla ko lepas ni nok.. akupun nak kurus gak.hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah kak oi..nak join gak..

NM02 said...

caiyok noksss

usaha tangga kejayaan

kau mmg hebat!

atty's said...

caiyork..ida..kty pun kagum ngn has.yg dah selim melim

Qhaifa Nur said...

seronoknya kalau ini akak yg buat he..he..

SURIA AMANDA said...

kalau betul pi pun apa salahnya nok oiiii

lizz said...

waa hebat2...saya kale exercise gini mau nak tlenguh kaki lepastu...baguih teruskan usaha...

Rasp said...

i sangat kagum and impress wif you.....
maju sukan utk negara hehehehehe

Cho Zila said...

tahniah.. tahniah teruskan usaha ok... berjaya dan berjaya.. jangan cepat jemu... exercise untuk sihat ok...

ros_reeza said...

betul tu, kita bersenam untuk jaga kesihatan, bukan nak kurus semata-mata kan :)

eh, kalau pergi betul betul pun ke Krabi, apa salahnya.. hikhikhik...

eima said...

jgn hangat2 taik ayam ...hehehe

Ema Blog said...

semoga berjaya utk dapatkan berat badan yg ideal

Sue-Rya Qistina said...

wah..memsg dah ngapdet psl gym ni. teringin la pulak nak ke gym. tp xtau la bila nak mula. huhuhuhu

Has said...

WOW!! 91min non stop?? kalah teruk nih. aku 60 min paling lama kut...ehh..mn ada mcm kerengga sgt pon lagi...malu ai :p

Nens Collection said...

kak wahida x dpt ke email sy..jumaat lps lg sy emailakan..hehe,nnt sy email skali lg ek..

wahida said...

has: aku nak perut aku flat mcm perut ko nok...impress ngan ko nok...

nens: nnt aku check balik...mungkin masuk kat spam kot...

norhidana said...

waaaaaaaaaaaaaa kagum2....

Kesuma Angsana said...

gd luck yer !

kayyana said...

wah... chaiyok chaiyok.. nnt dapat bdan yg ideal dan kesihatan pun yg ideal.. InsyAllah.. usaha kan tangga kejayaan.. hehehe

Anum Shukri said...

wah..hebat..dah lama tak bersenam..

CaDLyNN said...

imaginasi je ke k.wahida...haha..ingtkan bebetul..

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. dasyat ko nok~
kagum jap aku~ aku pon teringin jugak nak gi gym.. huhuhu

ct rahani said...

gud luck kak.. :)

Cikgu Ma said...

hebat tu kak..saya yg kuruih2 ni pun tak tau mampu buat ke tak...

Aju Mohit said...

tahniah for good start ida, ko jangan tak caya aku dah turun 3 kg dan boleh maintain dari puasa hingga kini, skrg ni ko limitkan nafsu makan tu, boleh nak wat entry makan2, tapi ko jangan makan sangat boleh??? hihihihihi

Nieda said...

seronok tengok badan org yg yang cantik molek , nak pakai apa pun masuk.

~aSHa~ said...

wow....good job

sW33tdARLiNG said...

aku teringin nak ada treadmill kat rumah tp kat mana aku nak letak? huhuhu

wahida said...

sweetdarling: huhu...kalau ada kat umah mmg syokkan nok...ni aku pakai kemudahan ofis kekdahnya...

ieda said...

wahhhhhhhhhhhhhh seyess jelesss akak !

cayuk2 dikk
teruskan ;))

mama aini said...

wah tahniah..mama dah tak bolih exercise..mau sebulan terlantar kat hospital !!!..aritu pun inject sebelum terbang..hu2x..

Aishah Jahirah said...

pecah rekod peribadi....exercise baik utk jaga kesihtan tp sy ni pemalas nak exercise..huhuu

nur anis said...

wahh..cayalah kak..:)

mamyharraz said...

teruskan usaha utk kesihatan
go wahida go!!

fieda said...

wow..cayalah..

Nazayiena said...

Baguslah Ida skrg,rajin ke gym.

mia izzati said...

cayokk kak.....