nuffnang advert

Wednesday, September 5, 2012

bila makcik bertemu makcik


my makcik bertemu ngan sorang lagi my makcik kat open house sorang lagi umah my makcik, sekali berjumpa baju raya dorang sama daaaa....ekekek....punyalah masing2 terkejut, menjerit satu umah tgk baju dorang sama...haha....bezanya adalah kaler je, makcik sebelah kiri tu beli baju kurung tu kat Melaka (dia mmg org Melaka) ngan harga rm95, awalnya org kedai letak harga rm110, mintak tawar dpt harga rm95, makcik sebelah kanan pulak beli baju kurung tu kat Sg. Besar, Selangor dgn harga hanya rm45...beza giler harga baju dorang kan...moral of the story, beli lah baju kurung kat Sg. Besar...ekekek...

masalahnya boleh pulak dorang boleh terpakai baju yg sama pada hari yg sama...lepas tu terjumpa pulak kat open house yg sama...ekekek....adoi la hai....

60 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha.. mmg gelak ajela jumpa cmni..ad pglmn cmni..ngeh2..

anie said...

hahaha..sian makcik2 nie..penah sekali berlaku raya bila xigt la...kat umah anie buat open houz..sekali mak sedara datang umah..corak baju dia sama dengan langsir umah anie.material je berbeza...corak abih sama...sian kat mak sedara time tu..huhuu

:: Mrs.Eady :: said...

hahahahahaa..... :)

lieyalatif said...

eh!! ye laaa...hahaahahha...kebetulan yg tak disengajakan hahaahahhha

Zana Adieyza said...

kebetulan sungguh!! cian mak cik yg beli kain kat melaka tu, mahal sungguh harganya!

serius kelakar la kisah mak cik ni!

Huda said...

wah sangatlah kebetulan kann. murahnya yang makcik beli baju tu dengan RM45..

Sue-Rya Qistina said...

perggghhhh..yg lain semuanya sama, harga je berbeza kan. bnyk beza harganya tu. hehehe

Kesuma Angsana said...

he he, beza betul harga nyer but kawan KA dari sg besar kata kat sana mmg murah part2 kain bajuni

norhidana said...

heheheh msti seronok kn, masa diaorang jrit tuh hehehe.... tp mmg beza tul harganyer...

SURIA AMANDA said...

hehehe...aku dpt bayangkan mcm mana sebab aku pernah kena mcm ni jugak..tp bukan baju kurung nok...baju kerja long sleeve..sama kaler..sama segalanya...sampai la ni aku x pakai dah...maluuuuuu....

JunAina said...

Mak aiii...dapat 2 lai baju yg sama tu. Melampau betul dia markup.

amirah said...

huh, mahalnya kat melaka! kedai mana tu acik? saya nak ban..huhuhu...nasib baik belum ada kejadian camni weh, tapi pernah la tengok orang pakai baju sama..nasib baik tak pakai gak time tu..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

sweet jew mcik berdua tu...ehhh jauh bezanya...bleh dpt dua helai tu.....

fiza said...

Hehehe...kebetulan plak yer.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

boleh pulak kebetulan...
harga pulak jauh beza...

eMMe said...

Salam Kak Ida, means, kedua2 makcik itu salin kenal mengenali ke? kalo tak kenal, segan sey baju sama.. tak banyak beza color pun... tapi harga dia mmg beza giler, hahaha.. jom shoping kain kat sg besar, heee~

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Aku pun rasa nak jerit baca cerita ni hehehe... What a coincident! Kalau aku nak balik dah kalau baju sama lg2 kalau sama dgn langsir atau alas meja...keh3... pernah jugak beli baju sama dgn kwn kat pejabat tp nasib baik warna lain2 tp itupun rs xnak pakai dah baju tu... mcmlah masalah besar sgt kan...heheheh ;))

ieda said...

ADOYAIII
ekekke akk lak menjerit nie ekkeke

memang kebetulan .. banyak beza tuu kan waaa .. adohaiii lahh ;))

Dee said...

wah..sure gamat suasana time tu kan..korang sure gelak berdekah2..tp yg beli mahal sure sakit hati..leh dpt 2 pasang tuh..huhu..

Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
are_lin@yu said...

hehehe mmg kebetulan ni..baju lh sama ;-)

atty's said...

hahhaha.nasib sedara..kata lah temakan..

kty pun sejak akak study kt poli sabak..selalu ler balik kg kat sekendi..selalu je singgah sg besar..

minggu lepas g pekan sabak bernam..kty beli baju melayu fir lagi..sbbnya hanya rm9..tp kaler pink..nak taknak paksa gak fir.pakai..bila2..hehehehe.murahkan..rm9 je kot..caya ke tak.tp betul..
tp kaler semua pink..mcm background ida nie,pakkal takde yg besar..paling besar size fir je.

wahida said...

emme: ye nok, kedua2 makcik ni adalah saling mengenali...kami rapat each other...sbb open house ni makcik lagi sorang buat khas utk sedara mara jer...sbb tu dorang tak kisah bergambar berdua...

Rasp said...

hehehehehe...
memang kelakar...
nak buat camne...
sehati sejiwa....

tapi byk sangat beza harga nya kan sis...

wahida said...

dee: kak, mmg gamat pun time tu kak....masing2 menjerit kak...kami semua menjerit pas tu semua duk bantai gelak, aku apa lagi, mintak dorang bergambar la...ekekek...

AnneRaini said...

kalau aku mesti terasa nak balik tukar baju..hehehe

whitecappuccino said...

Hehe..kelakar..! Kalo akak sure lari menyorok..

Rahmah Ram Ram said...

hahahahah...kebetulan sama..memang firasat dan naluri mereka sama lah...seb baik sesama dorang je..kalau orang luar bertandang sure lagi gamat rumah..hihihihi

makchaq said...

Patut suruh nyanyi nasyid satu lagu he he

Jauh tu beza harga.. memang kat sg besar baju murah la.. dulu ada jugak kawan2 makchaq pi sana kalau nak beli baju, baju sekolah/toto etc.

Zura said...

hahahaha...lawaklah kak...sure makcik yg kat melaka tue frust sbb harga dia mahal giler dr sg besar...

Qhaifa Nur said...

aduh samalah pulak...macamana ni...mesti jeling menjeling kan..kan..

yang pasti sangat cantik mereka berdua........

Kakzakie said...

Mesti mereka gelak habis sebab siapa yg menyangka boleh sama betul.

AzuraFazil DIN said...

wakakak cmner leh samo tu ... haru tui

Nizam said...

Puas bergelok weh...

Asrul "iLham" Sany said...

tetappp glammm noks hahhaa

sudipVSsenduk said...

boleh bagi address kedai dkt. Sg, Besar tu tak?

eLLy said...

oMak aiii jauh nye beza harga!!

tapi tak per dua2 naik seri walaupun design baju tu sama :p

wahida said...

sudipvssenduk: Ekonomi Yang Yang, Sg. Besar...situ mmg terkenal dgn kain murah kak...

kakchik@ella said...

tu namanya sehati sejiwa. kedai yang yang tu mmg murah. kc pun suka. hehehe.

lizz said...

waa memang sehati sejiwa gitu...

Dilla Ady said...

hahahhaha..ingatkan mmg da janji nk pakai same...tpi jauh btul beza harga die ek, sabo jek la..

terpikir jugak tau jgn le baju aku ni same ngan baju sape2..kalu nk same pun jgn la pakai ari yg same time org tu pakai jugak..kalu boria sesama kuarga takpe lagi, boria ngan org tak kenal, mau jadi bahan sampai raya tahun depan!

Eye_nee said...

tak terdaya nak gelak kan lah..sbb ada pengalaman yg sama..ni saling kenal tak per lah..akk punya kes kat kenduri kawen sis..sama baju dgn yg dah pangkat nenek2..adoi aii...thn ni pun sama jugak..akk tgk adik sepupu ada baju yg sama dgn akk..sib baik tak bertembung lg..dah nampak kat dlm FB ni rasa mcm tak mau pakai dah baju tu..

Neeza.Areef said...

ni yg x mau terjadi ni kan..
x sangguppp

|| NaFiRaa || said...

kekekeke.. haah lah.. sama~ cuma kaler jek berbeza.. amboiii... jauh benor beza harga baju dorang kan~

2 2 makcik ko comel~

azi said...

Wahida..
nasib le saudara..jadi tak le malu sangatkan...tapi kalau orang lain pun, tak malulah sebab kalau baju sama maknanya baju tu memang cantik..sebab tu banyak org.beli..he..he...

p/s akak pernah pegi kenduri kawin , punyalah melaram perasan yg.kita ni cantik le..he..he...tapi bila jumpa tuan rumah...sama baju le pulak...waaaa...

faraherda. razalan said...

Heee~ Cool!

Deqla manjew said...

wahhh sedondon!! salam kenal yer.. deqla baru je folo sini..jemput la singgah blog deqla.. tq. :)

dwaty said...

saya paling takut terserempak ngan org yang pakai baju sama... hehehe

Fai CeritaCinta said...

laaa, tersama ker. mula2 tengok gambar ni fai ingatkan memang emua satu family pakai sedondon. hehehe... alamak! jauh giler beza harganya. rugi la makcik yg duk melaka tu...

sal-nurbeena said...

hehe...buat tergelak jer. kelakar

RYS AREESA NASIR jr said...

betul, shopping je kat sg besar, semua ada, and lebih murah berbanding tempat lain hu hu..

m.u.l.a.n said...

kalo jadi makcik yg beli rege mahal tu, rasa sakit hati je...

tapi mesti seronok suasana raya bersama, baju pon sama..

GreenJade said...

halemak...

boleh pulak sehati sejiwa gitu...hehehe

NzA said...

aduyai, kalau jadi mcm tu mesti trkedu + bengang seetika....hehehe...
mak aiiiii separuh hrga...cantik + glemer bajunya tu......camne dpt harga murah ek?????confius jap.

akubiomed said...

Sedodon corak dan warna kedua-dua makcik ini. :-)

wahida said...

nza: kat Sg. Besar mmg kain murah2 kak...

Sue said...

Ekekekek....mcm pernah terjadi kt kita jugek jer...hihi

mama aini said...

ni kira sedondong la..kalau baju sama dgn kain langsir lagi haru..hikk2x..

izz iizza said...

alamakk...kebetulan la pulak ya..:)