nuffnang advert

Tuesday, August 28, 2012

yg muda wajib hormat yg tua...

Assalamulaikum semua...
ada banyak moment di pagi 1 Syawal sebenarnya, tapi aku nak sgt masuk gambar2 ni dulu...

 si adik ni masa pagi raya, lepas semua org dah habis salam, dia punya turn pulak utk salam ngan abang dia tu....dia sgt ok masa salam semua org, tapi bila turn nak kena salam abang dia, dia boleh terberenti tak nak salam....ekekek....jenuh pujuk, dia tak mo, bila tanya, kenapa tak nak salam abang, dia ckp abang selalu buat adik...ye lah adik, abang tu mmg garang, kalau adik tak dgr ckp abang, mmg abang cubit je, tapi abang sayang adik la...

 tapi bila pujuk ckp abang akan bagi duit raya, baru dia nak salam dan peluk2 abang...hahaha...
nasib baik lepas tu dia tak tuntut langsung duit raya drp abang....(mcm la abang tu ada duit nak bagi duit raya kat ko dik)
mcm2 hal la adik ni....
dan aku ajar adik ckp "adik mintak maaf abang"
Alhamdulillah, dia buat mcm mana aku suruh...

 tak yah suruh, dia terus kiss abang...

 peluk abang...

ok, mcm ni lah anak2 mama....gud boy!!
buat mama touching je tau uolls ni...  :)

49 comments:

♥ dak pink said...

Adoihhh, taching je tengok gambo adik beradik ni.



Anum said...

wow.. bagus nya....

atty's said...

unty tgk pun touching tau..

inazamri said...

gud boy.best tgk kalau selamanye camni adik beradik kan.gaduh2 sikit2 tu kira oklah.sama mcm anak2 akak gak.

ArELeEz said...

sweet sgt..! ;)

Cik Awin said...

touching kak tgk pic ni...

AnneRaini said...

alahai comelnye...

Sue-Rya Qistina said...

touching je tgk gambar2 ni. kasihnya seorg adik kpd abang :)

♥ Wina ♥ said...

alahai...touching sungguh!

Huda said...

oh so sweet..:)

Rasp said...

alolololo mmg taching kan sis...
bukan slalu leh tengok adegan camni..

ieda said...

so sweet kannn
nie semua jadi kenangan mereka
tgk dah besar sok2 mereka kata ape bila tgk pic2 nie ;)

eima said...

olololo sweetnye....

:: Mrs.Eady :: said...

so sweett....sgt sweett...

Nazayiena said...

alahai sweetnya abg dan adik bermaafan di pagi raya.

amirah said...

tetiba rasa sebak lak tengok gambar2 ni..moga2 nanti bila depa dah besor depa ni akan close sgt2..

Nens Collection said...

ololo comelnyerr..
harus diterapkan amalan bermaafan ni kat anak2..sbb dgn maaf aje segala kemarahan boleh dihilangkan..semoga anak2 kite sume amalkan amalan ni..aminnn;)

bujal X said...

anak aku apa pun tak reti~keh keh~

Ena said...

sweetnyer..

mesti banjir time ni kan..

miss Fyqa said...

bagus.. jadilah adik yg baik dan abg yg penyayang ye.. hee~ :)

nur anis said...

alolor....sweet je tengok..:)

Neeza.Areef said...

tacing jugekk

HeNRieTTa JoSe said...

so sweet....pndai akak didik anak....touching giler....huhuhu.....

norhidana said...

heheheh so sweet... pandai ek nk aabg yg mintak maaf kt adik.... bdk2 tak paham lg naper abg tu mrh kt dia...

MamaEma said...

good boy...

anie said...

alolo..sweet...

Rai said...

touching kan bila tengok anak2 ni baik satu sama lain..

Dee said...

alolo..so sweet...aku tgk pun touching..adik beradikkan..takkan putus air dicincang..

Cho Zila said...

ala suka tau kalau adik beradik bergambar gitu.. memang terasa sejuk perut ibu yang mengandung...

Eye_nee said...

aku pulak terlebih taoching ni noksss..comel sgt dua beradik ni....moga kekal begini selamanya..

fiza said...

Touching lah plak...sweet moment ☺☺

Daddy Ziyyad said...

lawa kopiah...selalu budak2 pakai songkok...ni pakai kopiah, nampak nice!

Kazman / Sue said...

wahh... bagus3x... melentur buluh biar dari rebungnyaa...

SyamimiNazifa said...

alahai comel sangat ;D

eLLy said...

alolololo sweet nye adik .. dari kecik la kita kena terapkan konsep yg Tua harus di hormati :)

JunAina said...

So sweet...adik beradik umpama air yang dicincang tak akan putus.

Dilla Ady said...

kak, terus rase nak nangesssss...

touchingnye tengok diorangggg...

huwaaaa....

faraherda. razalan said...

Alamak! Sweetnya 2 beradik ni. Bestnya ada anak lebih dr 1 ni. Haih! Doakan sy utk rezeki yg selanjutnya. Huhuhuhuhu!

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah bagus adik ni...
sayang abg...
dua2 sangat comel......

Cikgu Ma said...

bagusnya hero2 ni...

Kesuma Angsana said...

touchingnyer!

akubiomed said...

Tu dia adik beradik bersalaman siap peluk cium. Bila nak tambah adik satu lagi? :-)

SURIA AMANDA said...

AKU YG TGOK GAMBAR NI PUN TOUCHING NOK...SENTIMENTAL VALUE LA..

GreenJade said...

alehai sweet la bebudak ni..kalu aku pun sure touching le noks..

tak sabo tggu anak aku mmbesor.. (aihh beranak pun belum dh berangan2)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai sweet habis.....

Marya Yusof said...

Aduh... mmg touching nih! :')

izz iizza said...

sweetnya..bak kata pepatah melentur buluh biar dari rebungnya..semoga sampai kebesar mereka ingat perkara ni dan mesti buat tiap kali raya kan..:)

Riri Yoorin said...

ala2 manja yer

wan nurul hezrina said...

alahai cumil=)