nuffnang advert

Tuesday, August 28, 2012

imam lapar....

tapi aku confuse, tulisan jawi tulis 'iman', tulisan rumi tulis 'imam'...
hrmmm, kat mana neh?



sumber: email

49 comments:

mamavogue said...

ade ekk kg ni?
nak tanye cik gugel lah jap..hihi

mamavogue said...

kat terengganu nih..

link di sebalik nama kg tu..hihi

http://miraie89.blogspot.com/2009/10/kampung-tok-imam-lapar-hulu-terengganu.html

wahida said...

mamavogue: wah...rajin ko google nok...bagus...tengs atas info ni...

Tina Othman said...

haa lah jawi nya iman, ruminya imam

selamat hari raya u

Aishah Jahirah said...

owh kat ganu ke....hee pelik2 nama tempat ni kan..

:: Mrs.Eady :: said...

nak kene pegi terengganu ni utk tgk sendiri! :)

::NureeN:: said...

hehhehe.... lawak syawal ek

|| NaFiRaa || said...

aku baru nak copy link kat atas tuh.. skali ko tulis aku nak ciplak.. hampes ko!! muahahahaha

miss Fyqa said...

wujud gak ye nama2 pelik mcm tu. hehe

Anum said...

macam2

AnneRaini said...

kat terengganu..kmpung ni tersenarai sbgi nama tempat2 yang pelik kat Malaysia..hehe

GreenJade said...

a ah takkan le takde org kg situ yg notice papan tando tu ado discrepancies..?

Nens Collection said...

sy duk ganu pon xth ade nama kmpong ni..hehe..unik!

Has said...

ehh..ni kampung sebelah kg tok aku ni. kita org sebut kg tok imam lapar. maaf org kg :)

SURIA AMANDA said...

hahahahaha....aduhai...kat mana la ni kan...

cheqna said...

hoitt..
ni kawasan beta ni....ape hal???
nak tau lu jupe gua r..
ekekekeke
ni dalam daerah cheqna ni weh...sebelahnya kampung nasi dingin....

Nieda said...

tukang tulis tak reti baca jawi kihkih

wahida said...

has & cheqna: tapi kenapa jawi dia tulis 'iman' nok?

ratu siput said...

ha la kan...tak check ke org yg buat signages ni...ada jugak nama kampung camtu ek...unik :)

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah dgr lgik nama kampung camtu....

cheqna said...

dia tengah lapar..sebab tu tertukar....ekekeke
jap..g tanya orang2 lama..nanti dah dapat jawapan i bagitahu you ye...=)

Eye_nee said...

mesti ada cerita sebalik nama ni kan...Pelik tp benar...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ni kt ganu, dkt jugakla ngan umah pak sedara kite..
hahahah.. sebelah kg die nama kg nasi dingin, lagi kelako..
iman lapo jupe nasi dingin.. hahahha

ros_reeza said...

eh, ada jugak ek nama kg camtu...

fiza said...

Salah eja lah nih.

Cikgu Ma said...

ada jugak nama mcm ni...

dwaty said...

teringin nak tau kisah disebalik nama itu...

AzuraFazil DIN said...

kt mano ni beb

BeRRy MuMMie said...

mcm ni pun ada kan...

ieda said...

kat terengganu ke ??

Puan Fifiey said...

Mmg kat trg pun. Dekat sangat ngan r7mah mother in law.terletak dlam daerah kuala berang mukim hulu telemung.:-)

NzA said...

kat mana nie????Unik!!!

mamawana said...

Kasihan Imam lapar sokmo...

fara said...

unik betol nama kampong ni!

Kazman / Sue said...

yg tulis jawi tu tgh lapar la tu.... Sampai imam pun jadi iman..... Haaa3x

Cik Nor said...

tak pasai2 imam dapat nama macam tu kekdahnya, toing3..

akubiomed said...

Serius ada nama kampung sebegitu. :-)

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Knock..knock... nak raya!

Rajin mamavogue gugel ye! Nice name tp rasa 'gerun' & semacam sikitlah...hehehe :))

Ena said...

adoiyaiii..

sian kat imam/iman tu.. lapar ekk?

Puan Fifiey said...

http://telusuriterengganu.blogspot.com/

norhidana said...

huhuhuuui... td baru dgr kt radio nama tempat y g lg pelik... `mambang di awan` heheheh

lieyalatif said...

hahahaha...pelik ko....tapi tu laa keunikan tu yg takleh dicari kat mane2.....

izz iizza said...

kat mana..?? sy pun x tahu..:)

Kesuma Angsana said...

mcm KA pernah dgr kat radio!

MamaEma said...

ini kat terengganu area nak pergi Kuala Berang..kalau nak tahu kampung ke depan sikit dari kampung imam lapar ni..adalah Kampung Nasi Dingin...hehehehe

Sue-Rya Qistina said...

mak aih..lapar bebenor gamaknye :D

wan nurul hezrina said...

dasyat2 kampung iman lapar,,....huhu

mama aini said...

ehem kat mana ek?..he2x..

Melissaqtcs said...

hoitt.. ni kawasan beta ni....ape hal??? nak tau lu jupe gua r.. ekekekeke ni dalam daerah cheqna ni weh...sebelahnya kampung nasi dingin....