nuffnang advert

Tuesday, August 14, 2012

tunggu genap RM300

Assalamualaikum semua....
hari ni terlupa bawak external ngan SD card, jadiknya aku takde gambar nak upload, nak citer...
terus ting! teringat kat nuffnang, update nuffnang je lah...kehkeh...

sekarang income iklan kat blog aku ada RM279.20...tak tau la bila nak cash out ni...lagi rm20.80 genap dia RM300...hrmmmmm, rasanya tunggu genap RM300 la kot baru cash out...tapi nak tunggu dia genap RM300 tu pun makan berbulan, unless ada BE baru muncul....ekekek...
ramai ckp kena cash out baru boleh dpt BE byk2, tapi pengalaman aku, masa aku lepas cash out yg first dulu, aku tunggu berbulan2 lamanya takde BE...jadinya aku anggap teori tu salah kot...kehkeh...jadinya, aku ingat nak kumpul la duit income ni, bagi nampak byk sikit...

dulu aku ada iklan Heartbeat, tapi lepas tu aku buang, walaupun masa tu aku dah ada income dgn Heartbeat, aku buang sbb aku rasa rimas pulak byk2 iklan kat blog aku ni....jadinya, aku decided nak letak iklan nuffnang je la...tak pelah, tak byk mana pun ngan hasil iklan nuffnang ni, janji ada ye tak? siapa nak bagi free2 duit sambil berblogging kan....tak yah byk sgt iklan, readers pun rimas...huhu...(pendapat aku la)

sekarang BE baru tak kunjung tiba....sabo je lah...

55 comments:

Neeza.Areef said...

klu ko rajin buat advert lg masyuk kot

♥ dak pink said...

Tu dah banyak dah tu. Siap boleh buat shopping raya tambahan lagi. ;p

KhaiRin : anies said...

byk tu...err tu kira duit raya utk kami kan? kan? ;-)

eima said...

CPC pun byk tu ... tgu pun ok nanti byk ckit dpt....

Bitt (double IS) said...

buleh shopping tu :)

SangRatoo said...

nokkss...nak duit rayaaaaa.....hehehe aku dpt 75 sen pun dah kembang semangkok..alhamdulillah..okla tu kan..sapa nak bagi..hehehe :)

Rahmah Ram Ram said...

alhamdulillah rezeki tu wahida...lepas ni boleh cash out..seronoknya..sis nak dpt macam tu ntah bilalah...

sal-nurbeena said...

Rezeki tu..syukur Alhamdulillah

Anum said...

banyak tue

amirah said...

byk ler gak drpd tak bergerak2 ni..hehe

Rasp said...

banyak tu....
leh buat shopping hehehehe...

:: Mrs.Eady :: said...

aku punyer tak cecah 100 pun...

CikPuanHaLia said...

banyak tuuuu..

Aku bru dpt Rm1++ itu pun makan tahun..hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Wah...byknye...nk join gak lew nnti....heartbeat ke nuffnang kew.....

~ yus ~ said...

alhamdulillah, banyak tu wahida. Akak punya kena buang 2 kat depan tu, baru sama dengan wahida, lagi berjanggut nak tunggu 300, tunggu 100 tu ada can lagi. Pun sama entah bila sbb BE lama nan ado....huhu

Nens Collection said...

saya plak RM 275.60 perlu dikumpul bg nk cashout..hohoho..dkt 1thn stgh blogging..hahaha,

Kakzakie said...

Kalau kakak dah tak sabar nak cash-out wahida... banyak juga tu.

AnneRaini said...

akupun takde BE..sedih!

Prettywrite said...

elok gak kak..tgu 300 nampak banyak sikit..
yana ni tunggu 50 pun semput..hehehe

nur anis said...

share sikit kak..huhu

♥ Elin ♥ said...

ok lah tuh....janji adoo//

Dee said...

berapa bulan amik nak dpt amount ni? dee skrg pun takde BE..nak cukupkan 100 lepas cash out dulu pun berchenta..

syiela said...

banyak juga tu.. hehehehe tak lama dah.. blh buat shopping raya haji nanti :)

Nazayiena said...

Byk tu Wahida,dulu dah pernah cash outkan sekali.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dah cash out nnt, bleh arr minta sket kan..kan..kan...

Asrul "iLham" Sany said...

curlast...kaya $$$

open table plisss...hahaha

kasihredha said...

belanja akak ekk
es krim satu

wahida said...

dee: lepas cash out festaim dulu, aku amek masa 8 bulan nak kumpul duit ni kak...huhu...

norhidana said...

rejeki2.....

Eye_nee said...

Rejeki beb...

Qhaifa Nur said...

kiranya duit raya dari nuffnang ni...
rezeki..rezeki.....

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. masyukkk~ dah cash out nanti banjer aku makan k~ hahaha

m.u.l.a.n said...

belanja eskrem ya...

SURIA AMANDA said...

belanja lamb chop boleh?

ieda said...

wah banyak dikk , alhamdulillah rejeki kan ..
aah baik tunggu , alang2 kan sbb teori lepas cash out BE baru masuk tuu x leh pakai huhu
akk dah cash out .. dah nak masuk 2 bulan x der BE baru muncul punn huhuhu .. memang kena SABO ! .. ;))

dik amik kad raya kat umah akk ;))

Tihara said...

akak pn ske tampal nuffy je..byknya wahida punye..utk berapa bulan ni..akknye punye la semput nk kumpui 50 dalam setahun..kdg2 tk dapat..hehe :)

working mom... said...

dah lame xcheck nuffnang...xtahu ler ader lg income ke idak?...hikhik

Zura said...

sy pun nk tunggu 300+++ untuk cash out kan kali ke 3 tp kena tunggu lama lg lah kak sbb 100 pun xsampai lg nie..

Nieda said...

Rezeki dr berblog. Akak tak ada lagi . Huwaaaaaaaa.

Nieda said...

Rezeki dr berblog jgn ditolak. Rejeki tu....heheh

Nieda said...

Rezeki dr berblog jgn ditolak. Rejeki tu....heheh

sudipVSsenduk said...

boleh nangis kalau tengok earning saya

::NureeN:: said...

lama x terjah cini, biasa la kan bz ja memanjang..

tetiba rasa diri ini ayu ja bila singgah cini, feminim abes.. :)

slamat berpuasa :)

mek jah said...

Yey!!! Bleh open table bila aku msk keje nnt... Yiahuuuu

wan nurul hezrina said...

wahhh bleh bagi kat merah n sofia duit raya tuh nok!hahaha..aku dulupun pasang Hb tapi mcm ko rimas banyak2..so kepp attent satu jerlah senang

Rinna said...

Wahh masyuk tuh..Ida.. leh guna duit nie lepas raya nanti.. :)

Daddy Ziyyad said...

tak geti aku nok nak tepek iklan bagai kat blog ni...blog aku takdak iklan..hahaha..so, takde duit lahh

Salina@IbuAqil said...

Uimakkkkk!!
Banyak tu sis..
Sis, mr. nuffnang yg baru ni ina x reti nak tgk ler..
Mana nak tau BE baru?!
Ke ina yg mmg dah x ada BE..
Hi3!!!!!

wahida said...

salina@ibuaqil: yg baru ni, kalau Ina tgk credited tu maksudnya dah metered la tu, kalau iklan tu dia tulis ongoing, masuknya itu BE Ina yg sdg running...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah. rezeki raya :)

Kesuma Angsana said...

banyak tu cashkan lah leh juga tampung2 sikit lebih lepas berhabis masa raya hehehe

fiza said...

Wah...banyak tu.

MamaEma said...

banyak nyer..

izz iizza said...

best nya tengok org kira duit nuffnang dn dpt BE ..iza x ado pun dpat-dpat lagi..:)

akubiomed said...

Wah mantap BEnya. Saya 4 tahun tak sampai lagi RM50. :-)