nuffnang advert

Friday, August 10, 2012

Taiwan & Bandung, nuffnang & google adsense

Assalamualaikum semua....
menjawab lagi soalan korang...kali ni nak jawab soalan campur2....

 Taiwan? tak pernah aku jejak nok....paling jauh aku pernah sampai kat Indon tu je ha...huhu...ko ni asyik berjalan je lah Jebat...aku ada google pasal blog yg gi Taiwan, tapi kebanyakannya Chinese blogger la weh...aku rasa ada kawan blogger yg dah pernah sampai Taiwan, tapi aku tak ingat siapa...aduh la...kalau ada kawan2 lain yg tau blog mana yg dah pernah gi Taiwan, inform kat komen box ye...(Jebat nak versi Melayu)
takpun, apa kata ko goggle translate setiap blog yg dlm bahasa Cina atau English tu...hehe... 

 hai bro khairul!! hubby keje gomen jugak mcm aku...kami sama2 keje mkn gaji....bilalah nak ada bisnes sendiri ni, teringin pulak nak jadi big boss....hehe...

 maksud kak Nieda nak pasang iklan Nuffnang la ye? kalau nak pasang iklan Nuffnang, saya sarankan akak bukak blog Viruspadu...kat sidebar blog dia, ada tutorial mcm mana nak pasang iklan tu kat blog...saya dulu pun belajar ikut step yg dia ajar....step dia senang faham...harap2 membantu...

hai kayyana!! blog aku takde google adsense tu nok....dan setakat ni belum terfikir lagi nak pasang google adsense ni...tapi kalau nak info pasal ni, ko klik sini, kat blog brader ni ada bagi tutorial step by step cara2 nak pasang iklan ni....harap2 membantu...

 hai bro fadzli!! eh, bukan semua pompuan tau keluar nak bermekap2 bagai ni...hehe...tapi aku rasa pompuan yg selalu bermekap ni, satu of coz la dia nak nampak cantik, dan lagi satu sbb dia rasa tak confident kalau keluar rumah muka tak bermaya gitu....agaknyalah...

 hahaha....mek jah mek jah...meme la aku rindu mu...huk aloh....kenapalah sekarang cuti bersalin sekarang sampai 3 bulan? lama tau!! kalau dua bulan je, sure kita dah berjimba kat ofis ni kan nok? kita main letak tepon byk2 kali...haha....

 alamak izza, ko ada tanya soalan pasal Bandung ke? aku tak ingat lah...tapi selalunya kalau komen berbentuk soalan, mmg aku akan jawab punyalah...rasanya aku dah jawab soalan ko....kalau nak info lanjut pasal Bandung, klik je label Bandung kat sidebar sebelah kanan aku ni...harap2 membantu...

mmg aku rasa mcm nak lempang ko nok....hahaha....ye la ye la....ko mmg cantik nok...nak2 lepas ko dah berhijab ni...mmg makin cantik dan comel... :)




p/s: member ofis masuk wad sbb gastrik yg teruk...harap dia cepat sembuh...amin...

54 comments:

Nens Collection said...

sume terjawab sudaa..hehe

macam2 deorg tanya kan..k.wahida layannzzz ajek..hehe

diana said...

soalan 2 dari peminat nih..eekekek

wahida said...

nens: kahkah..aku layankan aje, dah namanya org takde idea nak buat n3, mcm ni lah...haha...

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..ade je idea akak ni kan. bln pose ni xbole nk tayang sgt makanan kan. ni la jadiknya. kihkih

:: Mrs.Eady :: said...

nak tanye lagi ...ko tak nak pegi taiwan ke nok??

wahida said...

mrs. eady: tak de dlm list jalan2 aku...tak pernah terfikir pun nok...

atty's said...

gelak2 kty baca semua komen2 tu..hihihii..

Jiji-Fify said...

hamboih dah macam ustaz azhar idrus sesi soal jawab. hahah
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

Daddy Ziyyad said...

aku igt kan nok...mulai tahun depan aku nak pasang iklan...aku nak jadi jutawan...hahahahhaa...mampus lah blog aku yg cikai tu perasan nak jadi jutawan tepek iklan..:P

bujal X said...

tumpang saya bertanya,kaklong vogue saya apakah ceritanya? sudah selamat melahirkan? kirimkan salam saya~~

~ yus ~ said...

hihi, terhibur juga baca segmen menjawab soalan ni.

Akak tak tahulah nak tanya apa. Errkkk Wahida asal mana sebenarnya?

Soalan juga tu kan....:)

AnneRaini said...

Aku takde soalan..eh tetibe??? hahaha

ArELeEz said...

aah. mane ade make-up bagai nk rak. leez kuar umah pakai bedak, eye liner, eye shadow, blusher ngn lipstick je. eh! ha3..

wahida said...

daddy ziyyad: eh, mana tau, masin mulut ko...boleh kaya apa dgn berblogging...ko tgk redmummy tu, sampai income tax pun kejar dia tau sbb hasil nuffnang dia masyukkk wooo...pasang iklan nok...jgn x pasang...aku sokong ko, sbb blog ko best!!

bujal X; nampaknya ko tertinggal ketapi, kehkeh...dia dah bersalin bulan Jun hari tu...hehe...InsyaAllah, aku sampaikan salam ko pada dia...

yus: kak, soalan dah ditutup la...tapi saya jawab kat sini lah ye...saya asal Kluang, Johor kak...

|| NaFiRaa || said...

aku pon pasang iklan jugak kt blog.. pendapatan sampingan.. sape nak bagi kan~

nuyui a.k.a miss YUI said...

lmbt lgkah soalan yui??

# org pemes la katan..hihi..

wahida said...

nuyui: hah? ko ada soalankah? kena check ni...

Neeza.Areef said...

hahah mcm2 soalan ha terjwb jugak ko yer..cyalah

Lya Colours said...

bila nak buat entry makan ni
tiba2. haha

Rasp said...

menarik gak kan buat entri cenggini....
mcm2 soklan 'cepuk'mas yg dpt hehehehehe

amirah said...

uiii...macam retisss..muahaha..ni banyak lagi la soklan ko lom jawab ek?

wahida said...

amirah: ada satu lagi soalan...next week keluar..lepas tu habis...hehe...

Zura said...

mcm seorg pemimpin menjawab soalan dr rakyat je..hehe

kak tini (umialya) said...

terhibur baca..

cam artis lak ye, glemer gitu

kayyana said...

Ok nok.. nnt aku terjah ekkk.. heheheeh

Kesuma Angsana said...

byk betul soklan2 cepu emas nak dijawab yek!

SURIA AMANDA said...

agak2 kalau aku nak tanya soalan lagi ko bagi tak?

wahida said...

suria amanda: soalan dah ditutup nok...mak dah penat dah neh...haha...

Asrul "iLham" Sany said...

bila sesi seterusnya? leh tanya soklan2 cepu mas lak hahaha

en_me said...

fuyoohh, mak fufolerr tuuu.. ehheee

Kakzakie said...

Lega masaing-masing jawapan dah diberi.

Harapnya kawan yg gastrik tu cepat sembuh. Macam ramai yg kenalah termasuk anak bongsu kakak. Sedih:(

SURIA AMANDA said...

Nok..aku tak kira nak tanya jugak..hubby ko sekolah mana dulu? sek ren - sek men...sebab aku agak familiar muka hubby ko..

Aishah Jahirah said...

terjawab suda persoalan..moga kwn kak wahida cepat sembuh...

Aishah Jahirah said...

terjawab suda persoalan..moga kwn kak wahida cepat sembuh...

Rai said...

serius aku rasa ko hebat gila.. rajin betul ko reply komen tu satu satu kan..

Qhaifa Nur said...

jenuh nak jawab soklan....
dalam hati lega pun semua dah terjawab....

moga kawan yg sakit 2 cepat sembuh.....

Anum said...

soal jawab ... :)

wahida said...

suria amanda: sekolah rendah dia SK Pasir Panjang, PD..
sekolah menengah: STAR, Ipoh & STPD

kenal ke?

♥ dak pink said...

Aminnnnn kan doa tok member ko.
=)

JunAina said...

jenuh le ko dak wahida nak jawab soalan...hehehee...

Gastrik memang betul2 kena jaga makan dalam bulan puasa ni. Akak minum susu tepung semasa berbuka dan sahur kekadang campur teh/kopi sikit bagi ada rasa. Makan pun kene jaga, berbuka makan nasi, no cuka. Cili ok lagi, rempah pun sikit2 je...Makan masak sendiri weyyy...kalau dak sama le terpaksa bercuti 3D2N kat sepital.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau dulu jawab exam camni, mesti dah jadik big boss sekarang. hihi

GreenJade said...

soklan STPM pun tak banyak gini kan noks?

best gak ko buat segmen gini tukor2 idea gitu..byk info..

Azian Elias said...

bila wahida nak ke Medan tu? guna Bapak Roy ke?

fazitaismail said...

haha semua terjawab..bagus2..org lain tnya sy pun bleh thu info gak..berguna betul hehe..

mek jah malatoppp said...

Lepas ni aku nk tarik tudung kau plakssssss...siap kau jemah!!!!

Kesian bobi...teruk sgt ke jah? Tgk fb lyn td tekejut jgk

wahida said...

azian: kak, saya mmg nak pakai pak roy tu, tapi saya tak kol dia lagi...huhu...

mek jah: bob masuk wad nok...

myamyza said...

best la cara ko jawab soalan kak.. aku pon rasa nak buat soal jawab macam ni jugakk.. tapi ade ke orang nak tanya2 aku kak?

hahahahahaha

MamaEma said...

suka dgn jawapan yg diberikan

izz iizza said...

ok tq..tq..belum sempat check lagi..nnti ada kelapangan akan masuk sana dh check..:)

izz iizza said...

adehh takut dengar org kena gastrik teruk ni sbb sy pun ada gastrik...

wida said...

salam kak..2 bulan x jenguk blog akak.wahh..dah tukar pink lagi.

Fadzli Amir said...

Yesss...!!...Yess!!...penantian itu satu penyiksaan..!!!

Mya said...

http://blogmaya.com/category/taiwan/

sudi-sudikan :)

wahida said...

mya: tengs dear!!