nuffnang advert

Monday, August 27, 2012

I Hate U, Sharnaaz!!

Assalamualaikum semua....

oh rindunya kat blog ni weh...serius rindu....sampai tak sabar2 nak up citer kekdahnya....tapi aku belum ada mood nak up citer pasal raya kami, mcm bosan je kalau semua pun duk cite pasal raya masing2 kan....aku tak sabar2 nak up pasal satu citer ni ha.....

inilah satu2nya citer yg aku sempat tgk penuh sepanjang cuti raya ni...citer2 lain mmg hampeh...maklum je lah...time raya, mmg aku jadik org dapur, tolong mak/mak mertua masak, layan tetamu, cuci pinggan...mmg tak de masa aku nak layan tv weh....
so, bila dah sampai umah sendiri, dah rilek2 kat umah, hari Sabtu lepas, aku pun terlayan lah Cerekarama tajuk Di Bawah Langitmu...perghhhhh, best giler citer ni...tak menyesal follow citer ni dari awal...

ni lah mamat (Sharnaaz) yg buat aku tak tido mlm tu....bukan sbb apa, sbb aku geram dgn perangai dia dlm citer tu....grrrrrrrr!!!! dlm citer ni dia pegang watak Osman, panas baran yg melampau, mula2 ko sikit punya romantik dgn bini ko kan, pas tu ada masalah ko stress sanggup ko pukul bini ko dgn tali pinggang dlm keadaan bini ko sarat mengandung...sampai nak mati dah aku tgk bini ko weh...bini ko sikit punya cantik, baik, ko buat bini ko mcm tu? damn u Osman!!
aku tak nak citer byk pasal citer ni, aku cuma nak ckp kat sini yg aku bengang ngan Osman ni sampai sekarang....ekekek....emo weh...

barisan pelakon yg mantap....big clap utk Nora Danish yg berjaya membawa watak berat mcm ni...aku makin suka tgk dia berlakon semenjak dlm cerita Tentang Dhia lagi...dia berjaya tinggalkan watak keanak2an dia tu...
dlm citer Di Bawah Langitmu ni pun, kebanyakan pelakon adalah dari citer Tentang Dhia jugak....tahniah utk dorang sbb berjaya buat aku terpacak depan tv selama dua jam sampai berebut ngan suami dan anak sbb dorang nak tgk Transformers kat TV2.....hahaha....



p/s: love lakonan Nad Zainal jugak...

45 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

almk..tak tgk..xde kat umh rasanya..huhu.

:: Mrs.Eady :: said...

kenapa la aku ni jarang tgk citer melayu ??

Rasp said...

hehehe terover marah lak ek dgn wataknya tu :D
tapiiiii i tak tengok pun citer nie....
lum sempat tengok apa2 citer during cuti raya....

SURIA AMANDA said...

mak ai nok...pepagi ko dah emo..aku x dapat tengok pun citer ni...

Nens Collection said...

sy paksakan diri tido..sbb esoknyer nk g jenjalan pagi2 lagik..hubby je layan..haha..tp menjadik wataknyer..dgn selekeh giler..haha

Huda said...

kan..memula aku suka dengan osman tu pastu aku jadik geram..tapi last tu aku rasa sedih la pulak..

Nens Collection said...

lupa plak nk paksa teka2 kt blog nens ni..dtg teka ye kak wahida...hehe

azi said...

Rugilah Wahida sebab akak tak tengok!!!..akak raya ni, langsung tak sempat nak tengok apa citerpun kat tv tu..

p/s cantikkan Nora bertudung..akak suka tengok...lagi suka kalau dia benar-benar bertudung kat luar...:)

ejaMaria said...

tak dapat tengok sbb hubby kita tengok bola... waaaa...

BeRRy MuMMie said...

mcm best wahida cerita rugi la x tgok ...sob sob sob

Aishah Jahirah said...

tengok jugak cite ni walaupn xtgk dr mula...psiko je watak shanaz...

Aishah Jahirah said...

tengok jugak cite ni walaupn xtgk dr mula...psiko je watak shanaz...

♥ dak pink said...

Aku pun tengok weh cerita ni. Memang bez, teremo rasa macam nak terajang je watak shanaz dalam cite tu.

Eh, selamat hari raya ke 9 Wida ;)

mamavogue said...

eh ari sabtu malam tu mamavogue buat ape ek? Tak perasan langsung..? Ade tengok tibi ke tak?
Ehh..!

CaDLyNN said...

hamboi kak..cmtu skali kesan drama ni..ekekekeke

mummy_ayu said...

memang nak tgk..tapi mlm tu Ayah tgk bola...ala..best ek? nak gie tengok kat Tonton la..ada kot..kan?
btw..salam kenal!! and selamat hari raya!!

fiza said...

Tengok gak, tapi dah separuh citer.

ros_reeza said...

tak tengok la citer ni..

Sharnaz ni suka berlakon watak panas baran kan.. kadang2 takut tengok dia.. hihihi

nur anis said...

raya hari tu saya langsung tak sempat tengok tv..huhu

eima said...

laki aku tgk bola...menyampah
tgu ulangan anugerah skrin nanti la

amirah said...

ko nengok tak "bukan bidadari" tak? yg tu pun dia jd suami yg kaki pukul jugak. best citer tu. tak sabor nak tengok this week. mcm citer ala2 "enough" j.lo. dlm drama ni gila psiko dia ni kan..berjambang bagai..huhu..mcm panas brn je dia ni..huhu..watak dia byk ala2 gini..

Hanis Azla said...

tgk promo pun dah tahu cerita tu sedap..

Asrul "iLham" Sany said...

dh lama x lawan cite kat tv hahhaa

syiela said...

bwtul2 mwnhayati tu :)....

tak sempat nak tengok pun tv

Rinna said...

Memang best citer nie and thumbs up utk shahnaz dan nora..sebab belakon dengan baik dan meninggalkan kesan.. :)

wan nurul hezrina said...

alahai kalau raya mmg haku tak layan citer..tapikan watak jahat2 aku dapat bayangkan sbb dalam citer bukan bidadaripun mmg memula romantik pastu jadi husband yang panas baran n kaki pukul bini..huhu mmg terbaik lakonan sharnazz..akut nnt si shiela hams=zah takut nak jadikan laki.huhu

fara said...

Alaaa dh termiss tgk cite ni.
Aritu mmg nak tgk...

Sharnaaz ni dlm cite Bukan Bidadari pon suke pukul istri die!
Mcm psycho sket!

JunAina said...

akak langsung tak sempat layan yv...asik2 layan tamu, gossipping dgn mak2 menakan dan paling menyampah terpaksa mengalah dengan anak2...:(

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau akak yang berlakon jadik wife Osman ni confirm ilang panas baran dia. hehe

Neeza.Areef said...

dgn si osman gigil2 tu ek..geramm je nengok..

*** tp aku hate osman je x hate sharnaz..*** lalalala.. :p

ieda said...

seyesss kesal akk x dpt tgk ! ..
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Qhaifa Nur said...

memang nak tgk citer ni tapi raya umah mertua ramai yg tgk citer korea pulak...aduh tensionnya rasa...

ala wahida tgk citer bukan bidadari dah cukup geram dgn mamat ni...menjadi betul barannya.....

Nieda said...

hahahha ....dah kluar dari tmpt pensembunyian .

Nieda said...

hahahha ....dah kluar dari tmpt pensembunyian .

GreenJade said...

eh igt aku sorang nyampah kt Osman tu...ade geng rupa nye..

mmg mangkuk dia tu kan..pasal kena tipu projek jek..mcm takde iman kasi tempias stress kat bini cun melecun tu. elok punmati kene tembak.ahahaha aku pong over noks.keh3

miss Fyqa said...

tgk jugak mlm tu..pergh..mmg geram.. kesian bini Osman..

Munnafendy said...

alah tak tengok la...blum bjaya conquer tv..huhu...slmt hari raya akak!

akubiomed said...

Puas hati menonton kerana jalan ceritanya tidak stereo type.

|| NaFiRaa || said...

tak sempat nak layan citer ler.. penat..muehehe

izz iizza said...

x tengok la..tengok kt iklan jer..memang nampak lebam-lebam nora danish tu kena belasah..

HeNRieTTa JoSe said...

xsempat tgk tv...rmai sngat tetamu berkunjung...dah blk umah sndiri nie lew, bru nk layan tv...huhuhu....

Dee said...

dorang dok layan lawak ke der..tu yg tak tengok..tp sharnaaz ni dalam cerita kau bukan bidadari ke apa ntah..samalah wataknya..suami yg suka pukul/dera isteri..

Kesuma Angsana said...

KA x sempat nak follow lagi2 time2 raya hehehe

mama aini said...

ehem mama pun menonton drama ni..marah sgt2 dengan sharnaaz..huk2x..& mama tak suka dgn lelaki yg suka memukul perempuan..

gadis oren said...

serius bez gler citer nie , bengang ngan shanaz uh , harap2 xdpt suami cm osman . takottt . huhuhu