nuffnang advert

Tuesday, July 17, 2012

Restoran Ikan Bakar Senandung Malam, Bagan Lalang

selamat pagi semua...
oh, ini lagi satu n3 makan2 yg dah lama...baru sekarang nak publish...huhu...
kalau nak tahu, kami mkn kat sini lepas je habis kenduri adik ipar aku kat Senawang....pengantin baru yg belanja...

 aku pernah sampai Bagan Lalang ni dah lama dulu...rasanya ada dekat 10 tahun tak sampai sini...huhu...

 ramai giler orang tgh beratur nak order makanan..konsep makan kat sini kena beratur pilih seafood dan bagitahu nak masak apa...

 mula2 order dua jug air buah...tapi biasalah, kalau dah ramai2, mana nak cukup...lepas tu order 3 lagi jug air buah...hehe...

 siakap bakar...sedap....buat 3 hidangan...

 kuah sambal kicap perah limau ni sedap....i like...

 ada ikan pari bakar...buat 3 hidangan...

 siakap stim....sedap nak mampus...yg ni buat satu hidangan je, sbb aku yg nak...see, adik ipar aku sayang aku kan? haha...

 sotong goreng tepung...sedap!! terbaik!! garing di luar dan berempah, lembut di dalam..ah, very the yummeh la org ckp...buat 3 hidangan jugak...

 udang masak sambal....3 hidangan jugak....pun sedap!!

ketam masak cili....3 hidangan jugak...mcm tak cukup je mkn ketam ni...huhu...

kerang rebus....satu2nya hidangan yg aku tak jamah...sbb byk sgt lauk weh...pening mata aku nak mkn mana satu....lagi pun, kerang ni bukan feveret aku sgt...

 korang kenal tak apa ni? inilah speciality kat kedai ni...kat kedai lain aku tak sure ada ke tak...yg ni lah pepahat...pepahat yg dlm buluh tu....pepahat ni kami mintak masak sweet sour...aku baru festaim mkn pepahat ni uolls...

jom serbu!! masing2 dah lapar giler time ni...


oh, nikmatnya mkn bersama keluarga ramai2 mcm ni...masa mkn2 mcm ni, takde sorang pun yg tertinggal dlm family mertua aku ni...semua pun join...mmg happy sgt kami masa ni..bertambah hepi sbb pengantin yg bayar mkn byk2 mcm ni sbb bonus dia lebat...kehkeh...
pengantin ckp makanan semua ni harga dia rm380...ok lah tu kan..takde mahal sgt....sedap pun sedap..berbaloi cuma servis lambat sikit la...mungkin sbb ramai org kot...huhu...
so, kalau korang nak sampai sini senang je, masuk je kawasan pantai Bagan Lalang, pandang sebelah kiri, ada padang, kat sebelah padang tu lah ada restoran ni...dan parking pun senang sbb kawasan padang tu luas...



p/: sedap semuanya dan buat aku nak singgah lagi menikmati pepahat tu...

64 comments:

♥ dak pink said...

Heshhh, kena ajak laki i pergi petang ni lah tok buka puasa. Terliur tengok gambo makanan semua tu.

Huda said...

aku tengah lapar, dok tengok ni semua lagilah bertambah lapar, dalam ko nye menu semua tu, 2 je aku tak makan, kerang memang aku langsung tak makan, pepahat tu pulak belum pernah try lagi, sedap ke?

fiza said...

Mantop...lapar perut aku tgk makanan² nih.

lieyalatif said...

Peberet tempat aku kalo gi bagan lalang ni noks!!!

Mmg super duper sedap mknn die tp mmg ramai org siap tgu sebelah meja kite lg tuk cop tempat.... Rimas aku....

Nens Collection said...

mmg terbaik la..mula2 tgk gambar jus aje dh terliur dh..sbb nens posa arini..haha..blom tgk siakap ketam bagai tu...walaweh..terus nk buat menu bukak pose ni..hehe

Rai said...

lepas kenduri kat majlis kahwin korang kenduri sini pulak eh.. pepahat tu aku pun tak penah makan.. best ke?

Masya said...

baru tahu namanya pepahat yer... mesti sedap masak sweet sour kan..

anie said...

pergh..meleleh air liur tengok seafood2 nie...
kalau bulan pose masak aku nie....hehehe

-sonokkan bila sekali sekali berkumpul dgn family..

mamasuri said...

aduh ..tgk sume makanan rasa nak g bagan lalang skrang jugak...huhuhu

Angah said...

lama dah aku tak pi,terlioq terus tgk hang publish kat sini weiii huhu

faraherda. razalan said...

Hah! RM380 je??????????????????????????

Murahnye!!!

Mooniqueen said...

Tak pernah lagi gi area Bagan lalang... Pepahat pernah gak jumpa area Tanjung harapan... Tapi tak lalu nak makan... Hehehe..

Mamamya said...

b'baloi lah harga n hidangannya tuh...org kata klu makanan yg dimasak sedap x kisah la kan klu byr lebih janji kita puas hati....

dah lama x makan pepahat...aku suka!

AnneRaini said...

aku terliur tgk siakap stim tu..meleleh air idung aku..eh? hhehehe

iduraz said...

murahnyer RM380...kitorang aritu gi jeram pon kena 4 ratus lebih without ketam...cisss...
pepahat sedap kan..

mamyharraz said...

dpt makan ramai2 dgn family mmg waktu terbaiklah!aku pun selalu rindu nak berkumpul-kumpul selalu..lg2 dgn family in-law sbb sana meriah ramai adik beradik.ohhh miss sgt.

Eye_nee said...

Berbaloi Beb 380 lauk macam2 adaaaaa...3 hidangan setiap lauk...semua ko kata sedap naka mampus..akk telan air liur dah berkilo kat sini baca n3 ko...

Kazman / Sue said...

kami baru pergi minggu lepas ke bagan lalang... tapi makan kat bayu laa.. tapi memang best makan kat sini cuma ada beberapa kedai yang terbabo sangat harganya... kena pandai pilih laa...

:: Mrs.Eady :: said...

Adoiii ramai dh update psl nii..lapar jadi nuer!

makchaq said...

Padan la ramai orang.. makanan sedap dan harga pun berpatutan..

Pepahat tu sedap kan, manis.. tapi makchaqqq tak boleh makan banyak sangat.. macam loya lepas makan..

ieda said...

wahhh terbaik lah dikk
makan ramai2 macam nie
happening ! ...
menu2 semua sedap2
nak2 siakap dan pepahat tuu
x pernah makan layie pepahat tuu peliklahhh sbb x pernah tgk dan makan kan huhuuh

Saya Disini said...

ramainye org...sedp2 plak tu mknan..

nur anis said...

dulu kecik-kecik saya pernah pergi cari pepahat tu kat pantai morib..:)

SURIA AMANDA said...

ada satu lagi kedai..sebelah kanan hujung sekali kat tempat bot parking..siap ada pelantar bawh eh air laut..situ lagi best..yg kat sini aku dah rasa..x kick sgt..xper2 mana tau ko nak blanje aku..leh jer aku tunjukkan...

Dee said...

aku baru je gi last weekend..smpi kul 9 mlm..kul 11 baru dpt makan..siap mimi ckp mama mancing ikan ke lama sangat..hahaha..tp food sedap..harga pun berpatutan..

norhidana said...

murah rezeki pantin baru ek... semua menu2 yg ada mmg membuatkan aku terliur kak...serius... nmapk sume sedap gile2... perkh

Sue-Rya Qistina said...

fuhhhhhhhhhhhh...terliur sudah!! hahahaha

Qhaifa Nur said...

pernah datang sini tapi masa 2 kedai ni tutup, dengarnya memang sedap ikan bakarnya......

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii semuanya nampak sedappp sgtttt. penah tgk restoran ni, tapi tak penah singgah

Daddy Ziyyad said...

aku selalu gi bagan, taste aku makan kat Bagan Lalang Seaview. kat simpang tiga tu, belah kiri padang tu Senandung kan, yg Bagan Lalang Seaview ni belah kanan sekali

Daddy Ziyyad said...

dulu aku suka gi senandung ni,tapi sebab servis dia lembab, dan rasa dia lebih kurang sama macam Bagan lalang Seaview tu, tu pasal aku beralih ke sana..

-Sara- said...

fuhh menggoncang iman betol tengok seafood super duper marbeles tuu!! nak jugakkkkkkkkk!!

SURIA AMANDA said...

haaaaa...Bagan Lalang Seaview yg ada pelantar tu kan?open area..bwh eh laut..

Munnafendy said...

pepahat tu kalau makan stimbot, ada la dia.sy panggil kerang buluh.hihi

dwaty said...

aku n the geng kalau nak gi makan tepi2 pantai... bagan lalang la tempatnya yang plaing dekat... ok la juga... puasa ni cam plan nak gi buka kat sana plak...

wahida said...

daddy ziyyad & suria amanda: nnt boleh try kat situ...tapi pepahat ada tak kat kedai tu?

Kesuma Angsana said...

tgk poww dh tau sedap ! hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alamak telan air liur lagi ni :)

izz iizza said...

sedapnya..tambah-tambah ketam tu..memang favourite sangat..:)

Emy Tak Kecik said...

pepahat tu aku x reti makan...
aku x makan udang
ketam makan tp kene org buangkan kulit
ekekeke

lama x g bagan lalang
aritu nak g tp aku sesat
wawawa

p/s:lama x drop komen hehehe

UmmiSyarni said...

pernah jugak makan kat bagan lalang ni.tp kedai lain.ade pepahat jugak.memang sedap sangat pepahat tu.
tetiba teringin nak pegi pulak.

Kakzakie said...

Mesti dah ada nama dan sedap sebab tu ramai gila org yg dtg nak makan..

MamaEma said...

sekali berkumpul ramai-ramai pastu ada pula yang belanja makan..memang seronoklah.....

miss Fyqa said...

ketam sungguh menggoda. haha.. sedap2. :)

KhaiRin : anies said...

pepahat? x penah dgr

Ena said...

jeles weyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. nak jugak.. brp km ek dari KL?

eLLy said...

Dah lama gilerrr tak ke bagan lalang...

Pala Maldini said...

Setuju!

tempat ni sedap dan harga nya ok lah...

aku kalau nak gi, order guna sms dulu... pastu sampai terus makan je...

wahida said...

ena: tak tau la berapa km...tapi agak jauh la dari KL ni...huhu...

pala maldini: oh, boleh yer order mcm tu? nak buat cara gitu la lepas ni...hehe...tengs nok!!

Suhana Shuib said...

sedapnya..tgok gambar pon dah meleleh air liur.. slruppp...hahaha.. akan ku pergi kesana suatu ari nanti..tapi x tau la bila...

GreenJade said...

selalu gak tgk org order pepahat tu tp x penoh nk cuba la nok..ontah tak tau nape..sedap tak? rasa camne ek? cer cite sket...

atty's said...

fuh..lapar tau tgk semua gambar food..dah ler seedap2..
kty last ke bagan lalang masa pregnantkan si kakak..bygkan dah berapa lama..

Neeza.Areef said...

kejam kan ko bg tnjuk maknan..bulan pose ada gini awas!!! :p
pepahat tu aku tau tp x pnah rasa lg..

wahida said...

greenjade: pepahat tu rasa kenyal2...ekekek...

Hanis Azla said...

terliur2 dah akak dibuatnya.. akak pun dah lama x ke bagan lalang.. klu pergi nnt boleh akak cari kedai ni..

cikceriacorner said...

wow akak..bestnye..

fieda said...

uii..wat org terliur ni..

akubiomed said...

Untunglah kepada siapa suka makan ikan bakar. Macam saya kurang makan ikan.

* FAR * said...

tak penah try pepahat tu.. sedap ke? bila nampak org makan mcm pelik, padahal sendiri yang jakun.. hahaaa..

Myra Jay said...

Seyes, terliur tengok ikan bakar dengan udang tu... :)

Anonymous said...

mmg tengah meriki restoran mane area bagan lalang yg berbaloi kalu nk mkan sabtu ni...

Ayyagaribcvj said...

ketam sungguh menggoda. haha.. sedap2. :)

shah ptrjya said...

Sembang2,no fon restoran nie xde ke...,nk booked tmpt dl sblum pegi.....

atanayuiman @ Jue said...

kat bagan lalang nie, senandung malam paling sedap dan murah.. dah bertahun sy tetap jadi pelanggan di sini.. recomended amik sweet sour telur dengan butter prawn dia.. ikan bakar pun sedap... :)