nuffnang advert

Wednesday, July 18, 2012

I Love Chicken Rice Shop

selamat pagi semua....
haruslah update makan2 sebelum puasa menjelma ni....kalau tak, ada yg kena lahar bila update makanan di bulan Ramadhan....itu pun dah ada org sound aku jgn upload gambar makanan di bulan puasa nnt...ekekek....

 kami makan2 di Chicken Rice Shop ni kat JJ Rawang...lepas habis makan kat sini, terus beli tiket wayang Ice Age 4...eh, best tau citer Ice Age 4 tu...

lama sungguh tak jejak kaki ke Chicken Rice Shop ni...huhu...
kami order nasi ayam set utk 4 org...set utk 4 org ni adalah rm58++...senang kalau order set ni...tak yah nak pilih2 dah..semua dah ada dlm set dan jimat pulak tu...

 pilihan kami adalah roasted chicken...

 lepas tu ada prime honey bbq chicken...oh, sedapnya...anak2 pun mkn banyak...

 sai to fish ball

 tofu with oyster sauce

 ha...yg ni feveret aku...nyonya pai tee...seketul je hubby makan...the rest, aku yg mkn...haha...anak lagilah tak layan benda alah ni...rugi tau....sedap tau pai tee ni...feveret aku dari dulu lagi neh...

 ada kerabu mangga jugak...sedap!! eh, aku dah pandai mkn kerabu mangga lah!!

sayur yg aku tak mkn dari dulu sampai sekarang....hubby tak mkn jugak sayur ni, anak2 apatah lagi....so, taugeh ni terbiar mcm tu jer...dan aku pun tak pernah masak sayur taugeh ni kat rumah...sbb takde sapa pun heran ngan sayur ni...haha...

yes, aku mmg suka je mkn kat Chicken Rice Shop ni, tapi ada ramai jugak kwn2 aku tak berapa gemar mkn kat sini...contohnya si mek jah tu....huhu...tulah, tekak lain2 kan...


p/s: dah lama tak amek gambar food pakai henfon cap ayam aku ni...so, mintak ampun lah ye, sbb kualiti gambar nan hado...

56 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

semua sedap..plg suka pai tee tu..nyum2...

Cik Awin said...

sodap bonar..lapar ni ;)

mamyharraz said...

I love to!
restoran yg kerap aku masuk sinilah!sbb ank suka..jd mak paknya kenalah suka jugak dan lama2 terus jd restoran wajib kalau mkn kt luar.

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka pai tee ngan honey chicken tu...sedap..tapi rege die.... T_T

Nens Collection said...

bape rm set camtu kak wahida..?
nmpk sedapp jekk bg org yg tgh puasa ni..ekeke

Aku Ibu Muda said...

pai tee-my peberet jugak tu! kalo oder..mmg bg hubby mkn seketul je...haha

Saya Disini said...

erm..sedpnye..sy ngah lapo ni..

Puan Fifiey said...

best kan pie tie.. saya pun suka..

anie said...

rasa cam nak colek rasa je pic ayam kat pc nie...
memang nampak sedap sgttttt....

KhaiRin : anies said...

ntah knapa smpi la ni belum ada ati lg nk mkn kt restoran ni hehehee

makchaq said...

makchaq baru sekali rasanya makan kat CRS ni.. selalu bila nak pi penuh..

SURIA AMANDA said...

dah lama x makan kat sini la...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kita suka ..tapi hubby kita tak suka..jadi jarang2 dapat mkn kat sini...

CikPuanHaLia said...

Yeahhh..aku pn suka gila pai tee tu. Ank2 n hubby kureng sikit so aku la yg jd tukang habiskn..

wahida said...

nens: sorry lupa letak harga...set utk 4 org mcm tu adalah rm58++...aku dah edit dah...tengs dear!!

Kesuma Angsana said...

KA lama x pegi kat sini, sebab rasa mcn dh kureng sikit dari dululah, pada taste KA lah

Rasp said...

i pun paberet pai tee tu sis...
memang terbaeeekkk kan...
oooo u guna camera hp cap ayam..
i still guna ooooo camera hp cap itik i nie ....

Azian Elias said...

wah..kerabu mangga pun ada??

eLLy said...

Noks cuba ko try kerabu mangga kat Nasi Ayam Hainan kat Bkt Bintang tu.. perghh nagissss

atty's said...

bagi kty chicken rice shop ..nasi ayamnya mmg sedap..kty suka sgt..

semua pun suka..termasuk taugeh..

fazitaismail said...

suka jgak mkn nasi ayam..memang fev lah..tgok kerabu mangga tu terliurnya..eh eh ruginya tak mkn syur taugeh tu..ita suka syur tu tau..hehe

eima said...

ai tak gemar tp laki ai gemar ......

intan_blur said...

slm wahida,,sangat2 la menyelerakan...nnt bola pose..jgn post makanan tau... ;p
miss u la beb ;)

♥ dak pink said...

Husband aku pun suka giler CRS ni. Tapi aku tak berapa nak layan lah. I lagi suka nasi ayam yang biasa tu.

wahida said...

intan blur: aku pun rindu ko nok...ko rajin drop komen kat sini, tapi bila aku nak komen kat ko, tak boleh pulak...kenapa ko tak bg kitaorg komen hah? kenapa? kenapa? tell me!!

hope ko ok2 je yer dear...

AnneRaini said...

aku suka giler taugeh die..rangup jek...selalunye taugeh tu aku ratah jek...

-Sara- said...

samelah pai tee tu pon my peberet jugak :)

BeRRy MuMMie said...

honey BBQ Chiken sedap! lapo plak pg2 ni...

Eye_nee said...

Akk samalah dgn mek jah sis..tidak suka disini..tp nasik ayam kedai lain boleh jer makan..ngade2..

Mamamya said...

aku pun dah lama x makan kat sini...bukan sbb makanan dia x sedap tp selalu sgt kene servive yg lemau/x memuaskan hati...hilang mood aku nk makan...

|| NaFiRaa || said...

kualiti gambar nan ado pon.. air liur aku tetap meleleh.. aku pon lama dah tak pi CRS nih.. terliur plak..

amirah said...

CRS memang bestla..tp tiap kali pergi mesti nak cuba resepi limited edition dia..tiap kali pun tak mengecewakan hati mak jemah ni nok..hehe...sedap2 sume

Angah said...

amboi aku terliur la wei,,pai tee kalo kat kg aku kitaworang panggey singa popeye....haha...mcm pelik ja kan...

Sue-Rya Qistina said...

i love CRS jugak! mmg sedap. hahaha. terliur sudah. kak, kitorg slalu order yg set utk 2 org. utk kakak kitorg amik set kanak2. pastu, taugeh tu mmg kegemaran kami anak beranak. hehehe :D

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau makan ikut set memang berbaloi tp selalu amik ala carte sbb saya dan Encik Saiful bukan makan semua menu dlm set tu dr membazir baik order ala carte cuma harga mahal sikit laa sbb bkn set kan..

norhidana said...

dana pun suke mkn kt crs nih... menu dia mmg best2...paling suke pai tee dia tuh.... terbaik... dia nyer kerabu mangga ngn toge pun sedap....

♥ sitifarhana ♥ said...

sedap la chicken rice shop..hee

kwn ad keje smtra kat chicken rice shop, dpt la sekali dua makan free..hehe

Munnafendy said...

akak ada 2hari lg utk update pasal makanan. sila update secara marathon..hahahaha

miss Fyqa said...

nampak sedap honey bbq chicken. nyum2..

Rai said...

aku suka tofu tu..sedapp..pai tee pun suka..eh suka semua lah..hahaha..

aku pun nak bagi amaran sikit..bulan pose jgn update makananan..nangis aku nanti..

Dee said...

aku pun suka mkn kat sini..nak2 tofu, pai tee n kerabu mangga dia...sedap...

Daddy Ziyyad said...

menyesal aku klik blog kau tengahari ni nok! hahahaha

GreenJade said...

tofu tu fevereto aku nok..sll mesti oder 2 ketul..aku yg belasah dua2 ketui tu ekekeke

Neeza.Areef said...

aku mmg suka steam chic dia
klu kt ciken rice shop ni aku gila mkn wantan sup..fried wantan..tu je aku mkn kt situ..dap nya

fieda said...

sedap2 belaka nmpknya..hahaha..nk kasi amaran gak la..jgn tunjuk gambar makanan tau bilan pose nanti..hihi

Qhaifa Nur said...

sini pun sedap juga...
kalau ke mid valley nasi ayam difoodcourtnya wajib makan......

ieda said...

semua sedap
hp cap ayam dik ???
cantik gambor cam pakai dslr tau ! .. ;))

Aishah Jahirah said...

mmg sedap semuanya....cian taugeh tu tak terusik...hehee

Anum said...

nampak sgt sedap

Roslan Putra said...

x pernah mkn kt CRS... cam best jerr.... emmm

Nurul Husna Mohd Hassan said...

rasa nak masuk dalam pc ni je tengok gambar makanan :)

sudipVSsenduk said...

bertahun tak ke CRS.. pai tee dia mmg mantop!

ros_reeza said...

memang sedap pun makanan kat sini.. hehehe.. bulan puasa ni jgn menggoda org lain dengan gambar2 sebegini ye :)

mama aini said...

dulu mama selalu makan kat CRS ni..skrg dah jemu..pai tee dia memang sedap..

akubiomed said...

Terliur melihat menu yang didalam gambar ini. :-)

atierin.blogspot.com said...

sedapnye lah.............