nuffnang advert

Tuesday, June 19, 2012

Skybridge KLCC: Level 41

selamat pagi semua...
bersiaran dari rumah...hari ni tak berapa nak sihat...tapi gigih update jugak nak settle kan jenjalan KL ni...ni last part okey...

 hari tu aku ada citer kami kat tingkat 86 KLCC kan? so, dari tingkat 86 moh la kita turun ke tingkat 41 (jejantas KLCC)

 yahuuuuu...dah sampai!!

 sebelum masuk tu, ada staff akan bagi penerangan...tapi gambar kakak ni gelap pulak...sian dia...ekekekek...sori kak...

 dah masuk je, haruslah aksi posing memosing kan...itu wajib....

 mmg kat jejantas nothing to do..dan view pun lebih kurang sama masa kami kat tingkat 86 tu...tapi at least kami dah merasa naik jejantas KLCC ni...lepas ni kalau nak naik sini lagi kena tunggu 10 tahun akan dtg...haha...

bila anak2 nampak pool tu, terus ajak mandi kolam pulak..aduh...tapi kami tak pergi lah...

 mood adik tak berapa best time tu sbb dia demam...huhu...


anak aku yg makin hitam...ekekek...maklumlah sekolah pagi petang, pastu gi swimming lak Sabtu Ahad, mana tak makin gelap anak aku ni...huhu...

oh, bangga okey Malaysia ada menara tinggi2...foreigners berebut nak naik skybridge ni, korang pun kalau berkesempatan, naik lah ye...

segala info tentang harga tiket, bagaimana nak dptkan tiket, no fon, website semua aku dah tulis kat n3 skybrige level 86 tu...klik je sini...



p/s: okey, habis sudah n3 jalan2 KL...pegi KL je pun, n3 ambik masa minggu2...ekekek...
well, u know me, kalau dah jenjalan, mmg aku akan buat part by part...dan sehabis detail aku try buat...utk rujukan aku jugak satu hari nnt, dan korang pun senang dptkan info...

49 comments:

~ yus ~ said...

oo, tu yg akak dpt FM KL ya wahida....

akak tak pernah sampai pun, masuk KLCC bahagian bawah je...hehe.

Akak pun tak habis2 lagi entri jalan2 ganu...huhu penat da nak edit gambar.

Sue-Rya Qistina said...

x pena lg smpi ke skybridge ni. slalu jenjln kt bwh tu je..hehehehe..eh, swimming pool tu ktne?

Nens Collection said...

adusss...bila nk smpai sini..
best btol malaysia neh..
ko ade??..haha..
hope b4 tua ni..nk merasa naik skybridge ni skali..;)

Riny said...

x penah lagi sampai atas.....hihi...syok la akk....jejalan je kan...best nye..:)

pok amai-amai said...

Tq sbb entri yg full of info. Suke sgt!

Oh, nak komen psl abang. Abang tu, hitam2 die, hitam manis. Hensem je upenye! Auwww!

=p

mamyharraz said...

dok KL tp tak terfikir nak jln2 kt sini..bagus juga ko menyedarkan aku :") sibuk nak g panjat bangunan negara org..padahal KL Tower masih tak jejak (aku lettew)

tengkiu lg sekali sbb bg info yg sgt detail *flying kiss* utk ko!

♥ Wina ♥ said...

weeeee seronok kan beb berdiri kat jambatan tu?? nak merasa jugaklah satu hari nanti tapi kena book tiket awal tu yg malas tu

terkejut okey aku tgk gambar kakak tu ahahahahhh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah best giler... mesti ko rase mase tu KUala Lumpur ni ko yang punye kan sis... hahahaha

wahida said...

suerya: tu pool KLCC la nok..
:)

Lya Colours said...

saya x pernah naik. takut gayat. huhu

pena rozie said...

sampai bwh ajer. huk3....

mamavogue said...

memang best!!
at least merasa dah berdiri kat atas tuh..

♥ dak pink said...

Eh, ingatkan kakak penerangan tu patung tadi. Kahkahkah.

SURIA AMANDA said...

nama pun sharing is caring kan..elok jugak share2 info..x tau terjah blog ko..kan?

Rai said...

hitam hitam si tampuk manggis.. hehe..

Neeza.Areef said...

byk2 tmpt klcc ni tmpt mandi2 tu je aku lom pnah pegi..x jumpa hahahhaa

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

blom pernah naik lg situ, nk naik gak tp tkt gayat.asben every wiken kat situ.. meeting

rasp said...

pose model skybridge tshirt pink chomei aaaa....
leh jadi next top model :D

BeRRy MuMMie said...

beshnya na join!! wink...

Qhaifa Nur said...

seronok dapat posing tempat tinggi, lebih-libih kat klcc..

:: Mrs.Eady :: said...

nice!

Dee said...

kau tak visit sekali petrosains?

satu hari nti aku nak bwk anak2 gak naik skybridge..budak2 sure suka..thx for sharing the info part by part..mak suka je..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..beshnya.. jln situ sana sini..hihi.

wahida said...

dee: tak sempat..

Kesuma Angsana said...

x pernah sampai sini lagi!

cheqna said...

mek kak!!!!!!!!!!!!!
lama tak menyinggah sini
a'a la..abang makin gelap..
ko sihat kak?

etiey.com said...

asal seriau je aku tengok gambar akak yg bagi penerangan tu? hihih..

enjoy kan? masa belajar dulu pernah pergi... hihi

miloais milo said...

suker tengok pemandangan dari level ni...

Rinna said...

Sangat cantik pemandangan dari atas.. :)

|| NaFiRaa || said...

haih~ bila lah nak sampai nih~ moga2 suatu hari nanti aku berjaya jejak kaki ke jejantas KLCC itu~

Daddy Ziyyad said...

Kesian akak bagi info tu dah macam lembaga hitam! Haha...
Jelesnya aku nok.....aku nak jugak terjah...tapi takde masa...huhuhu

Asrul "iLham" Sany said...

byk kali nak pegi sana tapi tak jadi2... T_T

ieda said...

wah bestnyaaa wa
ada rasa gayat tak berada pada ketinggian tuu .. huhuh x leh pandang bawah lah kalau akk kan ;)

nurkaloi said...

hahahahahah sis !!
kesian gile ngan akak tuhhh
daaa mcm kene smbar petir heheheh

amirah said...

perghhh posing kat jenjantas tuuuu..ko ada , aku jugak nan ado

ellynadyra said...

aku yang dok KL berkurun ni pun tak pernah naik sky bridge ni lagi heheheheheh salam kenal!

Aju Mohit said...

Sayup2 prmandangan dia kan Ida, ko posing Gaya model gtu hihi

ahsfantasy24 said...

weiuuung !
hehehe bestny dok di udara ;D

makchaq said...

Petrosains ngan akuaria dah pi, tapi tak terfikir pulak nak pi sini..

akubiomed said...

Tidak sampai lagi di SkyBridge KLCC ini.

ArELeEz said...

tq sbb share. ;) t'ingin gak leez nk gi skybridge tuh. org kata, once in a lifetime pun aci gak kot.. he3..

fieda said...

kita gayat arrr...

zuwaidah said...

wajib pergi lak lepas nih...sambil singgal pool di klcc...sure anak suka nih

Deq's Qienz said...

wahh nmpk besttt..hehee

AnneRaini said...

eh smalh kite nok..akupun smlm cuti..

wan nurul hezrina said...

akutakut tinggi...dug dap nnt jantung

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh sronoknya dpt sampai situ, teringin gak nak bwk anak2 kesana

Has said...

gayat lak rs

iizza said...

bestnya..satu hari nnti sy nak gi gak menara ni..:)