nuffnang advert

Friday, June 8, 2012

Pusat Sains Negara: Dinosaurs Live!!

selamat petang semua...
teruskan menghapdet jenjalan Pusat Sains Negara ni...

 mcm aku ckp dlm n3 sebelum ni, kami masuk Pusat Sains Negara ni sbb nak tgk Dinosaurs Live ni la...best wooo...

 dinosaur terbang yg ada kat entrance...

 masuk je dlm hall dinosaur, terus terpampang dinosaur besar ni...masa ni ok lah...dinosaur ni tak bukak mulut...

 sekali dia bukak mulut, terkejut adik...terus dia melalak2 ko...haha...punyalah dia takut...lepas tu bila abang nak pegang dinosaur tu, dia siap ckp...'abang!! jgn lah pegang!!' tau pun sayang kat abang...tapi abang tetap pegang jugak...kehkeh...

 tapi masa dinosaur tu tak keluarkan bunyi atau tak bukak mulut, adik ok je...

 tgk tu, siap dia nak panjat nak tepuk2 dinosaur tu...

 mcm2 jenis dinosaur ada tau kat dlm ni...abang mmg hepi...walaupun dia dah pernah pegi tahun lepas tgk dinosaur ni ikut rombongan sekolah, tetap dia hepi...ada byk lagi gambar dinosaur, tapi aku tak uploadlah semua kat sini...

 tapak kaki dinosaur...

 tulang dinosaur...


 telur dan anak dinosaur..eh, comel lak anak dinosaur neh...

 abg yg hepi dpt tgk dinosaur...

 dinosaur jugak ke ni? lain mcm je kekdahnya...haha....ekceli setiap dinosaur ada nama dia, tapi aku tak ingat sbb nama dinosaur ni panjang2 kekdahnya....huhu...

 nak naik atas dinosaur ni, kena bayar rm3...nyampah...itu pun nak kena bayar...
eh, tapi berebut tau budak2 nak naik atas dinosaur ni...

 keluar je dari tempat dinosaur tu, dorang ada sediakan topeng dan kertas lukisan yg dah siap dilukis gambar dinosaur utk kaler2...so, sesi mengaler pun bermula...nak dptkan topeng2 ni semua, free je tau...mintak je, pensil kaler semua dorang sediakan...

 adik pun mengaler sama, tapi ntah apa2 lah yg dia kaler tu...ekekek...lebih kepada menconteng je tu...haha...

hasil contengan hero2 aku...dah habis kaler2 tu, boleh bawak balik topeng2 tu semua...

 ni harga tiket...kalau amek family pakej lagi murah la...

Dinosaurs Live ni bermula dari 1 May hingga 31 Julai 2012...
Dibuka setiap hari kecuali Jumaat dari pukul 9 pagi hingga 5 ptg...
atau korang boleh layari website Dinasours Live ni kat sini:



p/s: yg penting, anak2 aku sgt hepi dpt tgk dinasour ni...korang yg ada anak tu, bawak lah dorang dtg sini, mesti dorang enjoy!!

39 comments:

SURIA AMANDA said...

confirm kena bawak dania sebelum Julai ni...

:: Mrs.Eady :: said...

okey nak pegi!!

Jiji-Fify said...

sonok bebudak tu tgk dinosor ekk..selalu tgk dlm citer otromen je. haha
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

amirah said...

Dinosor yg abang naik RM3 tu leh jalan ke dak?

Ibu Lala said...

tak leh jadik. kena pegi nih...

nur anis said...

wahhh..menarik ni..macam best je..

mamyharraz said...

terujaaaanya tgk!ni kalau bwk ank berganda-ganda happy.

Rai said...

kalau bawak anak2 aku agak2 diorang teruja ke melalak..hehe

wahida said...

amirah: tak boleh jalan nok..statik kat situ je..tu yg aku nyampah...nak bergambar kat atas tu pun nak kena bayar...mmg tak patut...

NM02 said...

adik, give me ten ngan maklong sebab kita sama2 kidal

caiyok!

eB said...

A&A rsnyer menjerit2 kot. hu3

Saya Disini said...

best ni klu p

eima said...

wahhh best nye ... dari hari tu tertangguh nk bw fahim .. nk try la ajak laki ai tu

Neeza.Areef said...

eh topeng dinosour ayah yg paling x garang..mcm dibo je..keh3

Sue-Rya Qistina said...

kena pegi sebelum julai ni!

AnneRaini said...

wah thn lepas aku pergi RM10 je..skrg dah naik 5hengget dah..

pok amai-amai said...

ISh...mcm best je!

Dee said...

kelakar aku tgk muka adik teriak tu..hahaha..kalau aku kena heart attack kot..sbb terkejut..hihihi..

anak2 aku pun ckp best..dorang gi ngan cousin aku..aku je yg tak pegi2 lagi..hehehe..

miloais milo said...

nampak menarik sangat2...

ct rahani said...

menarik.. seb baik jauh kak.. klu x harus bwk anak2 ke sini.. huhu..

KhaiRin : anies said...

naik dinosaur tu, sorang = rm3 or 1 family = rm3?

dwaty said...

mesti ramai org kan coz... cuti sekolah...

suka pic ke2 last... hikhikhik

ieda said...

alaaaa jauhh huhuh

iizza said...

banyak yg baru ni..dulu pergi xde lak banyak dinasour sampai camni..:)

miss Fyqa said...

Wahhh, Seronok la abang ngan adik tu.. :)

mama aini said...

ehem sakan berjimba2 ya cuti sekolah ni..he2x..

akubiomed said...

Banyak dinosaur baru diperkenalkan. Kalau macam ini hendak bawah famili sekali lagi ke Pusat Sains Negara.

Angah said...

woow best nya g tgk dendosor,...(anak ku panggil dinosour dendosor)

wahida said...

khairin: sorang rm3...mahal kan? nyampah...

HeNRieTTa JoSe said...

teringin la plak nk pergi...huhuhu....

idasm said...

best jugak ni. tp kalau ida bawak amira... sah2 amira akan menjerit takut. dia tu bukan boleh kira...

ZaLina BLank said...

bestnya..nk pegi tapi x sampai2 lg..ank2 pun dh sibk tnya..hehehe...awk tgl kat tasek ye..hari tu sy mcm perasan awk kat tasek..hehehehe

fieda said...

taun lepas pergi,taun ni belum gi lagi..

wahida said...

zalina blank: ye, saya tinggal kat bdr tasik puteri..nampak saya kat mana?

Bitt (double IS) said...

pameran ni muncul kembali...lepas ismeth tengok entri ko ni langsung dia booking xnak lagi..haihhh ada ke yg gerak2 sambil berbunyi mcm dulu punya tu?

wahida said...

bitt: ada nok..tu yg buat adik takut tu..haha...

♥ Wina ♥ said...

aku ade nampak pasal nie hari tu..bukan anak² je beb, aku pun suke tgk pameran macam nie ngeeeee

BeRRy MuMMie said...

seronoknya tgok family wahida enjoy g jln2...hehe

Muhammad Aqeel Faiq said...

Pukul brapa dia statr