nuffnang advert

Thursday, June 14, 2012

Moo Cow Frozen Yogurt, KLCC

selamat pagi semua...

wow wow wee!! semlm citer pasal Tony Roma's kan, hari ni citer pasal frozen yogurt pulak...

 Tutti Frutti dah rasa dua kali, moh la kita rasa kehebatan Moo Cow ni pulak...Moo Cow KLCC ni bertempat kat concourse level sebelah butik Uniqlo tu...

 sila pilih eskem yg anda kehendaki...ngeeee...
Moo Cow Frozen Yogurt ni cuma ada beberapa flavour je nok. Tak banyak pilihan pun. Satu perisa original yogurt dan dua lagi perisa istimewa yang berbeza-beza mengikut musim dalam tempoh tertentu. Jadi untuk musim ini dipanggil Summer Yogurt yang terdiri daripada perisa Honey Calamansi dan Blueberry. Korang jugak boleh letak extra topping mengikut citarasa korang. Setiap topping dikenakan bayaran RM1.00 sahaja. Harga perisa original termasuk 1 topping percuma ialah RM9.90. Kalau untuk special flavour, harganya ialah RM10.90 semangkuk.
(kredit to: sis reena gojes utk penerangan ni)

 dorang tgh siapkan eskem kami....

yeehaaa...froyo sedang beratur utk dimamam...kami semua ambik perisa original...
berdiri dari kiri: digestive biscuits & almond silver, strawberry jam & ground almond, chocolate syrup & coco crunch...yg hujung sekali tu sama mcm yg no.2...

 pendapat aku ok lah Moo Cow ni, rasa aiskrim dia ada rasa susu lembu gitu...masam2 sikit...korang penggemar susu mcm aku mmg boleh layan...anak2 pun tak habis aiskrim dorang tu...huhu...tapi kalau korang tak minat, korang boleh tukar dgn flavour lain, blueberry atau honey calamansi...

tapi kalau dibandingkan dgn tutti frutti, aku lagi suka tutti frutti la, topping dia baaanyaaaak, flavour pun ada mcm2 kan...tinggal lagi tutti frutti tu mahal sikit la...huhu...


p/s: lepas ni cubaan terjah ke Yellow Cab Pizza pulak...InsyaAllah...

69 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya.nape la takde kat ipoh ni..

AnneRaini said...

hari ni aku pose..ko tunjuk makanan..tak aci tau.

Nieyl said...

yg nie x try lagi..nant nak try la..hihihi.. nnt follow nieyl back yea...

♥ Wina ♥ said...

lamanye tak makan aiskrim!

Ibu Lala said...

rasanya kat midvalley pun ada. tapi tak pernah try sebab takut mahal. siap ada model cow lagi tau.

Neeza.Areef said...

dah jd ikutan lak skang frozen yogurt gini yer..

My Little Diary said...

sedapnya....
aku nak pegi KLCC pun tunggu company sponsor, nak pegi sendiri2 xder lah...huhuuu

amirah said...

tak pernah rasa. sedih kan

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alooo comel nye kiosk moo cow ni..

Salmiza said...

kalau kat batu pahat ada Say Yo. yogurt aiskrim jgk.. topping mcm tutti frutti.. lebih murah dr yg ni...tak tau la klu tpt lain ada...

SURIA AMANDA said...

pepagi ko tayang eskrem nok..buat aku terliur la...aku tgh lapar nasik ni...adehhhh...

Anum said...

wow nampak best nie
aku blu pernah try lagi

Rai said...

pepagi ko dah tayang froyo eh.. jelesss...

Torviewtoronto said...

they have this in Prince Edward Island Canada too I don't if it the same taste
the menu looks super delicious

:: Mrs.Eady :: said...

errkk..ku taksuka sgt ais krimmm..

nur anis said...

wahhh...nampak best je..tapi rasanya, memang tak dapat lah nak rasa..jauh..huhu

Sue-Rya Qistina said...

lbh kurang tutti frutti la kan. x pena lg try ni.. :D

Kakzakie said...

Dekat JB tak nampak lagi outlet macam ini. Tutti frutti aje yg ada..

rasp said...

slalu lalu jek kiosk moo cow frozen yogurt nie...
suka tgk kiosk dia yg cute mute nie...
tapi tak pernah nak try...

Mamamya said...

aku setuju tutti fruti lagik sedap.. :) x penah plak nampak moo cow ni kat melaka... mmg blm ada agaknya...

fiza said...

Tak pernah try lagi.

JunAina said...

Jalan2 makan2 tapi tak gemoks2...jelez noks...

Mahal tak apa puas hati yang penting sodap.

JunAina said...

Jalan2 makan2 tapi tak gemoks2...jelez noks...

Mahal tak apa puas hati yang penting sodap.

inazamri said...

makoiii mahal gak harga ye.tapi kalau sedap oklah puashati.sesekali nak cuba kan..

kasihredha said...

sekarang ni macam2 ada kan..
waktu zaman akak dulu ice cream cuma 10 sen satu...sekarang sampaai belas2 hengget dan puluh2 ...tp nak makan, beli juga :)

HeNRieTTa JoSe said...

yummmy...teringin lew plak...nnti nk cr lew...

Dee said...

tak pernah lagi rasa..tp bila kau ckp rasa susu lembu..confirm aku takmoh cuba pun..hahaha..

yellow cab tu dkt ngan opis nuffnang..tp aku tak pernah singgah..sedap ke?

ZSqueenbee said...

sukeeee lgi tutti frutti..lgi byk pilihan topping n yogurtnyeeee...yummiiii...jom p!!

m.u.l.a.n said...

best dok kl macam2 ada.. bila nak pi kl lagi ni.....

BeRRy MuMMie said...

uikss dapnya...

pena rozie said...

tuti kat trg pun blm msk lg...

wahida said...

dee: kak, yg rasa mcm susu lembu tu perisa original dia...kalau ko try blueberry tu mungkin tak rasa mcm susu lembu kot...ntah, aku pun tak pernah rasa selain drp original flavour...


aku pun tak tau sedap ke tak yellow cab tu, tapi teringin giler nak try...nak amek gambar kat moto kuning dia tu...hehe...

miloais milo said...

my kids suker...
ada cawangan kat wangsa walk...

for me sedap hoccay - sebab iols memang suka yogurt

Reena said...

Erkk... kenapa ayat entry kita macam serupa eh? :)

|| NaFiRaa || said...

sedapnye~ meleleh2 di pagi hari nok!

Yaya Azura aka Naz Azra said...

yaya kala susu yg boleh bau lembu mmg tak boleh la..hehhe..kalau pergi kena ambil falava lain..hmm.kt trg tak de..

Reena said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nieda said...

skrg ni dah byk jual frozen yoghurt..so far saya suka tutti fruti

akubiomed said...

Hui sedapnya melayan yoghurt terutama ditambah beberapa bahan dan hiasan menarik untuk dimakan.

lieynanilaz said...

ko ni memang rajinlah nokk!!..

Reena said...

Thanks dear :)

Aishah Jahirah said...

sedapnye...jalan2 cari makan je..hee

fieda said...

sedapnyer..

lieyalatif said...

fuh...ni betul2 dah leh jadi pengacara JJCM dah ko ni nok...terbaik...suke aku...sebab gambar cun...penerangan pun detail giler2....

alamak matik laa lepas ni terliur tgk pizza yellow cab tu plak...fames gak tu...tempat pun cute...nanti ko amik gambar byk2 yeak kat...especially kat skuter kunen die tu yeak....

Aju Mohit said...

sedapnya noks!! bulehla try nni ni, nyum2

MommyAqil said...

Wahh nampak sedappnya...tapi bila ade elemen susu susu ni agak kureng la plak..hihihi..Tak minat susu...nampak sgt menarik...kikiki..Kat Sunway Pyramid pon ade satu stall Moo Cow ni...

Mak Wardah said...

wahida, tqvm bg info. mesti kena serang ni...

fazitaismail said...

wahh terliurnya nampak..tak penah lak singgah kat moo cow nie..lain kali bleh pegi nie..biasa lepak kat tutti frutti jekk..hehe

neway salam perkenalan..)

azi said...

Wahida..
Akak setuju..tuttu frutti lagi sedap!!!

kakchik@ella said...

KC lum penah cuba lagi yg ni ..

norhidana said...

bestnyer.... rasa susu lemu yek

::FAIZ:: said...

nmpk sedap

iizza said...

ushh mahalnya tapi nampk sedap..kira berbaloi la..:)

mama aini said...

panas2 terlur pulak mama tgk aiskrim tu..hu2x..

eMMe said...

uuuu.... sedapnye... sambil menikmati aiskrim sambil 'moooo'
hehehehe.. kak Ida, saya nak dpt batuk, leh la makan aiskrim kan, heee~

Saya Disini said...

sedpnye

Rinna said...

Waah sedapnyaa..tgk.. nyum2.. :)

MamaEma said...

alamak, ingatkan nak rasa..tp bila cakap rasa ada cam susu..terus tolak ke tepi..

jebatmalaya said...

merayau dan makan makan... esok nk kemana plk...

Deq's Qienz said...

salam kenal akak..wahhh meriahnya blog akak..

Aleyn said...

Sangat terliur tengok itu ice cream la...

Nieda said...

takut nak singgah .tetamu dah ramai . nanti tuan rumah tak nampak kite pula..huhu

Angah said...

mcm sodap joo,..nook ko ni rajin makan tapi bdan tak naik2 pun,pandai ye menjaga badannn..hehe

Tina Othman said...

saya tuti fruti pun tak penah makan, kesiannya lah

mamasuri said...

aku tuti fruiti pun tak telan lagi...hehehe..giler bengong kan..

TF said...

lama tak makan asrimla..teringin gak tgk akak nyer..kena cuaca panas camnie..dapt makan aiskrim memang sedp kot..haha

[sutera kasih] said...

mcm2 kan..tutti fruit la apala hehe

liyana said...

moo cow ni ada halal certificate ke?
just to know. thanks

Kent said...

tak ada, dia bukan halal Certified