nuffnang advert

Wednesday, June 6, 2012

Menara Kuala Lumpur: Animal Zone

selamat pagi semua....
teruskan menghapdet kami jenjalan kat Menara Kuala Lumpur...
lepas pegi observation deck, kami turun ke Animal Zone....nak masuk sini free je sbb termasuk dlm pakej tiket yg kami beli tu....macam aku ckp sebelum ni, pakej tiket kami tu boleh pilih sama ada Animal Zone, F1 Simulator atau Pony Ride....kami pilih Animal Zone atas permintaan abang...

masih di KL Tower...tak tau lak yg KL Tower ni ada Animal Zone bagai...haha...

masuk je Animal Zone, ada parrot yg cantik kat depan entrance ni...geram giler tgk burung ni...comel je...putih bersih kekdahnya...

Animal Zone ni tak lah besar mana, tapi byk jugak lah haiwan2 kat sini...anak2 pun enjoy...tapi harimau dan singa bagai takde lah kat sini...kehkeh...

geli tak? geli tak?

mcm2 spesis ular ada nok...
bukan main si abang tu, dia pun nak berdukung jugak...

burung kakak tua ni sgt lah bijak...pandai mengajuk org ckp, pas tu dia pandai gelakkan org jugak tau...nyampah....

nak bergambar dgn parrot ni kena bayar rm3 tau...huhu...tak kira lah pakai kamera dia ke atau pakai kamera sendiri, tetap kena bayar rm3...adoi la...
adik tu memula ok je bergambar dgn parrot....

tapi bila lelama parrot tu kuis2 tengkuk dia, terus dia menggelabah...haha...lepas tu parrot tu nak sambar cermin mata hubby...kena cepat2 bukak spek tu...

aku pun nak jugak....bila bergambar dgn parrot mcm ni, teringat kat Wildlife Langkawi...sbb kat situ pun kami ada bergambar dgn parrot...tapi masa tu abang berani bergambar dgn parrot, sekarang dia tak berani dah...apesal ntah?

kura2 tgh makan carrot...comel giler...

kura2 n the geng...


ni nama dia Albino American Bullfrog...comel tak? kehkeh...



ni anak burung kakak tua yg baru lahir...rasa geli pulak tgk...adoi la...hubby ckp mcm chicken wing...ada ke patut?

oh, lawanya kaler ular ni...rasa nak ubah kaler blog pada warna mcm ni...ngeee...

keluar drp Animal Zone, nampak kereta kuda yg tak bergerak ni..naik lah sekejap...lepas tu sibuk suh daddy bawak kereta kuda tu...mana boleh nak oii...



p/s: tak kuasa nak pergi Zoo Negara dah sekarang ni....dah la mahal giler sekarang ni, tak nampak pun apa upgrade nya....binatang pun aku tgk kurus2 belaka...haha...

55 comments:

Anum said...

syok gak pg cini ek
hehehe
besarnya kura2

Neeza.Areef said...

ohyer kt situ pun ada binatang jugekkk

SURIA AMANDA said...

bab zoo negara aku setuju....sangat2 setuju...

Riny said...

hahaha...kesian zoo negara...semua x nak pegi dah....kak...geli tgk katak tu.....hihih

kasihredha said...

aishhh...ulorr tu...geli dan takut nengoknya

ieda said...

wah .. masa akk gi dulu .. dah lama tuu .. x der lak animal zone nie .. hurmm baru nie
lebih baik dtg sini dari gi zoo .. aah dikk seyess membazir aje .. nyesal pergi huhuh

INDAH KHABAR DARI RUPE ! ... ngeeee

::FAIZ:: said...

kenapa tak pegang ular tu? hahaha

mamyharraz said...

oklah pakej tiket termasuk ada pilihan lain.ok jugak ni.
betul tu tiket masuk zoo kemain mahal.hari tu masuk situ ank tak berminat tgk binatang tu sbb sibuk nak berlari kesana sini sini hujung2 haku yg sentap.

pena rozie said...

x mau g la sbb ade ular... hua3...

fazilzura said...

aku xpenah pi lg sejak2 ado animal zone ni ..
dlu pi zaman ngdg akil .. lama dh

KhaiRin : anies said...

ular apa yg kaler ijau tu?

miloais milo said...

ahhhh!~ ada ular
iols geli dan takut!

wahida said...

khairin: ada tulis, tapi aku tak ingat...huhu..

bujal X said...

rimau takde?

Cik Kamoo said...

geli la tengok ulaq tu....tak sanggup nk pandang lelama. kang makan mula la nk teringat mcm2...hehehe

Munnafendy said...

hubby akak msti penyanyang kan? :)

baru tau, katak pun ada albino...mknanya kena pergi ni..hahaha

wahida said...

bujal: tak de nok...ni mcm mini zoo je...

munnafendy: mmg penyayang...Alhamdulillah...

Azian Elias said...

berkali2 akak ke sini tak pernah sampai pun area ni..

Aiza Haris said...

byk ular ke?? alaaaa gelii tgk... rasa cam nak pergi...

memang zoo negara skang tah hape2... memang kurus2 binatang dlm tu... kene catu makan kot hahaha

Dee said...

best jugak animal zoo kat kl tower ni..bawak dorang gi zoo taiping..best...hehehe..

JunAina said...

Ai pun tak taw kat situ ada animal zone...nama je rider sejati...hiksss...

Pok Amai-Amai said...

BErsih je animal zone tu. Mcm nie lah yg kite nak. Ni tak. Kotor n tak terurus. Tak best.

Lya Colours said...

aaaa geli tgk ular tu. meremang bulu tengkok

lizz said...

ermm banyak sangat ular tu...kalo bawak adik n abang ni mesti best ni...

atty's said...

kty lom penah lagi sampai kl tower
g zoo mmg macam tak berbaloi..binatang cam tak sihat..cam malas je..lagi kalo g ari minggu..kita cuti ..diaorg pun cuti..lemah je. :)

nur anis said...

tak suka ular..geli..huhu...

Nens Collection said...

UISHH...ADE JGAK ANIMAL ZONE..CANGGIH2..HEHE

TERINGAT MS NK G ZOO NEGARA..SEMANGAT MASUK CR PAKING..TGK2 TIKET GILER MAHAL..DH LA RAMAI BWK RAKYAT JELATA..
LAST2 BERGAMBAR MUKA DEPAN ZOO AJEK..HAHA

inazamri said...

la akak pun tatau kat sana ada animal zone.menarik gak tu.

eintan nurfuzie said...

comey la kura kura tu

MamaEma said...

baru tahu ada animal kat menara KL ni..selalu tgk dr luar saja..tgk bangunan menara tu jer..hehehe

norhidana said...

takmo msk sini... geli nengok ular yg banyak tu... eeee geli bebeno den ni kak... tp mmg betul lah anak kakak tua tu nmpak menyeramkan geli tul heheheh

|| NaFiRaa || said...

tercampak mouse aku nok.. terkejut tengok katak.. huhuhu..

aku nih mmg tak boleh ngan katak.. geli tahap gaban..

amirah said...

lama gile tak buat lawatan sambil belajar ke zoo..huhu

Jiji-Fify said...

Lain pulak rupa anak burung kakak tua yg baru lahir ek. Takde la kalerful pulak. *hairan*
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

Rai said...

kalau ada rimau mampus orang kl kena bahan kalau rimau terlepas.. haha..

lieyalatif said...

alah ade kate katak!!! cepat2 aku scroll nooookkk...mak geli katak tau!

eh aku pun baru tau ade bende2 ni sume kat sane....kire ookey la kan tuk bawak anak2 jengjalan...

Rinna said...

Owwwh dah ada animal zone yer... menarik jugak.. iye laa selain dari naik ke atas tuh ada gak benda lain nak tgk iye tak..:)

Kakzakie said...

Parrots tu nampak jinak sangat kenapalah abang tak nak - tengok adik geli-geli pun ok juga ada kenangan.

Ular? kakak tengok pun geleman wahida:)

..::SangRatoo::.. said...

err..aku sgt geli ngk ular² tu...

umm..pasal zoo..aku pun rasa perlu di upgrade..binatang dah tua mua..sian aku ngk..aku bajet tu binatang² yg sama masa aku buat lawatan time tadika..heheheh

*SiRibenMerah said...

bestnya jalan2 KL.. hehehe~

Aju Mohit said...

seronoknya tgk tempat mcm ni mmg sesuai untuk bebudak, tgk kan dah 7 tahun tak pegi dah ada mcm2 rupanya ye ida

::NureeN:: said...

bln dpn nk g kl ada wedding kwn klau ada masa bleh singgah cini..
pppssttt wahida nmpk kurus la, diet ke?

wahida said...

nureen: hah? kurus? dlm gambar je kot...kalau ko tgk live, mesti ko terkejut...ekekek...

azi said...

Wahida..
Akak pun rasa wahida ada kurus sikitttt...sungguh!!!..

syiela said...

tak sangka kat situ pun ada animal zone.. bawa anak2 mesti sangatla best!

Ati Masrif said...

wah..menara KL dah ada mcm2 ye
lama tak pi..last monday pi KL
tapi tak sempat pi byk tmpt pun :)

Asrul "iLham" Sany said...

tak tau lak ada animal zone... cam best

Salina@IbuAqil said...

Ayarkkkkk!!
Terkejut nengok si ulor..
Geli rasanya sis..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

macam dah tua je kura2 tu..

♥ Wina ♥ said...

seronoknye kalau bawak anak² aku ke sini..nk pegilah nanti!

Cinta Misteri said...

Eh ada animal zone? Baru ke ni? F1, Similator tu CiM dh masuk lah...wah kena arrange ke sini ni klau dtg kl.
Thks 4 sharing..

akubiomed said...

Anak-anak saya takut dengan haiwan eksotik seperti ini. :-)

fieda said...

mcm best la tmpat ni..harus kena bawak anak2 gi ni..

Bitt (double IS) said...

semua ni dekat dengan kl tower tu erk..good!

iizza said...

best..best..teringin lak nk gi..:)