nuffnang advert

Thursday, June 7, 2012

Ikan Bakar Jalan Bellamy: kedai Che Yah Seri Melaka

selamat pagi semua...
lepas kami tour KL Tower, kami pegi lunch...kami lunch kat Ikan Bakar Jalan Bellamy, belakang istana negara lama..

hajat nak mkn kat belakang istana ni dah lama...berkurun, mkn tahun mengidam...dulu pernah pegi waktu mlm, tutup...sekali kak Dee buat n3 pasal ikan bakar kat sini, terus aku pasang hajat balik nak mkn kat sini...
tapi kak dee mkn kat kedai no. 3, kami pegi kedai tu dah tutup..maklumlah, kami dtg pukul 3 ptg, jadinya kami mkn kat Che Yah Seri Melaka ni...

 masa kami pegi ni pun, kami adalah last customer, ikan cencaru je yg tinggal...tak pe lah, kami ok je walau cencaru pun...

 tapi masalahnya kuah asam dia yg sgt hampeh...aku rasa ni lah kuah asam paling teruk pernah aku rasa...tak nak komen byk, kami laki bini sgt FRUST. SEDIH. DISSAPPOINTED.

lauk yg tinggal...cuma tinggal sambal paru dan telur masin...total kami mkn rm30++...tak berbaloi rasanya...


p/s: kami tidak akan kembali ke kedai ni...next time nak try kedai no.3 tu pulak...

57 comments:

♥ Wina ♥ said...

hurmmmm frust giler kalo dah lama mengidam sumthing n makanan tu x sedap pulak..

xpe beb, nx time pegi kat kedai no 3 tu

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, memang tak berbaloi.. cepatlah agaknya Che Yah tu kaya, ya..

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..tgk gmbr mngncam aje..

norhidana said...

dana pun dh lama ngidam nk mkn kt situ tp blum termakbul ngidam tu lg kak... huhuhu ntah bile lah dpt mkn situ...

kalu cicah dia tak sedap, mmg spoil,sume jd tak best...

NM02 said...

adussssss

tetiber aku teringin asam pedas power melaka

demmmnnnnn

*SiRibenMerah said...

kesian akak.. redha je lah.. pasneh kalo da last2 customer tuh, better g cari tempat mkn lain...

ieda said...

x perlah dik
janji dpt makan kan .. walau x der yg diidamkan .. next time kena mari layieee

perghh x menahan pagi2 ko jamu mata akk ngan menu2 ko nie .. kejam ko dik ! .. sib baikk x posee ekeke ;)

My Little Diary said...

huuu lama giler aku tak ke jln belamy utk mkn ikan bakar ni...rinduu pulakkk

mamyharraz said...

pic kemain nampakkan sedap.
ikan bakar ni..kalau pencicah dia power maka powerlah ikan bakar tu ;)

Mimie_Zatun said...

sedapnye ikan bakar ni..
nyum nyum..

:: Mrs.Eady :: said...

mahal nyerrrrrrrrrrrrrr!!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alamak air liur dah nak meleleh ni. hehe

fiqas said...

nampak gambar cam best..
lps ni try kedai no 3 tu pulak ye..

nur anis said...

memang frust kalau dapat kuah asam yang tak best...

lieyalatif said...

alamak....tgk dari ko bercerita ni pun aku dah terase keciwanye nok...sian ko....nanti ade tu rezeki mkn ikan bakar yg sedap n berbaloi dgn duit kite....

SURIA AMANDA said...

kedai no 3 tu je la yang sedap sampai bila2..

KhaiRin : anies said...

kalu sy ms byr tu trus ckp: maafla ye, kuah asam sgt tidak sedap

Sue-Rya Qistina said...

hmmmm..mmg rase sakit ati je kan klau bayar mahal2, tp kualiti makanan sgt x berbaloi! slalu saya akn ckp ngan hubby, ni pertama dan terakhir makan kt sini! not recommended to others!

mamasuri said...

byk kedai yer kat situ..yg confirm sy tak kan g kedai no 3 tu...huhuhu

hajiMete said...

bengang kanns.. uhhuuu

wahida said...

mamasuri: eh, kedai no.3 lah ko patut try...ko dah salah faham ni...

eima said...

hampeh ek rasa ..huhu tu yg buat sakit hati tp rega mahai ..huhu

pena rozie said...

sedapnyer....

fieda said...

sedapnya pepagi dah nmpk makanan yg lazat gini..

Dee said...

kedai seri melaka tu dari dulu mmg tak sedap..hehehe..nak2 dia caj pun agak mahal..xpe, datang lenkali eh..sabtu pun dia buka..makan kt kedai no 3 je tau..dijamin sodap..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tak pe..nnti coba lagi..

Neeza.Areef said...

agaknya cicah aasam tu last kopek kot x cukup dia taruk bahan lain..
ko kna return..g kdai no.3..nk kdai no.3..:D

YNA HERMOSA said...

entri yg kejam sbb berkisar pasal makanan, hahaha

jeles!!!! nk mkn jugak!!! :)

Rai said...

pandai ko ambik gambar..semua nampak sedap..

eh..bellamy tu macam nama watak dalam komik one piece..owner dia peminat setia oda ke?

wahida said...

rai: kahkah...tak lah aku ketahuan...

AnneRaini said...

ramai ckp mkn ikan bakar kat sini best tp aku kalo nak gi mkn sini harus kena cuti mcm ko...

azi said...

memang kecewakan kalau apa yang dihajatkan tak kesampaian....tak pa..nanti datang lagi...!!

akubiomed said...

Yang suka makan ikan bakar kalau jumpa portnya. Faham-faham sahajalah.

mama aini said...

ehem..kalau mama pun mama `blacklist`kan kedai @ restoren cenggitu..ha2x..bole gitu?..
rasa frust bila harga tak berbaloi..kalau sedap takpe jugak..hu2x..

-Sara- said...

mesti frust jee kan..takpe lain kali pegi lagi ekk..

-Sara- said...

mesti frust jee kan..takpe lain kali pegi lagi ekk..

Daddy Ziyyad said...

mak ai! Macam tu ko makan RM30++..

Tak berbaloi...tak berbaloi

Sila boikot...:)

Cinta Misteri said...

Makanan dh sisa pun nk charge mahai! Lbh krg halal sudah laa...

Tk phm ngan peniaga makanan skang ni. Nj g aji balik ari kowt

miloais milo said...

dah lama tak pegi makan kat sana....

Aju Mohit said...

Wahhh mahalnya, sib bek aku tak tingin nk makan ikan bakar buat masa ini hihihi

ct rahani said...

sedapnya ikan bakar kak.. terus rasa lapo.. huhu..

idasm said...

at one time dolu2... mmg giler makan ikan bakar kat jalan bellamy ni. tp selalu pegi kedai pertama dan kedai last.. (tak ingat no berapa).

yg wahida tu.. 2 ekor ikan + sambal paru dan telur asin total 30 lebih.. rasanya mahal sgt tu... mmg x berbaloi..

HeNRieTTa JoSe said...

oooo...klu xmenepati cita rasa mmg frust...nak nak klo harga tinggi....

CaDLyNN said...

dah lame nk try mkn ikan bkr jln bellamy ni..tp tak berkesempatan lagi..

|| NaFiRaa || said...

mahalnye nok!! memang x berbaloi!

Yaya Azura aka Naz Azra said...

awat kuah asam serupa sambal belacan je ghupenya?

Saya Disini said...

wowww..sedapnye..menyelerakan

m.u.l.a.n said...

fuuhh... meleleh rasa tekak ni... noti awak tunjuk foto ikan bakar ni...

Sally Yatiey said...

Nampak menyelerakan. :D

Rinna said...

Ikan bakar nie kalau nak sedap mesti cari kuah asamnyaa.. kalau kuah asamnyaa tak sedap..jadi makan pun jadi tak sedap laa kan.. saba je laa Ida..yer..nanti gi kedai no 3 plak.. :)

lydzar said...

gambar tu tetap nmpk sedap walaupon ko kata dia tak sedap hehee

ieda said...
This comment has been removed by the author.
Munnafendy said...

a'ah la,ikan tu nmpk menyelerakan wpun akak kata xsdp....len kali kalau yg tak sedap akak jgn amik gmbr cantik2..hahaha

Jendela Hati said...

lunch td gi jugak mkn sini kedai no 3 tu..

Bitt (double IS) said...

aku kena baca sambungan no.3 tu..hehehhee

iizza said...

emm apa kisahnya air asam tu..??

Anonymous said...

Kalau mahal lain kali kau JANGAN DATANG jer.....byk kedai pilihan boleh g doh tapi xpayah ko nak kutuk2 aib kan n tutup periuk nasi org.....x sedap pun aku tengok licin pinggan ko jilat......